Sie sind nicht angemeldet.

saika

Schüler

• »saika« ist weiblich

Registrierungsdatum: 8. Februar 2008

• Nachricht senden

481

Samstag, 10. Januar 2009, 13:17

savaska,
nelere dikkat etmelisin!

[list]1.bilgisayarindaki net baglantisina sabit tcp/ip vermelisin
2.bilgisayarinda bulunan güvenlik duvarlarinda udp 40123 portunu acmalisin.
(windows firewall, norton- kaspersky- internetsecurity, zone alarm)
3. Modemde udp 40123 portunu sabit yapmis oldungun ip ye yönlendirmelisin.
4.modemdeki Firewall'u sabit yapmis oldugun ipli pcye acmalisin. ( yada firewall u tamamen kapatmalisin (önermem))[/list]

bunlara hatasiz yaparsan mapping arti (yesil) olacaktir.

ayrica yayin yapan dj in portu kapali olsada, yayini devir almak isteyen dj'in portu acik oldugu sürece devir 85% ihtimalle gerceklesir

savaska

Schüler

• »savaska« ist männlich

Registrierungsdatum: 21. Oktober 2007

• Nachricht senden

482

Montag, 12. Januar 2009, 09:43

öncelikle ilginize tşk ederim us robotic
dj arkadaşın modemi yukarda yazılı olan marka modemdir bu konuda yardımcı olursanız sevinirim şimdiden tşk ler

savaska

Schüler

• »savaska« ist männlich

• Nachricht senden

483

Montag, 12. Januar 2009, 09:44

birde yukarda tarif ettiğiniz işlemleri nasıl yaparım ayrıntılı anlatırmısınız

484

Montag, 12. Januar 2009, 14:10

savaska,

Internet Explorer veya Firefox ile http://192.168.1.1 adresine gir. Şifre ve kullanıcı adı isteyecektir. Eğer değiştirmediysen kullanıcı adını da şifreyi de "admin" olarak gireceksin.
- Soldaki menüden Security'e, oradan da Virtual Servers'a gir.
- Sağ taraftan Add tuşuna bas.
- Custom Server seçeneğini işaretle ve yanındaki kutuya istediğin bir isim gir. (örnek flatcast)
- Server IP Adress kısmına 192.168.1.2 gir.
- Kullanmak istediğin programın kullandığı portları, protokollerine göre teker teker aşağıdaki kutulara gir.

Flatcast UDP için 40123 kullanıyor. Aşağıdan UDP yi seç Externel Port End, Externel Port Start, Internal Port End, Internal Port Start kısmına 40123 gir ve kaydet yapılan ayarlarını

Bunları yaptıktan sonra programları kapat ve bağlantına reset at. Ardından programları açıp kullanabilirsin.

savaska

Schüler

• »savaska« ist männlich

• Nachricht senden

485

Dienstag, 13. Januar 2009, 09:03

saol tşk ederim yardımın için ilgilendiğin için

savaska

Schüler

• »savaska« ist männlich

• Nachricht senden

486

Dienstag, 13. Januar 2009, 09:14

linksys benim modem virtual servers yok ?

487

Dienstag, 13. Januar 2009, 13:30

Re: port açma sorunu

Zitat von »"savaska"«

us robotic - airties - linksys modemlerimiz var

arkadaşım ben anlamadımki hangi modemi anlatacağımı ağzınızdan kerpetenle laf alabiliyoruz ya

ozaman detaylı açıklamalarını ver şunu yaptık burda takıldık olmadı resim ver
takıldığın yerde hangi modemde ne yapmak istediğini ben nasıl bilebiliyim?

üç satır yukarda verdiğniz modem markası usb robotic ben bunu tarif ediyorum siz dönüyosunuz bana diyosunuzki modemim o değil linksys diye anlamadım ben neyi tarif etceğimi ?

• »*-*Trinity*-*« ist der Autor dieses Themas

Registrierungsdatum: 7. September 2006

• Nachricht senden

488

Dienstag, 13. Januar 2009, 20:38

Zitat von »"savaska"«

linksys benim modem

Modeminizin Setup'ına girmek için explorer'a "http://192.168.1.1" yazın ve Enter yapın

Size username ve password sorucak Default degerlerini giriceksiniz aşagıdaki gibi

Default degerlerinizi degiştirmediyseniz tabi ;) OK tıkladıgınızda aşagıdaki ekran gelicek karşınıza

Yukarıdaki menüde Applications and Gaming 'e basın. (Önemli: Kırmızı daire içine alınan
*Obtain an IP Address *Use the following IP ile degişicek - Aşagıdaki *Automatic *Manual ile degişicek)
Burdanda
Port Range Forwarding 'i tıklayın işte o zamanda aşagıdaki menü karşınıza gelicek

Yukardaki yönergeleri uygun yerlere yazar ve Save Settings 'e tıklarsanız Modeminizin UDP
portunu açmış olursunuz.

