Giriş yapmadınız.

Sayın ziyaretçi, AllaTurkaa sitesine hoş geldiniz. Eğer buraya ilk ziyaretiniz ise lütfen yardım bölümünü okuyunuz. Böylece bu sitenin nasıl çalıştığı konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Eğer sitenin tüm olanaklarından faydalanmak istiyorsanız, kayıt yaptırmayı düşünmelisiniz. Bunun için kayıt formunu kullanabilir ya da bu bağlantıya giderek kayıt işlemi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Eğer önceden kayıt yaptırdıysanız buradan giriş yapabilirsiniz.

TurkEce/GnL

[Forum Ablası]

• "TurkEce/GnL" bir kadın

• Özel mesaj gönder

921

Monday, 28.10.2013, 08:27

922

Monday, 28.10.2013, 08:33

BUGÜN;
İçinde küçük sevinçlerin olduğu bir gün olsun....
Barış, mutluluk ve neşe dolu bir gün olsun......
BUGÜN
Bir şeylerin mükemmelliğinde Yaradanın senin yanında olduğunu, seni kayırdığını ve bir yerlerden sana gülümsediğini hissettiğin,
sana özel olduğun hissini yaşatan o garip ama hoş duygu ile dolu güzel bir gün olsun...

Sağlıklı olun, Mutlu olun, Sevgi ile kalın..
Günaydın Günaydın Herkese..

TurkEce/GnL

[Forum Ablası]

• Özel mesaj gönder

924

Tuesday, 29.10.2013, 15:10

Neyleyim;
Facebook'ta resmini görmeyeceksem,
Listende kimler ekli bilmeyeceksem,
İstediğim ân seni dürtemeyeceksem,
Kapansın hesabım, Feysi neyleyim. . .
Başkasıyla Kalpten online olacaksan,
Sevgimi yok sayıp engel koyacaksan,
Bana değil ellere yorum yapacaksan,
Yıkılsın sanal alem, neti neyleyim. . . Baaddin :kahkaha:

HaZiraN

Stajyer

• "HaZiraN" bir erkek

• Özel mesaj gönder

925

Wednesday, 30.10.2013, 00:05

TurkEce/GnL

[Forum Ablası]

• Özel mesaj gönder

926

Wednesday, 30.10.2013, 14:17

• "DeRiNLiK SaRHoŞu" bir erkek

• Özel mesaj gönder

927

Thursday, 31.10.2013, 13:49

sigara yerim, resim yazar yazi cizerim, ihalelere fesat karistiririm, anahtar
deligine girmeye calisirim, truva atindan gece kondu yaparim, tek
kisilik orkestra kurup cok ses cikartirim, yan komsuyu rahatsiz ederim,
sahte kimlik duzenlerim, kurbagalama ve baliklama uyurum, vedalasmanin
ilmini yaparim, forma degistiririm, kas yapayim derken goz
cikartirim,icerim guzellesirim, meridyenden kayarim, kara para aklarim,
kurdan adam yaparim, enginlere sigmam tasarim, antenlere canak tutarim,
bi kasik suda firtinalar cikartirim, pamuk prenses ve yedi cuceler
arasina nifak sokarim, pencereden sarkarim, dam aktaririm,minare
gölgesinde davul tozu yaparim, baka kalirim kendimin ardindan....

atilla_ky

Moderatör

• "atilla_ky" bir erkek

• Özel mesaj gönder

928

Thursday, 31.10.2013, 16:23

Zenginlik; Kimsenin senden alamayacağı değerlerin toplamıdır. Senin bilgindir, Ahlâkındır, Özgüvenin, Terbiyen, Letafetin, Tebessümündür...

929

Thursday, 31.10.2013, 23:51

ansızın gelişini mi seveyim..
apansız gidişini mi..
hangisiydin bilemedim ki..
müjdemiydin Tanrı' dan
azapmıydın şeytandan..
kaç yüzle geldin bana..

yar mıydın..
yaramı..
ya da varmıydın ki sen..
sanırım çözülmezliklerin adı aşk..
ve ben bütün bu muammanın içinde,
aykırı suların dibinde..
göğüs kafesimin solunda bir yerde..
hem de hiç haketmediğin halde..
hala seni taşıyorum..
belki bir gün yüreğinle gelirsin diye..!

