İnsanlar sana hakaret ettiklerinde, onlara yanıt vermezsen bu da zorlarına gider. Sen sadece, "teşekkür ederim" diyerek yoluna devam edersin. Bunu hazmetmek zordur... Çünkü, o kişinin egosunu derinden incitir. O seni aşağı, çamurun içine çekmeye çalıştığı halde sen bunu reddettin; O, şimdi orda tek başına kalmış oldu...
‘’Karakterini değiştirmek kolaydır; esas iş bilincini değiştirmekte; bilinçli hale gelmekte, daha bilinçli, daha yoğun ve tutkulu bir şekilde bilinçli olmakta yatar. Bilinçli olduğunda öfkeli olmak imkânsızdır; açgözlü olmak imkânsızdır, kıskanç olmak imkânsızdır, hırslı olmak imkânsızdır.”
"Ben bir balığım, aşk ise daldığım bir derya..
Aşktan gözlerim yaşlı olsa da o derya göz yaşımı nereden bilir?
Başımı o denizden çıkarayım desem,balığım ya nefesim kesilir.."
Bazen susmalıyım diyorum kendime.. Susmalıyım ki Gönlümün sesi Gönüllere ulaşsın...Sesimi duymamak için direnen kulaklar bari Gönlümü dinlesin...Ben susmalıyım ki tüm zor cümleler Gönlümü dinleyenlere kalsın...Dilimle konuşmak canımı çok acıttı..Bari Gönlümden konuşayımda birazda canımı acıtanların, CANLARI ACISIN......
Benim Hayatımda İnsanların Çok Şansı Olmaz,Tek Yanlış Her Doğruyu Götürür...
Arkamdan Konuşanlar Sanmasınlar ki Duymuyorum.Yerin Kulağı Var. . !
Her Canım Diyene Canımı Vermem..!
İnsanların Lafına Kanıp İnsan Harcamam..!Kendim Görürüm Yanlışı Doğruyu..!
Benim Geldiğim Seviyeye Gelmeden,Benim Çektiğim Acıyı Çekmeden,
Benim Gibi Tek Başına Ayakta Durmadan Eleştiri Yapana,Burun Kıvırana Tek Bir Lafım Var ;
Kolaysa Sen Dur Dimdik Hayatta,Kimseye Sırt Dayamadan Yaşa Aşkınla..!
İşinle , Saygınla , Temiz Saf Yüreğinle..!
Hayatımın Hesabını Yanlızca Allah' a Veririm,Kimseye Değil ..!Asla Sıradan Olmamı Beklemeyin..!
Çünkü Ben " BEN " Olabilmek İçin Çok BEDEL Ödedim..!
Kaan ALPEROGLU
"Tanıdığım en güzel insanlar, yenilgiyi, acıyı, mücadeleyi ve kaybı yaşamış olan ve diplerden çıkış yolunu kendileri bulmuş romantik ve anarşist olan insanlardır.
Bu kişiler yaşama karşı geliştirdikleri kendine has takdir, direniş, duyarlılık ve anlayışla; şefkat, nezaket, bilgelik ve derin sevgiden kaynaklanan bir ilgi ve sorumlulukla doludurlar.
Güzel insanlar öylece ortaya çıkmazlar; onlar oluşurlar.."
Herkes birbirinin çaresizliğinin kapanıdır. Birinin vücudu, diğerinin parasını tuzağa düşürür. Ya da tersi olur. Birinin imkanları, diğerinin hayallerini. Herkes birbirinin çaresizliğini kullanır aslında. Kapana kıstırdığını sandığının kapanına kısılmış olduğunu anlarsın kimi zaman. İnan, hayatın, ders vermeye bile vakti yoktur. "Hayat dersi" dedikleri, iş işten geçmeden bunların farkına varmaktır yalnızca.