Diger bir alternatif ise
Port Range Forwarding yerine Single Port Forwarding e basın ve
resimdeki gibi degerleri olmaları gerek yerlere yazıp
Save Settings e tıkladıgınızda
sonuca ulaşmış olursunuz

Not: Pc'nizin Ip'sini sabitlemeyi unutmayın
:up:

savaska

Schüler

• »savaska« ist männlich

• Nachricht senden

489

Mittwoch, 14. Januar 2009, 09:25

tşk

trinity çok tşk ederim saol allah razı olsun

savaska

Schüler

• »savaska« ist männlich

• Nachricht senden

490

Samstag, 17. Januar 2009, 12:07

mapping

herşey tmm ama mappin neden artı olmuyo acaba ?

Ha®uN

Profi

• »Ha®uN« ist männlich

Registrierungsdatum: 20. September 2006

• Nachricht senden

491

Samstag, 17. Januar 2009, 13:09

savaska, Burda arkadasimiz yapman gereken herseyi siralamis :burda:
http://www.allaturkaa.de/forum/index.php?page=Thread&postID=144726#144726

Bunlari dogru yaptigindan emin olmalisin :up:

noxene

Anfänger

Registrierungsdatum: 19. Januar 2009

• Nachricht senden

493

Montag, 19. Januar 2009, 17:52

Mrb Herkese, Öncellikle Şunu Söyleyim Tam 3 Haftadır Gece Gündüz Radyo Yayını Yapabilmek İçin Uğraşıyorum. Hiç Kimse de Açılmıyor ve Hata Mesajı Çıkıyor (Çok Nadiren Mavi Ekran Çıkıyor Ama Yüklenemiyor,2 sn Geçmeden Hata Msj. Çıkıyor) YAYIN DİNLENEMİYOR..! :( Bakmadığım Yer Yapmadığım Şey Aramadığım Yer Kalmadı (ZYXEL Must. Hizmetleri vs.) :S İsterseniz Öncelikle Yaptığım İşlemleri Sırasi İle Söyleyeyim Nere de Yanlış Nere de Eksik İşlem Yapıldığı Ortaya Çıksın ;
P-660RU-T1 Modem Kullanıyorum, İnternet Arayüzünden NAT Kısmını Kullanarak Port Açtım (40123) İp Adres Kısmını CMD İçersinde IP Kısmındakinin Aynısını Girdim. Güvenlik Duvarı Kısmında FLATCAST 40123 Şeklinde Bağlantı Noktası Ekledim. Ağ Bağlantıları İnt İletişim Kuralları İçerisinden Daha Önce CMD Şeklinde Tespit Ettiğim ve Portta Kullandığım IP Adresimi Buradaki İlk Satıra Aynısı Gibi Girdim. 3. ve 4 ncü Satıra ise 192.168.1.1 Şeklinde Girerek IP Sabitledim... FASTCAST F5 ve Mozilla Kullandığım İçin FlatViewerSetup501 - FlatProducerSetup501 Yükledim.... Antv. ve Spyware Programlarını Devre Dışı Bıraktım. Buraya Kadar Yaptığım İşlemlerden Yanıt Alamadığım İçin Bugun ZYXEL Must. Hizmt. İle Birlikte Modemimi İnternet Arayüzünden Firmware Kullanarak V3.40(APU.0) Veriyonundan V3.40(APU.1) Son Versiyonuna Güncelledim, Ama Sorun Yine Düzelmedi... Bu Arada Modemim ve İnt Arayüzü Üzerinde Görünen İsmi P-660RU-T1_v2 Ancak Firmware Yaparken Gerçekte Modemin P-660RU-T1_v2 Deil P-660RU-T1 Olduğu Söylendi ve Öyle Güncellendi.. Bi Diğeri ise Modemin Arayüzünde Firewall Olmaması. Paylaşımlarda Bu Seri Modemlerde Hep Aynı Ayarlar Üzerinden ve Aynı Resimli Anlatımlardan Bahsedilmiş Firewall Ayarlarına Değinilmiş Ancak Bende Firewall Yok ..!