T.Tuğba Baş

Bu mesaj 1 defa düzenlendi, son düzenlemeyi yapan "Ha®uN" (18.02.2014, 23:19)

atilla_ky

Moderatör

• "atilla_ky" bir erkek

• Özel mesaj gönder

930

Friday, 1.11.2013, 18:07

Zenginlik; Kimsenin senden alamayacağı değerlerin toplamıdır. Senin bilgindir, Ahlâkındır, Özgüvenin, Terbiyen, Letafetin, Tebessümündür...

932

Friday, 1.11.2013, 18:33

Genç adam, antika merakı sebebiyle Anadolu’nun en ücra köşelerini dolaşıyor ve gözüne kestirdiği malları yok pahasına satın alarak yolunu buluyordu. Kış kıyamet demeden sürdürdüğü seyahatler sırasında başına gelmeyen kalmamış gibiydi. Fakat bu seferki hepsinden farklı görünüyordu. Yolları kapatan kar yüzünden arabasını terk etmiş ve yoğun tipi altında donmak üzereyken, bir ihtiyar tarafından bulunup onun kulübesine davet edilmişti.

Yaşlı adam, antikacının yürümesine yardım ederken:

— Günlerdir hasta olduğumdan, odun kesmek için ilk defa dışarıya çıktım, dedi. Meğer seni bulmak için iyileşmişim.

Diz boyuna varan karla boğuşup kulübeye geldiklerinde, antikacının beyaz göre göre donuklaşan gözleri fal taşı gibi açıldı. Odanın orta yerindeki kuzinenin etrafını saran üç-dört iskemle, onun şimdiye kadar gördüğü en güzel antikalar olmalıydı. Saatlerdir kar içinde kalan vücudu bir anda ısınmış, buzları bir türlü çözülmeyen patlıcan moru suratını ateşler kaplamıştı.

Yaşlı adam, misafirini yatırmak için acele ediyordu. Ona birkaç lokma ikram edip sedirdeki yatağını hazırlarken:

— Odun olmadığı için soba yakamadım evlâdım, dedi. Ama bu yorganlar seni ısıtacaktır.

Ev sahibi, yıllar önce vefat eden eşiyle paylaştıkları odaya geçerken, antikacı da tiftikten örülen battaniyelerin arasına gömüldü. Ancak bütün yorgunluğuna rağmen bir türlü uyuyamıyordu. Ertesi gün gitmeden önce ne yapıp yapıp o iskemleleri almalı, bunun için de iyi bir senaryo uydurmalıydı. Meselâ, hayatını kurtarmasına karşılık ihtiyara birkaç koltuk satın alabilir ve eskimiş olduğu bahanesiyle dışarıya çıkarttığı iskemleleri, çaktırmadan minibüsün arkasına atabilirdi. Hatta onları kaptığı gibi kaçmak bile mümkündü. Yürümeye dahi mecali olmayan ihtiyar, sanki onun peşinden koşacak mıydı?

Genç adam, kafasındaki fikirleri olgunlaştırmaya çalışırken dalıp dalıp gidiyor ve rüzgârın sesiyle uyandığı zamanlar, kaldığı yerden devam ediyordu. Bu arada yaşlı adamın sabah namazına kalktığını fark etmiş, hatta hayâl meyâl olsa bile bir şeyler parçaladığını duymuştu. Gözlerini açtığında, onun kuzine üzerinde yemek pişirdiğini gördü ve yattığı yerden etrafına bakınırken, birden iskemleleri hatırladı.

Hafifçe doğrulup çevresine baktı: Aman Allahım..! Antikalardan hiçbiri ortada yoktu.

İhtiyar kurt, herhalde plânını hissetmiş ve belki de uykudaki konuşmasını duyarak onları emin bir yere kaldırmıştı.

Sakin görünmeye çalışarak:

— İliğim kemiğim ısınmış, dedi. Çorbanız da güzel koktu doğrusu. Ama akşamki iskemleleri göremiyorum.

Yaşlı adam, odanın köşesine yığdığı iskemle parçalarından birini daha sobaya atarken:

— İskemle dediğin, dünya malı be evlâdım, dedi. Biz misafirimizi üşütür müyüz?

