Giriş yapmadınız.

1

Saturday, 15.10.2011, 11:35

"Yalakalik" kelimesi nerden dogmus ?

Yalakalığın özü ve anlamı kendi içinde gizlidir. Yalak ve Alık'tan gelir.

Evvel zaman içinde bir kabile varmış. Bildiğiniz, reisi olan bir kabile. Kabilenin haliyle hayvanları varmış. Ve de hayvanların su içtikleri yalaklar.

Kabilede iki tür insan varmış. Alıklar ve diğerleri. Alıklar alık alık bakmayalarıyla meşhurlarmış. Bir şey söyledin mi bir süre alık alık bakar sonra cevap verirlermiş.

Bir gün, kabile reisi Oturan Boğa, hem güzellik olsun hem de susayan içsin sevap kazanayım diye, mahalle meydanına çeşme yaptırmış.

Çeşmeden siftahı reis yapmış. Diğerleri tek tek gelip sevinç ve gurur içinde höpür höpür sularını içmekteymişler. Yalnız alıklar, alık alık bakıp duruyorlarmış.

Reis, hayrola alıklar, ne ayaksınız gelip siz de höpürdetsenize demiş. Alıklar, hep bir ağızdan, "reis bizim ne haddimize senin içtiğin çeşmeden su içmek, yalaklar ne güne duruyor" demişler. Hatta hemen, bazıları, yan tarafta o güzelim çeşme duruken, dilleriyle şapır şapır yalaktan su içmişler, "ah ah ne kadar da zevkli" diye diğerlerini özendirmişlerdir. :1gözkirp:

Mecazi anlamda demek ki yalak alik taaa ozamanlari ordan dogmus......:))))))))))

TurkEce/GnL

[Forum Ablası]

• "TurkEce/GnL" bir kadın

• Özel mesaj gönder

2

Saturday, 15.10.2011, 11:48

İlkkez okudum ve çok hoşuma gitti.Kullandığım lügatımda bence argo olup yer almasada ne kadar doğru bir manası varmış :D
Bir gurup vardır elinden hiç birşey gelmez ancak gider boş boş anlamadığı konularda övgüler yapar anlayanlarda onlara bakar güler.Birilerinin arkasına saklanırlar,sığınırlar bir şey olurlar akıllarınca. Ben bunlara hani "yalaka" bence biraz argo kelimedir daha kibarca olan türünü "ASALAK" derim. :haha:
Birde alık alık yani saf saf bakanlar sonrada şak şak şak yapanlar vardır bunlarada alık gene lügatımda olmadığı için malum insanları küçük görmek,rencide etmek istemediğimden "SAF SAF " bakıyor işte derim sonrada alkışlıyor neyi alkışlandığını bilmeden :haha:
Oy çok güldüm yorgunluk üstüne iyi geldi,ellerine sağlık Melisim :thumbsup:

..M@rti..

Profesyonel

• "..M@rti.." bir erkek

• Özel mesaj gönder

3

Saturday, 15.10.2011, 11:53

:1alkis: güzel bir anlatim :1alkis: :1alkis: :1alkis:
Google amcaya sordum nedir diye bana
Yalakalık doğuştan geliyor
ABD’deki Brown Üniversitesi’nin araştırması Neuroscience dergisinde yayımlandı: “Bazı insanlar, ‘yalakalık’ geniyle doğuyor. dedi

Yalakalık deyip geçmeyin. Bu bir sanattır.Herkesin yapabileceği öğrenebileceği bir şey de değildir. Bu sanat sahibinin sırtı yere gelmez. Kişiyi basamakların en yükseğinde tutar. İnsanlığın var oluşundan beri müşterisi vardır. petrol gibidir. janjanlı ambalajlı hediye paketi gibidir, alıcısını sevindirir. ben bilmem google amca bilir :bilmem: :bilmem:

• "€fsunn" bir kadın

• Özel mesaj gönder

4

Saturday, 15.10.2011, 12:03

paylasim icin tsklerr MELİSİM.....
Yalakalık deyip geçmeyin. Bu bir sanattır.Herkesin yapabileceği öğrenebileceği bir şey de değildir. Bu sanat sahibinin sırtı yere gelmez. Kişiyi basamakların en yükseğinde tutar. İnsanlığın var oluşundan beri müşterisi vardır. petrol gibidir. janjanlı ambalajlı hediye paketi gibidir, alıcısını sevindirir.
:thumbsup:

6

Saturday, 15.10.2011, 21:25

Reis, hayrola alıklar, ne ayaksınız gelip siz de höpürdetsenize demiş. Alıklar, hep bir ağızdan, "reis bizim ne haddimize senin içtiğin çeşmeden su içmek, yalaklar ne güne duruyor" demişler. Hatta hemen, bazıları, yan tarafta o güzelim çeşme duruken, dilleriyle şapır şapır yalaktan su içmişler, "ah ah ne kadar da zevkli" diye diğerlerini özendirmişlerdir.

