Hiç Birşey Acıdan Daha Hızlı Gelemez.
( Bailey )
Küçükken anneme mezarlıktan korkuyorum dediğimde, 'ölüden değil, diriden kork' demişti. Zaman gösterdi ki; annem yine haklıydı.
- Cemal Süreya -
"Aslında tek sorunumuz; henüz onunla tanışalı bir kaç gün olmuşken ona 'seni seviyorum' diyebiliyor olmamızdır".
- B. Marley -
Gerçekten Alçakgönüllü Olan Bir insan, Kendisinden Hiç Söz Etmeyen İnsandır
( La Bruyere )
"Bu günlerde aklıma gelen başıma geliyor nedense, Bir de gönlümden geçen yanıma gelse keşke.."
- Can Dündar -
İnsan Gururu Yüzünden de Alçakgönüllü Olabilir.
( Montaigne )
''Yürekleri sadece uzaklıklar değil, göze alamadığımız yakınlıklar da acıtır.''
- H.Ergülen -
Bir Adamın Gerçekten Büyük Olup Olmadığını, Onun Alçak Gönüllülüğünden Anlayabilirsiniz.
( John Ruskin )
Fotoğraf çekilerken, nedense kendimizi gülümsemek zorunda hissediyoruz. Yani aslında ona bile mutluluk oyunu oynuyoruz.."
- Oğuz Atay -
"Gitmek gerekir bazen.. fazla yormadan, daha çok bıktırmadan.. eğer vaktiyse ardına bile dönüp bakmadan".
- Can Yücel -
Aklın süsü dil ; dilin süsü sözdür.
İnsanın süsü yüz;yüzün süsü gözdür.
(Yusuf Has Hacip / Kutadgu Bilig )
İnsan geride bıraktıklarını özler, elinin altındakilerden sıkılır, ulaşamadıklarına tutulur.. ve ulaşılmaz olan hep aşk olur!"
- Robın Sharma -
"Konuşarak anlatılmaz herşey, bazen susmak yeter aslında. Unutma; Konuşmak bir ihtiyaç olabilir, ama susmak cevaptır anlayana".
- Marquez -
154.Mutluluk denilen şey o kadar çok parçanın birleşiminden oluşmuştur ki her zaman için bir parçasını yanlış bir yere yerleştiririz.
İşin kolayına kaçmadım! Uğruna ölmedim yani. Uğruna ölünecek sandığım biri için hep yaşadım...
- Kahraman Tazeoğlu -
''Ağzında lokmalar varken konuşmamak kolaymista ,yüreğinde sevda varken Susmak zormuş be dost !
Öyle çok yanar ki canın, dünyadaki bütün suçları işlediğini sanırsın; oysa sadece sevmişsindir...
Yüreğinin götürdüğü yere gidenlerin yolu, dönüşte psikiyatristten geçer...
- Douglas Noel -
Bir gün nasıl olsa ayrılacağız;fakat yaşarken ayrılmayalım.
(Melih ÖZER)
Sahi sarkıntılığa girer mi acaba; ayrılırken gözlerimin sana sulanması...
- Cemal Süreya -