HAZARBEY45

Profesyonel

• "HAZARBEY45" bir erkek

• Özel mesaj gönder

933

Friday, 1.11.2013, 18:36

KARALAYALIM EFEM PEKİ DİYORUMKİ BU DÜNYANIN ADALETİ VARMI ACABA DÜNYAMI ADELETSİZ YOKSA İNSANLARMI BİRTÜRLÜ BUNU ÇÖZEMEDİM ÇÖZEMEYECEĞİMDE....OOOHH BEE KARALAYINCA BAYA RAHATLADIMMMM....

934

Friday, 1.11.2013, 18:38

Uluçınar köyünden 3 dönümlük bir bahçe satın almaya karar verdim. İki odalı kerpiç bir bağ evinin olduğu bu bahçenin her yani çim, çiçek ve meyve ağaçları ile doluydu. Kiraz, dut, şeftali, erik. Menekşeler, güller, kasımpatılar... Evi satan kişiyle tüm bahçeyi dolaştık bir süre.
Birden
- "ne alaka" dedirtecek bir ağaç gördüm. Hurma ağacı. Bu yörede hurma yetişmez ki. Marmara Bölgesinde ne işi var bunun? Satıcı gülümsedi. Acı bir gülümseyişti bu.

- "Yıllar önceydi" diye başladı anlatmaya.

- "Hastalandım. Yataklara düştüm. Hastaneye kaldırmışlar beni. Ölmek üzereyim. Sanırım ciğerimde kocaman bir yara. Doktorlar ümidi kesmiş. Sevdiğim bir kız var. Bir gün çıkmış gelmiş hastaneye. Nasıl sormuş, nasıl bulmuş. Konuştuk saatlerce. Ağlaştık. "Seni ölene dek beklerim" dedi. Sonra tam ayrılık zamanı cebinden bir hurma çekirdeği çıkardı verdi.

- "Bereket versin diye hep yanımda taşırım bu çekirdeği, senin olsun" dedi.

- "Baktıkça beni an, seni beklediğimi bil ve tez iyileş."

- "O küçük çekirdek, hayata uzanan bir köprü oldu bana. Pijamamın cebinde sakladım aylarca. Kimse bilmedi. Avucuma aldım. Ellerime değen kestane renkli saçları oldu. Baktım. Zeytin gözlerini gördüm. İstersen mucize de sen bu olaya. İyileştim. Ölümü beklerken taburcu oldum. Bu bahçeye geldim. Hurma çekirdeğini bahçeye diktim. Yöresi değildi. Mevsimi değildi. Ama diktim. Tuttu. Filiz oldu. Fidan oldu. Ağaç oldu." Adam biran sustu. Çekinerek sordum.

- "Ya sevdiğin kız?"

Gözlerindeki parlaklık yaş olup yanaklarına süzülürken,

- "O bir hurma ağacı gibi dayanıklı değildi" dedi.
- "Gelin oldu. Elin oldu."

ZENoBIA

Bilge

• "ZENoBIA" bir kadın

• Özel mesaj gönder

935

Friday, 1.11.2013, 23:16

TurkEce/GnL

[Forum Ablası]

• Özel mesaj gönder

936

Saturday, 2.11.2013, 00:58

:thumbup: Yakan top oynuyorlarmış :haha:

• "renksizgazete" bir erkek

• 1464528
  • Özel mesaj gönder

937

Tuesday, 5.11.2013, 18:45

atilla_ky

Moderatör

• "atilla_ky" bir erkek

• Özel mesaj gönder

938

Tuesday, 5.11.2013, 23:37

Nerede su varsa, orada Okyanus vardır.

- Anlamadım! Şimdi bu kovanın içinde de okyanus mu var?
- Evet. Aynen öyle.
- Ama, ben burada Okyanus'u göremiyorum?
- Önünde bir engel var da ondan göremiyorsun.
- Ben, bu engeli de göremiyorum.
- Göremezsin, çünkü o engel, sensin...!

By_€x

Bilge

• "By_€x" bir erkek

• Özel mesaj gönder

939

Wednesday, 6.11.2013, 09:34

İnsanlar düşüncelerini yalnız yaptıkları hataları haklı göstermek için kullanırlar. Sözlerini de düşüncelerini gizlemek için… :thumbup:

• "renksizgazete" bir erkek

• 1464528
  • Özel mesaj gönder

940

Wednesday, 6.11.2013, 14:54

Kızlı erkekli whatsappa giriyorlar... Yasal duzenleme yapilmali , zinhar kabul edilemez bu ...... :)