Giriş yapmadınız.

Atilla_Ky

Moderatör

• "Atilla_Ky" bir erkek
  • Konuyu başlatan "Atilla_Ky"

• Özel mesaj gönder

561

Sunday, 20.07.2014, 03:37

İKİ ŞEY! 'Kalitesiz İnsan’ın özelliğidir:
1- Şikayetçilik
2- Dedikodu

İKİ ŞEY! Çözümsüz görünen problemleri bile çözer:
1- Bakış açısını değiştirmek
2- Karşındakinin yerine kendini koyabilmek

İKİ ŞEY! Yanlış yapmanı engeller:
1- Şahıs ve olayları akil ve kalp süzgecinden geçirmek
2- Hak yememek

İKİ ŞEY! Kişiyi gözden düşürür :
1- Demagoji (Laf kalabalığı)
2- Kendini ağıra satmak (övmek, vazgeçilmez göstermek)

İKİ ŞEY! İnsanı 'Nitelikli İnsan' yapar:
1- İradeye hakim Olmak
2- Uyumlu Olmak

İKİ ŞEY! 'Ekstra Değer' katar:
1- Hitabet ve diksiyon eğitimi almak
2- Anlayarak hızlı okumayı öğrenmek

İKİ ŞEY! Geri bırakır:
1- Kararsızlık
2- Cesaretsizlik

İKİ ŞEY! Kâşif yapar:
1- Nitelikli çevre
2- Biraz delilik

İKİ ŞEY! Ömür boyu boşa kürek çekmemeni sağlar:
1- Baskın yeteneği bulmak
2- Sevdiğin isi yapmak

İKİ ŞEY! Başarının sırrıdır:
1- Ustalardan ustalığı öğrenmek
2- Kendini güncellemek

Iki sey basariyi mutlulukla beraber yakalamanın sırrıdır:
1- Niyetin saf olması
2- Ruhsal farkındalık

İKİ ŞEY! Milyonlarca insandan ayırır:
1- Sorunun değil, çözümün parçası olmak
2- Hayata ve her şeye yeni (özgün, orijinal, farklı) bakış açısıyla
yaklaşabilmek

İKİ ŞEY! Gelişmeyi engeller:
1- Aşırılık (mübalağa, abartı, ifrat)
2- Felakete odaklanmış olmak

İKİ ŞEY! Çözüm getirir:
1- Tebessüm (gülümseme)
2- Sükût (susmak)

İKİ ŞEY! Değeri kaybedilince anlaşılır:
1- Anne
2- Baba

İKİ ŞEY! geri alınmaz:
1- Geçen zaman
2- Söylenen söz

İKİ ŞEY! Ulaşmaya değerdir:
1- Sevgi
2- Bilgi

İKİ ŞEY! "hayatta önemli olan her şey" içindir:
1- Nefes alabilmek
2- Nefes verebilmek

Zenginlik; Kimsenin senden alamayacağı değerlerin toplamıdır. Senin bilgindir, Ahlâkındır, Özgüvenin, Terbiyen, Letafetin, Tebessümündür...

562

Monday, 21.07.2014, 01:37

Söylediklerimizden çok,söylemediklerimize pişman oluruz. Dile getirilmemiş düşünce; gidilmemiş yoldur...

563

Monday, 21.07.2014, 02:10

Söylediklerimizden çok,söylemediklerimize pişman oluruz. Dile getirilmemiş düşünce; gidilmemiş yoldur...

564

Monday, 21.07.2014, 09:56

565

Tuesday, 22.07.2014, 01:17

566

Tuesday, 22.07.2014, 01:33

Atilla_Ky

Moderatör

• "Atilla_Ky" bir erkek

• Özel mesaj gönder

567

Tuesday, 22.07.2014, 12:27

Önce evlendiğimizde hayatın daha iyi olacağına inandırırız kendimizi.

Evlendikten sonra, bir çocuğumuz doğduktan hatta ardından bir tane daha olduktan sonra hayatın daha iyi olacağına inandırırız kendimizi.

Sonra çocuklar yeterince büyük olmadıkları için kızar, onlar büyüyünce daha mutlu olacağımıza inanırız. Bundan sonra, ergenlik dönemlerinde çocuklarla uğraşmamız gerektiği için öfkeleniriz.

Kendimize, çocuklarımız bu dönemden çıkınca daha mutlu olacağımızı, yeni bir araba alınca, güzel bir tatile çıkınca, emekli olunca, yaşantımızın dört dörtlük olacağını söyleriz.