çok güzel bir konuya değinmiş sin meliss emegine saglık anlayana tabi :?????? :):))

7

Saturday, 15.10.2011, 21:28

Melisim güzel bi konuya degenmisin cnmm benımm
yasantimizda çevremizdede hem alık hemde yalaka cok
demekki bu bir meziyetmıs dogustan olan bilmezdim bunuda ögrendimm :))
paylasım için teşekkürlerr cnm zevkle okudum :kgöz:

8

Sunday, 16.10.2011, 09:59

begendiginize sevindim ... :1gözkirp:

9

Monday, 17.10.2011, 00:48

bu güzel ve de anlamlı paylaşımın için teşekkürler melis...yüreğine sağlık...
bu konu bazı arkadaşların içine o kadar işlemiş ki kendi kendilerine gülüp durmuşlar...
bence gülerken aynaya baksalar iyi ederler...hiç olmazsa aynada gerçek yüzlerini görürler...
herşeyi ben bilirim ben ederim ben yaparım deyip dinini de reklam amacı olarak kullanan yalakalardan uzak eyle bizi ALLAH'ım...
Fuat abi sana katılıyorum...anlayana!!!

10

Monday, 17.10.2011, 14:06

bende tesekkür ettim cenk arkadasim...

TurkEce/GnL

[Forum Ablası]

• Özel mesaj gönder

11

Monday, 17.10.2011, 14:24

Pardon Cenk lafın banamı? Malum burda sadece gülen benimde.Anlayamadım ağlamammı gerekiyordu bu güzel paylaşımda ben okudum çevreme bakıp güldüm ama çevrem derken burayı kastetmedim malum tamamen nete odaklı değilim paylaşımlarıda buraya göre okuyup yorumlamam.Dine gelince varsın bilsinde reklam aracı olarak kullansın derim en azından günah nedir bilsin değilmi?
Tekrar teşekkürler Cananım tebessüm etmeyeyimde kimse yanlış anlamasın ifadelerden bile pay çıkarılır tartışma yaratmaya çalışılır oldu malum...!

12

Monday, 17.10.2011, 14:41

TurkEce/GnL neden üstünüze alındınız???
burda gülen sadece siz değildiniz...demekki üstünüze alınmanız gereken bişiler buldunuz...ne diyim...anlayana tabi...
tartışma yaratmaya çalışılır oldu demişsiniz???
maalesef ki o tartışma ortamını bu konuda siz hazırladınız...yazınızı tekrar okursanız ne demek istediğimi gayet iyi anlarsınız...
meliscanan güzel bir konu açmış..okumak ve bu paylaşıma teşekkür etmek yerine sırf tartışma açmak için neler neler yazmışsınız...
ben şahsen esefle kınıyorum sizi...yapılan yorumlara övgülere resmen dalga geçmişsiniz...alkışlamayı yalakalık saymışsınız...şakşakçılık saymışsınız...bu kıskançlık neden anlamıyorum...
eğer bir paylaşım bir tema güzel olmuşsa övgüyü ve alkışı hakediyordur...bunun yalakalıkla ne ilgisi olabilir???
çevrem derken burayı kastetmedim demişsiniz...hiç birimiz çocuk değiliz...neyin ne olduğunu ne için yazıldığını gayet iyi biliyoruz...
siz istediğiniz kadar yalakalık deyin ben güzel bulduğum paylaşımlara hem övgü düzerim hemde defalarca alkışlarım...
amacım tartışmak değil ama eğer illa ki tartışmak istiyorsanız buyrun tartışalım...ama açıkyüreklilikle net şekilde.neyin ne olduğunu neden yazıldığını hiç kimseden çekinmeden net bir dille yazalım
buyrun...

