Sayın ziyaretçi, AllaTurkaa sitesine hoş geldiniz.
Eğer buraya ilk ziyaretiniz ise lütfen yardım bölümünü okuyunuz. Böylece bu sitenin nasıl çalıştığı konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Eğer sitenin tüm olanaklarından faydalanmak istiyorsanız, kayıt yaptırmayı düşünmelisiniz.
Bunun için kayıt formunu kullanabilir ya da bu bağlantıya giderek kayıt işlemi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.
Eğer önceden kayıt yaptırdıysanız buradan giriş yapabilirsiniz.

Dış benzerliği iç benzerliği demek değil. Nasıl ki şekeri ekmek şekline de soksan tadı ekmek değil yine şekerdir.
Yediğin şeyin şeker mi ekmek mi olduğunu bilmek için tatmak lazım. Gözün tatmadan yana nasibi yok çünkü.
O halde kalıbı şekere benzeyen her adamı da şeker sanma.
Bu dünya elbisesiz adamlar ve adamsız elbiselerle doludur.
MEVLANA
Siz yükselmek isteyince yukarı bakarsınız. Bense aşağı bakarım...Friedrich Nietzsche

Yeryüzündeki tek gerçek mutluluk, kendi sahte kimliğimizin zindanından kaçabilmektir..Gene Merton
Üç tehlike! Aşırı güven saygıyı azaltır, sıradanlık küçük görülmenize yol açar, işgüzarlık da bizi güzel bir av haline getirir!
Honoré de Balzac
Doğru yol:İnsanların çoğunun gittiği yol değildir,düşünen öz akıl sahiplerinin yoludur. Yolda vereceğin her molayı öz eleştiri durağında vermelisin.Unutma,tevbe özeleştiridir.Her molada yolda olup olmadığını, yürümen gereken menzil istikametinde yürüyüp yürümediğini kontrol etmen, pişman olmaman için elzemdir.Yön tayini sık sık gerekli olabilir . "Haritayı saklayabileceğin en güvenilir yerin yüreğindir." Halil Cibran
"Dünyaya bir daha gelirsen nasıl bir hayat isterdin sorusuna kim ne derdi bilmiyorum ama, ben aynı ananın evladı olmak isterdim." Ataol Behramol
Bana Kötü Sözler Söyleme. İyiliğin Kalsın Aklımda. Bağırma Bana. Ben Seni Duyamam Şimdi. Kavga Edemezsin Ki Artık Benimle.
Ben Sana Sadece 'Susarım' Artık....[Ceyhun Yılmaz]

"Bir misafirliğe gitsem,
Bana temiz yatak yapsalar;
Her şeyi, adımı bile unutup
Uyusam…"
Melih Cevdet Anday

"Aslında farkındayım hayatımdaki tüm sahte varlıkların, Istesem bir anda temizlemesini de bilirim..
Ama bunca sahteliğin, benim samimiyetime ihtiyacı var..!" Hz.Mevlana

Sen dua edersin ama kabul olmuyor sanırsın!Ekmek almak için bir fırına gidersin.
Beklerken fırıncı ile bir sohbet başlar Ve fırıncının hoşuna gidersin, hoş sohbetsin ya…
Fırıncı başkalarına istediğini verip acele ile gönderir.
Bu arada sen istediğini alamadığın için sıkılmaya başlarsın.Ama bilmezsin ki..
Fırıncı daha yeni pişmiş en güzel ekmeği sana verecek
Mevlâna Celâleddin-i Rûmî

Çoğunlukla insanları affetmeyiz. Sadece hayatlarımızdan çıkmalarını istemiyoruzdur, hepsi bu....Mithat Cevher
Yalnız yaşayan insanların, kendi içlerinde başlayıp biten eğlenceleri vardır...Oğuz Atay
"Sonsuzluğa götüren bir denizin kıyısına varmıştım. O zaman anladım ki susmak bir cüsse işi. Derin denizlerin işi... Sığ suları en hafif rüzgârlar bile coşturabiliyor, derin denizleri ise ancak derin sevdalar... Anladım ki derin ve esrarengiz olan her şey susuyor.
Anladım ki, susan her şey derin ve heybetli..."Şems-i Tebrizi
Yan yana yürümeyelim diye dar yapılmıştı kaldırımlar. Ve yine yan yana
yürümeyelim diye dar kafalıydı insanlar. Ve sırf dardı diye kafalar
düşünmeyi bırakıp sevmeyi denedik, sarılmak yakar bizi deyip aşkı hep
uzaktan sevdik...
Charles Bukowski

Her şeyin bir fiyatı, her insanın bir değeri vardır.
Fiyatı olmayan eşyaya çöp, değeri olmayan insana;
"giderken kapıyı ört" denir...Donald Walsch

50 yaşındaki bir kişi kendini 30'unda hissediyorsa,
20 yılını boşa harcamış demektir...Pucca

Başına gelen eziyetler artıyor değil mi?
Buğdayı başak olsun diye toprağa attılar.
Değirmende un olsun diye ezdiler.
Ekmek oldu.
Dişleri ile ezdiler.
Ezil ki can olasın.
Can veresin.
HZ. MEVLANA CELALEDDİN-İ RUMİ

Sen su değilsin, toprak değilsin, başka bir şeysin sen...
Balçık dünyadan dışarıdasın, yolculuktasın sen.
Kalıp bir arktır, can o arka akan bengisu;
Fakat sen, senliğinde kaldıkça ikisinden de haberin yoktur.

Dışa bakarsan insan şeklini görür ;
Rum ülkesinden, Horasan ülkesinden bir bölük şaşılacak halk seyredersin...
Rab'bine dön buyurdu ya; dönmek şudur, şu demektir:
İçine bak da insandan başkasını gör.
Oysa herkes bilinçsiz bir mutluluk içinde. Yapıntı bir mutluluk bu. Gülümseyişleri bile yüzlerine yapıştırılmış gibi. Hak edilmemiş bir neşeyi yaşıyor bu insanlar. Ya da neşeye benzeyen o şeyi. O arsızlığı, o umarsızlığı. Kim bilir belki bu da bir unutma biçimidir. Bir bezginlik biçimi.MURATHAN MUNGAN