Sayın ziyaretçi, AllaTurkaa sitesine hoş geldiniz.
Eğer buraya ilk ziyaretiniz ise lütfen yardım bölümünü okuyunuz. Böylece bu sitenin nasıl çalıştığı konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Eğer sitenin tüm olanaklarından faydalanmak istiyorsanız, kayıt yaptırmayı düşünmelisiniz.
Bunun için kayıt formunu kullanabilir ya da bu bağlantıya giderek kayıt işlemi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.
Eğer önceden kayıt yaptırdıysanız buradan giriş yapabilirsiniz.
Gökkuşağına ulaşmak istiyorsan yağmura katlanmak zorundasın
Eğer güneşi gözden kaçırdım diye gözyaşı dökersen, yıldızları da gözden kaçırırsın.
Dünyada başarı kazanmanın iki yolu vardır: Ya kendi aklından faydalanmak, yahut da başkalarının akılsızlığından faydalanmaktır.
Hayat merdivenlerini çıkarken, insanlara iyi davranalım. Çünkü inerken gene aynı insanlara rastlayacağız.
Gerçek bir arkadaş, iki gövdede yaşayan bir ruhtur.
Bazen dayanmaktır sevmek ; hayat nerden vurursa vursun ayakta durabilmek...
Bazen yaşamaktır sevmek ; soluksuz ciğer gibi , sevgisiz kalbin duracağını bilmek...
Bazen ağırdır sevmek ; sevdiğine layık olabilmek...
Ve bazen hayattır sevmek ; birini çok uzaktayken bile yüreğinde taşıyabilmek...
Gül sunan bir elde daima bir miktar gül kokusu kalır.
Kötü bir cemiyetin bozamadığı insanı, Kötü bir arkadaş bozar
Akıllı olmak da bir şey degil, mühim olan o aklı yerinde kullanmaktır.
Bir insan parmağını başkasına uzatınca, üç parmağın da kendisine uzatıldığını unutmamalıdır.
Adam akıl hastanesine kapatılır ve şöyle bağırmaya başlar:
"Siz beni bu odaya hapsettiğinizi zannediyorsunuz.
Hayır ! Ben sizi bu odanın dışına hapsediyorum"
Daima ara, bugün altın ararken bakır bulursun, yarın bakır ararken altın.
Kimi insan, geçmişle geçmemişi birbirine karıştırır. "Halbuki geçen iz bırakır, geçmeyen yara''.
Yüksek tepelerde hem yılana, hem kuşa rastlanır; birisi sürünerek, öteki uçarak yükselmiştir.
Gönül öyle yol geçen hanı değil; Dergahtır..! Öyle paldır küldür girip-çıkılmaz; Günahtır...!
[Hz. Mevlana]
Günümüzde insanlar herşeyin fiyatını biliyor, hiç birşeyin değerini bilmiyor..
Bir gun aybana sordu neden seni aldatan biriyle berabersin bende dedimki sen gokyuzunden ayrılabilirmisin?...
Hayat dediğin çay,insan ise şeker,Karıştırdıkça hayattan tad aldığını sanırsın.Oysa hayatın seni erittigıni çay bitince anlarsin..
İnsanlara kendi akıllarına saygı duymaları ve cesur olmaları telkin edilmeli ve kendileri için arkasından koşması gereken hayallere gereksinimleri varsa, doğruluk, iyilik ve barış sevgisini benimsemeleri öğretilmelidir
Tüm duygularımız ve tutkularımız rastlantı ve çıkarın eseridir ve bizim erdem, aşk, karşılık beklemezlik dediğimiz şeyler de hoşgörülerden başka bir şey değildir. Adalet aşkı nedir? Adaletsizlik ıstırabından korkmaktır. Aşk sahip olduklarımızın bizden alınması korkusudur. Aşk duyuların bir hummasıdır."