Sayın ziyaretçi, AllaTurkaa sitesine hoş geldiniz.
Eğer buraya ilk ziyaretiniz ise lütfen yardım bölümünü okuyunuz. Böylece bu sitenin nasıl çalıştığı konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Eğer sitenin tüm olanaklarından faydalanmak istiyorsanız, kayıt yaptırmayı düşünmelisiniz.
Bunun için kayıt formunu kullanabilir ya da bu bağlantıya giderek kayıt işlemi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.
Eğer önceden kayıt yaptırdıysanız buradan giriş yapabilirsiniz.
Yüreğim, toparlan gidiyoruz..Kalakalmak yakışmadı bize. Bir adım atalım hadi..Yâr deyip susalım, Yar'dandır deyip razı olalım"
Bir fincandaki kahve gibidir hayat.
Bazen tatlı bazen değildir.
Önemli olan kahvenin tadı değil zaten, onu kiminle içtiğinizdir.
En zayıf anında bile, insanların sana iyilik yaparmış gibi görünüp aslında seni kullanmalarına izin vermeyecek kadar güçlü ol".
Aslında bütün kadınlar tatlı sözleri sever; ama iltifatların yalan mı gerçek mi olduğunu anlayacak kadar da zekiler .
Kaybetmek en kolayıdır, en zoru da kazanmak. Ve en çok acıtanı: "Kaybettiginin yerine, başka birini koymak".
" İnsanlar daha çok kendilerinin ihtiyacı olan şeyleri başkalarına vermeye bayılırlar, "mesela ögüt gibi".
Bir kadının içindeki masum meleği erkek keşfeder; ama o meleğin tüm masumluğunu yok edecek olan yine erkektir .
”Senden yana olanların da, sana karşı olanların da bir değeri yok; seni anlamadıkça…”
''Önemli olan çerçevenin kırık yada eskimiş olması değil, çerçevenin içine hangi resmi koyduğundur..
Gerçekten seven insan hiçbir şeyi mazeret etmemeli. Seviyorsa söyleyebilmeli, söyleyemiyorsa sevmiyordur bitti" !
"Vedalar acıtsa da, bazen gitmek gerekir" .
Eğer bu hayatta illa kıymet bilmek gerekiyorsa, sadece kendi kıymetini bil..Boşver be..! Nasılsa her rüya güneşle sona eriyor...
Herkes kendisi olması karşılığında topluma bir bedel öder. Ve bu bedel çoğu kez yalnızlıktır...
Neyine ßaqLandim Ki ßu KadaR;ßana ßakmayan qözLerine mi; yoksa ßenim oLmayan KaLbine mi ? (( Ömer Asaf ))
Aslında herkes kendi çapında mükemmeldir. Fakat kiminin çapı tamdır, kiminin ise hayatı beyninin yarıçapı kadardır...
İçimin tünellerine girer girmez bir fener alıyorum elime. Buralar çok karışık. Kaç defa geldim. Gene de hep kayboluyorum...
Seni seviyorum"dan daha özel bir cümle de var: Sana güveniyorum. Çünkü herkes herkesi sevebiliyor; ama herkese güvenmiyor.. !!!
Kaybedecek bir şeyi olmayanlardan korkmalısın. Çünkü onlar, kazanmak için herşeyi yaparlar"
[Marquez]
- Sadakat” mıydı zamana yenilen... Yoksa”Zaman” mıydı ihanete buyuR geL diYéN ...?
Tıka basa sevmişim seni.
Ağzımı her açtığımda;
Dudaklarımdan kelime kelime dökülüyorsun.
Eksilmenden korkuyorum;
Ne mi yapıyorum?
...Konuşmuyorum, yazıyorum...
[ Özdemir Asaf ]