Giriş yapmadınız.

75bahar16

Stajyer

• "75bahar16" bir kadın

• Özel mesaj gönder

21

Friday, 24.10.2008, 21:07

Alıntı

karşılık görmeyen duadan

dua nicin yapilir, kabul edilsin diye, ihtiyacimiz oldugu icin dua ederiz

Alıntı

duanın karsılıksız bunu bilemeyiz, yada ben anlıyamadım kusura bakmayın yinede

karsilik görmeyen duadan bizi koru ALLAHIM diyorsak, karsilik görsün duamiz diye dua etmis oluyoruz

bir soruya daha cevap vermis olayim, vatandaslik görevi

22

Friday, 24.10.2008, 21:57

Peygamber Efendimizin (s.a.), -Faydasız ilimden Allah'a sığınırım- buyurduğu faydasız ilim nedir?

İlmin zekatı, öğrendiğimiz ilmi önce kendi hayatımızda yaşayıp daha sonra bu ilmi inanlara anlatmakla olur. Bildiğimiz iyi ve doğru şeyleri, bilmeyenlere, en güzel tarzda öğretmek gerekir. Çünkü ilmin zekatı, bilmeyenlere ilmi öğretmekle ödenir. Emr-i maruf ve nehy-i münker yapan, tavsiye ettiği iyi şeyleri kendi yapmalı, kötü olarak bildirdiği şeyleri kendisi işlememelidir! İşlerse sözü tesirli olmaz. Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki: (İnsanlara iyiliği emreder de, kendinizi unutur musunuz!) [Bekara 44>

Övünmek ve başkalarına karşı üstünlük taslamak için ilim öğrenmek ise mekruhtur.

İslâm'da ilim, Allah'ın rızasını kazanmak ve amel etmek için öğrenilir. Peygamber efendimiz (s.a.s), dualarında; "Allah'ım, bana öğrettiklerinle beni faydalandır; bana fayda sağlayacak ilim öğret, ilmimi artır" (Tirmizî, Daavât, 128); "Faydasız ilimden Allah'a sığınırım" (Tirmizî, Daavât, 68) buyururdu.

İşte burda anlatılmak istenen Faydasız ilim budur

islam dini tartışma götürmüycek bir dindir bilmeden de olsa yanlış aktarımlar yapabiliriz lütfen daha dikkatli olalım
sanırım burda anlaşılmıycak bişey kalmadı konu fazla uzamansın herkeze saygı ve sevgilerimle

öykü

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

23

Saturday, 25.10.2008, 11:11

beratcan çok tesekkür ediyorum.

i-rem

Profesyonel

• "i-rem" bir kadın

• Özel mesaj gönder

24

Wednesday, 29.10.2008, 16:36

Alıntı sahibi ""katlan""

.... lütfen bilmedigin şeyleri eleştirme . anlamadıgın konularada fazla girme olurmu ? DAMRAN emegine saglık tşkler

Alıntı sahibi ""beratcan""

Övünmek ve başkalarına karşı üstünlük taslamak için ilim öğrenmek ise mekruhtur.

islam dini tartışma götürmüycek bir dindir bilmeden de olsa yanlış aktarımlar yapabiliriz lütfen daha dikkatli olalım

Ne kadar güzel aciklamissiniz, daha iyisini yapamazdim, paylasimlariniz icin sonsuz tesekkürler :up:

Alıntı sahibi ""DAMRAM""

"Allah'ım!
Faydasız ilimden,
ürpermeyen kalpten,
doymayan nefisten
ve karşılık görmeyen duadan
sana sığınırız!"

Âmin !!!

Damram, cok aciklayici ve ögretici bir yaziyi burda bizimle paylastigin icin tesekkür ederim, okudukca anliyoruz yada en azindan gayret gösteriyoruz :up:

DAMRAM

Profesyonel

• Konuyu başlatan "DAMRAM"

• Özel mesaj gönder

25

Wednesday, 29.10.2008, 21:59

konuyu basından buyana yeni okudum arkadaslar tartışma konusu olacağını billseydim daha önce girer bende yorum yazardım ama beratcan kardesim cok güzel anlatmıs ayetlerle bana diyecek söz bırakmamıs benim diyecegim tek söz bilmemek ayıp degil ögrenmemek ayıptır bence ne olursa olsun bir konu hakkında bilgim yoksa önce arastırır ondan sonrada yorum yaparım eger buda yetmesse susarım söz gümüsse sukut altındır hakkınızı helal edin

i-rem

Profesyonel

• "i-rem" bir kadın

• Özel mesaj gönder

26

Wednesday, 29.10.2008, 22:27

DAMRAM, sende hakkini helal et, yorumlar nedeniyle üzüntü yasamis olabilecegin icin tesekkür yazmak istedim.
Senin bir hatan kesinlikle yok, arkadaslarin bilmedikleri konulara i$ik tutmaya devam edip paylasimlarinin devamini dilerim :up: