Basit kadın; Güzel olmayı zeki olmaya tercih eder. Çünkü basit erkekte zekayı anlayacak kafa değil, güzelliği görecek göz vardır
[Çehov]
Aslında hayatın en güzel anı; Herşeyden vazgeçtiğinde, 'Seni hayata bağlayan birinin olduğunu düşündüğün andır'.
[Balzac]
Merak etme üzülmüyorum peşinden.. Ki sen bana unuttum derken, senin kim olduğu hatırlamaya çalışıyordum ben.
[Ceyhun Yılmaz]
Sen kendini biliyorsan, bil ki kendini bilmezlerin söyledikleri anlamsızdır. Unutma gereksiz eleştiri sadece gizli hayranlıktır.
[Cengiz Aytmatov]
İnsan sevme hissini israf etmemeli.. Kim ne kadar sevilmeye layıksa, onu o kadar sevmeli !
[N.F.K]
Her gelen sevmez ve hiçbir seven gitmez' unutma. Bil ki; Giden dönüyorsa sevdiğinden değil, kaybettiğindendir aslında !
[Nazım Hikmet]
Bir kadının yüzü güldüğünde, bir adamın cüzdanı ağlıyordur.
[Oscar Wilde]
Ne yaparsan yap, aklın hep seçemediğinde kalır. Ve olmasını istediğin birşey ancak ondan vazgeçince gerçekleşir..
[paulo coelho]
Aslında her insan bir romandır ve biraz kahramandır. Gün gelir anlar ki, harcadığı tek şey hayalleri değil, zamandır..
[Cengiz Aytmatov]
Seni neden bu kadar çok sevdiğimi sorma... Ben de bilmiyorum insan yaşadığı aşka benzermiş zamanla. Gittikçe sana benziyorum...
'Ben' kattım sana biraz, öyle sevdim seni. Çünkü sen de bensiz; O kadar güzel değilsin hani.
[Ceyhun Yılmaz]
Yazılmayacak artık sana dair hiçbir cümle hiçbir kelime. . . Kimbilir kaçıncıyım ben inandırdıgın gitmeyecegine..
Aşk sevmesini bilen için vardır ve karşılıksızdır. 'ne kadar seversen o kadar severim' gibi düşünmek aşk değil, tüccarlıktır !
[Can Dündar]
Kural bu: En çok seven, hep en önce terkedilir. Unutma; Vedalar acıtsada, bazen gitmek gerekir..
[Can Yücel]
Sadece seni seviyorum diyen bir erkek, Sadece mağazaları gezeceğim, birşey almayacağım' diyen bir kadın kadar yalan söylemiştir.
[V. Hugo]
Unutma, her gidiş bir ayrılık değildir. Çünkü bazen ne kadar uzağa gidersen git; Yüreğin hep bıraktığın yerdedir.
[William Butler]
Gitmek istiyorsa, bırakacaksın.. gitsin ! Aklı seninle olmayanın bedeni yanında olsun ister misin ?
[Can Yücel]
Kim bilir; masalınızın kahramanı, başka bir hikayenin figüranı olmaya gitmiştir belki de.
[Nazım Hikmet]
Erkek, ulαşαmαdığı kαdını lanetler . Kαdın, ulαşαmαdığı erkeğe; αşk der..
[Dostoyevsky]
İnsanlar sevilir, eşyalar ise kullanılırdı. Gün geldi eşyalar sevilir, insanlar kullanılır oldu..
[Can Dündar]