Mars ya... Leyla, ben kitaptan anlamam. O kadar çok şey yazılmış ki, okumaya nereden başlayacağımı bilemem. Kafam karışır. Güneşin doğuşunu izleyip, yağmurda ıslanmaktan da anlamam. Yağmur yağdığında sokağa salmazdı annem, hasta olursun derdi. O nedenle böyle şeyler romantik gelmez bana. Arabalar geçiyor, su sıçratıyor zaten. Leş gibi oluyorsun. Nasıl romantikliktir ki bu… Ama Leyla, sen istersen değil Mars’ta güneşin doğuşunu izlemek, senin için gider şu doğan güneşi balçıkla sıvarım ben.
Leyla İle Mecnun...

-Kimsin sen?
-Telat abi.
-Telatabimi?
-bi Telatabimiz eksikti
Leyla İle Mecnun...
- Üzeyir abi sen dilsiz değilsin.
Niye hiç konuşmuyorsun?
“Böyle bir takım hatunlar var, iki kişinin yaptığına inanmak mümkün değil...
Sanki yapım aşamasında ekip çalışmış…”
Son Ders: Aşk ve Üniversite
“Bir çerçeve gibidir hayat. Bazen dışına çıkamayacağın anlar olur; ama önemli olan çerçeveye koyduğumuz resimdir.”
Aşk Tesadüfleri Sever
”Dipnot : Gülümsemeyi kafaya takma . Ağzım çok zor gülümser ancak bu kafamda gülümsemediğim anlamına gelmez.”
Mary And Max
”Eğer herhangi bir şeyi saklarsan, seni öldürürüm.
Eğer gerçeği kıvırırsan, ya da gerçeği kıvırdığını düşünürsem, seni öldürürüm.
Eğer bir şeyi atlarsan, seni öldürürüm. Aslında, Nick, hayatta kalmak için bayağı uğraşman gerekecek.
Söylediğim her şeyi anladın mı? Çünkü eğer anlamadıysan, seni öldürürüm.”
Lock, Stock and Two Smoking Barrels

”Bazıları asla delirmez. Ne kadar korkunç bir hayat sürdürüyor olmalılar..”
Barfly

”İyilik içten gelir. İyilik bir seçimdir. Bir insan seçemezse, insanlıktan çıkar..”
Otomatik Portakal
Madem karının o kadar hastasısın, ek kredi kartı çıkart olsun bitsin aşkım.

Senin hiç dizin kanamaz mı, deden öpünce geçmez mi?
Şimdi senin yüzünden dizim bissürü bissürü kanıyıcak…
Dedemi bize geri vermezlerse ben nasıl yürüyücem?
Büyüyemem ki o zaman.
Buldum! İyiki de düşmüşüm, oh olsun bana. Dedem bensiz büyüme, bana da bırak çocukluğunu demişti… Kurtarmazsan kurtarma ben hep düşücem, dizimi kanatıcam, yemek de yemiyicem, büyümeden bekliycem dedemi! Dedem gelsin öyle büyüyücem…