Gerçek ise şu andan daha iyi bir zaman olmadığıdır. Eğer şimdi değil ise ne zaman?… Hayatınız her zaman mücadelelerle dolu olacaktır. En iyisi bunu kabul edip her ne olursa olsun mutlu olmaya karar vermektir. En sevdiğim sözlerden biri Alfred D. Souza' ya aittir. Der ki;

"Uzun zamandan beridir hayatın-gerçek hayatın-başlamak üzere olduğu izlenimine kapılmıştım. Fakat her zaman yolumun üzerinde bir engel, öncelikle erişilmesi gereken bir şey, bitmemiş bir iş, hizmet edilecek zaman, ödenecek bir borç oldu. Sonra hayat başlayacaktı. Sonunda anladım ki bu engeller benim hayatımdı."

Bu görüş açısı, mutluluğa giden bir yol olmadığını gösterdi. Mutluluk yoldur, öyleyse sahip olduğunuz her anın kıymetini bilin ve mutluluğu, vaktinizi harcayacak kadar özel biriyle paylaştığınız için, ona daha fazla değer verin. Unutmayın, zaman hiç kimse için beklemez. Öyleyse;

Unutmayın "YARIN KİMSEYE VAAD EDİLMEMİŞTİR."

Zenginlik; Kimsenin senden alamayacağı değerlerin toplamıdır. Senin bilgindir, Ahlâkındır, Özgüvenin, Terbiyen, Letafetin, Tebessümündür...

568

Wednesday, 23.07.2014, 02:01

Atilla_Ky

Moderatör

• "Atilla_Ky" bir erkek

• Özel mesaj gönder

569

Thursday, 24.07.2014, 15:43

Ev senin içini gösterir. Temiz ve güzel kokan odalar, kalbine benzer.
Misafirlerini iyi seç! Koltuğuna oturan her varlık oraya kendine ait bir iz bırakır.
Sık sık kalbini yokla! Atamadığın tortular yaşam suyuna yansır. Bulanık bir suda yüzmek istemezsin.
Duygularının saflaşması, kulaklarını yüksek frekanslara ayarlar. Duyduğun fısıltılar ya da kalp gözüyle gördüklerin, hakikat penceresini aralar.
İsteklerini kontrol etmen, tekâmülünde geldiğin yeri gösterir. Canının her istediğini alabiliyor olman da bir sınavdır tıpkı yokluk gibi…
Evinde huzurla oturan yeryüzü sakinlerinden ol!
Evin senin merkezindir. Dünyayı mutlu görmek istiyorsan, evinde mutluluğa yer aç!
Neşeli olmayı ihmal etme! Yaydığın sevinç duygusu, kilometrelerce uzağa yayılır...
Ana sahip çık! Yaşam ıskaladığın şimdi'de saklıdır....

Atilla_Ky

Moderatör

• "Atilla_Ky" bir erkek

• Özel mesaj gönder

570

Thursday, 24.07.2014, 15:54

Dünyadaki en kolay şey, olumsuz ve kötü düşünceleri düşünmektir. Eğer zihninizi kendi haline bırakırsanız, kendisini olumsuzluk girdabına çeker ve mutsuzluğunuz da o ölçüde artar. Olumlu ve iyi şeyler düşünebilmek ise çaba gerektirir. İşte öz disiplin, öz sorumluluk, öğrenmek ve “eğitim” denilen şeylerden biri de olumlu düşünebilme yetinizi geliştirmektir.

James Clavell

Atilla_Ky

Moderatör

• "Atilla_Ky" bir erkek

• Özel mesaj gönder

571

Friday, 25.07.2014, 18:05

Eğer kendini başkalarıyla kıyaslar durursan,
Ya mutsuz olursun,
Yada kendini beğenmiş olursun.
Çünkü her zaman senden daha iyi
Ya da
Daha kötü durumda
Birileri hep olacaktır..!

Atilla_Ky

Moderatör

• "Atilla_Ky" bir erkek

• Özel mesaj gönder

572

Friday, 25.07.2014, 18:10

7 ALTIN ÖĞÜT….
1. Gerçeği Ara
2. Sorumluluk Al
3. Farkındalığı Keskinleştir
4. İnançlarına Bağlan
5. Denge Kur
6. Bütünleşmeyi Besle
7. Sevgiyi Yaşa