Advanced Setup Başlığı Altında Security
Var ve Bütün Çeltikler Kaldırılmış Durumda...
Son Olarak Yayında İken Dj Panelinde Map + Yeşil. Bu Durumda Herşeyin Normal Olması Beklenirken Yayın Yapamıyorum.. Diğer Radyoları Dinleyebiliyorum Arkadaşlarımda Aynı Şekilde... ARKADAŞLAR YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM, LÜTFEN...

Ipek1988

Fortgeschrittener

Registrierungsdatum: 12. Mai 2007

• Nachricht senden

494

Montag, 19. Januar 2009, 18:23

noxene,

Zitat

Firewall Ayarlarına Değinilmiş Ancak Bende Firewall Yok ..!

firewall var olmasinada ayarlama (kural verme imkani) yok

malesef bir türlü yinede engelliyor, modem flatcasti bile yaniltip mappingi yesil gösteriyor.

eger firmware ile bir care bulamadiysan,
ya baska modem alacaksin, yada sen yayin yaparken portlarinda sorun olmayan bir dinleyicinin yayininda bulunmasini saglayacaksin.

noxene

Anfänger

• Nachricht senden

495

Montag, 19. Januar 2009, 18:57

Zitat von »"Ipek1988"«

(kural verme imkani)
Burada Ne Demek İstediğinizi Tam Olarak Anlayamadım.
Firewall Ayarlarını Web Arayüzünden Değişemiyorum Çünkü Yok, Bu Durumda Ne Yapmam Gerekiyor..? Modem Güncellememe Rağmen Firewall Seçeneği Hala Yok :(
Yardımcı Olduğunuz için Teşekkür Ederim..

Ipek1988

Fortgeschrittener

Registrierungsdatum: 12. Mai 2007

• Nachricht senden

496

Montag, 19. Januar 2009, 20:02

noxene,

resimlerde gördügün gibi genelde zyxel modemlerinde firewall (security) bölümünde engel kaldirma kurallari verebiliyorsun!
sende bunlar eksik veya basitlestirilmis bir genel kurallama!

noxene

Anfänger

• Nachricht senden

497

Montag, 19. Januar 2009, 20:30

..Demek Oluyo ki Modemi Rafa Kaldıracaz, Yapacak Bişi Yok O Zaman.. :( :( Yardımların Tekrar Çok Teşekkür Ederim Ipek1988 .. Peki Son Bişey Daha Sormak İstiyorum Madem FLATCAST İçin Bu Modemi Kullanamaycaz Hangi Modemi Önerirsiniz Hızlı ve Sorunsuz Bi Kullanım İçin Yada US ROBOTICS 9112 ADSL2 ve F@ST 800 E2T SAGEM Bu Modemlerden Hangisini Alayım..?

498

Montag, 19. Januar 2009, 23:17

noxene,

''ZyxEL'' kulanmada hangisini olursa olsun

marka belirtirsek şimdi herkez burda ayır bir marka söylüycektir

şuna bakmanı öneririm

:burda:
ADSL MODEM ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİ

alacağınız adsl modem+router üzerindeki firewall'ın ICSA sertifikasına sahip olması çok önemlidir, buna dikkat edin.
Üzerinde firewall olduğu söylenilen ancak ICSA sertifikası taşımıyan birçok üründe, hem kullanım, hem uyum, hemde güvenlik açısından çok sıkıntı yaşayabilirsiniz.

ICSA nedemek ?
---------------------------
ICSA, antivirüs ve firewall gibi bazı büyük firmaların ürünlerine, o ürünün sağlaması gereken minimum şartlara sahip olup olmadığını test ederek sertifika veren bir organizasyondur. Yani, bizim ülkemizdeki TSE benzeri bir kuruluştur. ICSA sertifikalı ürünleri güvenlik anlamında güvenerek kullanabilirsiniz.

Registrierungsdatum: 26. Dezember 2008

• Nachricht senden

499

Dienstag, 20. Januar 2009, 12:19

Merhabalar malesef yine ben:))

ben Port'u actim yani düzellttim dün mapping yesil oldu bu sabahta hala yesildi ama simdi kayboldu gene kirmizi:S niye anlamadim hic biseyi degismedim ama kendiliginden yine kirmizi oldu:( neyden kaynaklanabilir

500

Dienstag, 20. Januar 2009, 12:45

ZeYnOoOoOoOo,

bilgisayarına sabit ip vermediğindendir port açmadan önce kendi pc ne sabit ip vermelisin

önce sabit ip ver ve pc yi resetle nete bağlan eğer bağlantıda sorun yoksa sabit ip verme işlemin başarılı olmuş demektir

daha sonra modemine port aç sanırım bidaha port sıfırlaması yapmıycaktır

:burda:
http://www.allaturkaa.de/forum/index.php?page=Thread&threadID=18637