Atilla_Ky

Moderatör

• "Atilla_Ky" bir erkek

• Özel mesaj gönder

573

Friday, 25.07.2014, 18:21

HAYATIMIZDAKİ BOLLUĞU ARTTIRMAK İÇİN YAZILMIŞ OLUMLAMA

Sonsuz kaynak benim içimdedir ve ben onu harekete geçiriyorum.”Bolluk ve bereket içindeyim.Bütün ihtiyaçlarımı rahatlıkla karşılayacağım kaynaklara sahibim ve bunu kullanıyorum.Gürül gürül akan bir çağlayan gibi hayatın nimetleri akıp gelir sürekli.O çağlayanın içinde neşe ve huzurla yıkanıyor ve doya doya içip kanıyorum. Her zaman içimdeki sonsuz kaynakla birlikte olduğumu bilirim. Benim asıl zenginliğim işte ona sahip olmaktır ve bu duygu bütün zenginli?i bana çeker. Bolluk duygusu sahip olduğum şeyler dolayısıyla hissettiğim bir şey değildir.Varlığımın kendisi zaten ihtiyaçtan uzaktır.Temizlenmek ve gelişmek ve olgunlaşmak için çıktığım bu yolda benim için en uygun araçlar her zaman yolumun üzerinde beni bekler.Hayatımda bol sevgi, bol para, yeterli zaman, ve sonsuz bilgi her zaman mevcut.Onlar tam zamanında karşıma çıkıyorlar.Ben de uzanıp onlar alıyorum.O beni yarattı ve bütün ihtiyaçlarımın garantisini verdi bana. O beni sever.O’nun katında ve yanında özel bir yerim olduğunu bilirim.şimdi ve gelecekte bütün ihtiyaçlarım O’nun garantisi altındadır.Çalışarak, üreterek ve paylaşarak yaşadıkça bolluk bana akar.Sahip olduğum bolluğu paylaşırken verdiklerimin bana çoğalarak geri geldiğini bilirim.Bir elim bana sunulan bolluğu sunmak için yukardaysa, diğer elim ihtiyaçta olana vermek için aşağıdadır.Böylece ben alma verme döngüsünü sürdürmüş olurum.Kimsenin kalbini kırmamaya, hakkın yememeye özen gösteririm.Böylece bolluğun önünü kesecek enerjileri hayatımda barındırmam.Her günümü neşe, mutluluk ve kahkaha ile doldururum.Her bir saniyeyi bir gün gibi, her bir günü bir hafta kadar verimli yaşarım.Cebimdeki her bir lira bin lira gibi bereketlenir.Her yaptığım işe bütün dikkatimi, bütün sevgimi katarım.Her ne yapıyorsam en iyisini, en kalitelisini yaparım.İşim benim imzam gibidir. Ve her ürettiğim şey bana bir çok zenginlik katar. Çünkü ben ürettiklerimle insanların hayatlarına anlayış, sağlık, umut ve konfor ve güzellik katarım. Ürettiklerim onların hayatlarında fark yaratır.Onlar da bana bunun bedelini sevinçle ve bolca öderler.Bu arada gereksiz israftan, boşuna ve gösterişe yönelik harcamadan kaçınırım. Çünkü bilirim ki Tanrı israftan hoşlanmaz.Gereksiz harcamalarda dikkatli, ama kendim ve başkalarının hayatına katkıda bulunacak harcamalar için cömertim.Bolluğu hayatıma çeker ve bolluğu oluştururum...

Atilla_Ky

Moderatör

• "Atilla_Ky" bir erkek

• Özel mesaj gönder

574

Friday, 25.07.2014, 19:10

Sözleriniz pozitif olsun, çünkü;
Sözleriniz davranışlarınız olur.
Alışkanlıklarınız pozitif olsun, çünkü;
Alışkanlıklarınız değerleriniz olur."

Gandhi

575

Saturday, 26.07.2014, 03:25

Atilla_Ky

Moderatör

• "Atilla_Ky" bir erkek

• Özel mesaj gönder

576

Saturday, 26.07.2014, 15:28

Önemli olan, ne satın aldığınız değil, ne inşa ettiğinizdir. Önemli olan, ne aldığınız değil, ne verdiğinizdir. Önemli olan, başarınız değil, taşıdığınız anlamdır. Önemli olan, öğrendikleriniz değil öğrettiklerinizdir.'

~Mıchel Josephson~

hasanyöndem

Profesyonel

• "hasanyöndem" bir erkek

• 1300123
  • Özel mesaj gönder

577

Saturday, 26.07.2014, 15:41

- İki seyin elden gitmeden değerini takdir etmek zordur: biri sağlık, öteki de gençlik. Hz. Ali
-Gençlerin aynada göremediklerini, yaslılar bir tuğla parçasında okurlar. Mevlana
- İyimser insan, her felakette bir fırsat, kötümser insan da her fırsatta bir felaket görür. Çin Atasözü
"Dibi yosun tutan denizlerle ilgilenme, sen dağları seyret. Yenik düşüyorsan özlemlerine aldırma, kalbindeki o uçsuz bucaksız sevgiyi hisset. Işıklar sönmüşse ve karanlıksa ona da aldırma, ay ışığını seyret. SABRET... Sabret ki herşey hissettiğin kadar derin ve sonsuz olsun. Sabret ki herşey gönlünce olsun... Mevlana
http://merhametfm.blogspot.com/
İyi kalpli olmak, mükemmel olmaktan daha önemlidir.

578

Sunday, 27.07.2014, 01:32

579

Sunday, 27.07.2014, 01:34

580

Sunday, 27.07.2014, 02:08