TurkEce/GnL

[Forum Ablası]

• Özel mesaj gönder

13

Monday, 17.10.2011, 14:57

Öncelikle ben nerde ne yazacağımı sizden öğrenmeyeceğim.Sizce teşekkür edip geçemek yorumdur bence o sadece mesajdır yorumsa yazıyı okuyup kendi düşünceni fikrini belirtmektir.Siz teşekkür edersiniz yada taşlama yaparsınız ben yorum yazarım,rahatsız olanlarda beni ilgilendirmez bana laf gelmedikçe...
Bir kere ilk yorum benim farkındaysanız...Öyleyse ben kimi kıskanmışım? Neden kıskanayım? Malum bir arayışım yok eksiğimde yok kimi neden???
Ardından benim yorumumda hiç "tema" diye bir şey geçiyormu? HAYIR...
Demekki alınan kimmiş ben değil başkalarıymış.Bu güzel bir yazı bunu siyasetede vurgulaya bilirsiniz,komşunuzada,eşinize,dostunuzada ha burayada yorumlarsınız ama bende o site seçeneği en sondur.
Tek yönden bakmıyorum ve okuduğum gibi yorumlamışım ne kimseyle konuşmuşum,ne birleşmişim,ne fikir alışverişinde bulunmuşum (Bu kibarcasıdır) ne isim nede yön belirtmişim YAZIYI yorumlamışım.Hemde hiç üstüme alınmadan kimseyi işaret etmeden okuduğumu yorumlamışım.
Demekki üstüne alınan kimmiş? BEN değil..İşaret eden kim oda ben değil...Sadece alınılmış yanıt yazılmış.
Üstüme alınacak bir durumumda yok burayla ilgili düşünürsek ne üst yetkiliyim ne üst yetkili sevgilim var herkesle aynıyım.Benim için dün giren üyede aynı site sahibide aynı çünkü siteye girdiğim anda burdayım çıktığım anda bitiyor burdan yaşantıma yansıyan bir şey yok...Bilmem anlata biliyormuyum?
Ben yorumlarıda okurum çünkü görüşleri okumayı severim ama tabiki fikirleri.Her fikir benim için gelişimdir bir adımdır,bir düşüncedir saygı duyarım.
Ama burda tek gülen ifade kullanan ben olduğum için yorumda kullanılan "gülmüşler ayna baksınlar" yorumu bana geliyor.
Yani gerçekten bazı şeylerin tartışma ortamı yaratmak için yapıldığını düşünüyorum ve eğlenmek amaçlı girdiğim sitede uzak durmaya çalışıyorum.
Dikkat ederseniz herkese yorum yazmıyorum yazmamda ha üzgünüm bundan sonra demekki Canan bir şey yazıncada yazmamam gerekecek.
Malum tartışmak istemiyorum çünkü hiç kimseyle bir alıp veremediğim yok arayışımda yok bu durumda kıskanacağım hiç bir şey yok,yanlış düşünce adınıza üzgünüm...
Giriyorum, eğleniyorum, çıkıyorum.Bu kadar basit ;)

14

Monday, 17.10.2011, 15:12

çok komik demi...karşınızdakileri çocuk sanıyorsunuz...laf kalabalığı yapıp konuyu taa başka yerlere çektiniz...
ben sizin o övgü dediğiniz alkış dediğiniz şeyleri ne için yazdığınızı gayet iyi biliyorum ki bunu sizde biliyorsunuz...açık yüreklilikle yazamadınız...
evet tema demediniz haklısınız temayı ben dedim...güzel temalara övgüleri alkışlarıda ben yaptım ve yapmayada devam edeceğim...
varsın alkışlıyorum diye yalaka olayım sorun değil...ama bazıları gibi hasetlerinden kıskançlıklarından hatta o kişilere garezlerinden
çamur atmıyorum başkalarına...kısa ve net...o kadar uzun yazmaya gerek yok...anladınız demek istediğimi...

TurkEce/GnL

[Forum Ablası]

• Özel mesaj gönder

15

Monday, 17.10.2011, 15:26

Valla ben tema yapan biriyim hemde bir seneden önce başladım ve sizlerin adları burda yokken juri olan biriyim.Herkeside alkışlarımda eleştiririmde.Ama hiçbir eleştirimde artniyet yoktur yönlendirici eleştiri yaparım bunuda çok arkadaşım anlar ve teşekkür eder.Yanlış anlayıp kırılıyorsada vazgeçerim yapmam.Üçüncü kategoriden birinciliğe yükselsindir hedefimde budur.Hiç kimseyi kıskanmam kıskanacak bir durumum yok.Malum yaşım gereği çok şeyi aşmış konumdayım bu yüzden sizle bu yazışmayıda uzatmaya gerek görmüyorum.Görünen köy kılavuz istemez.Üzgünüm ben sevmiyorum bu tarz yaklaşımları.Siz devam edin ama ben yanıt vermeyeceğim sizin doldurulmuş görüşlerinize..Kolay gelsin!

16

Monday, 17.10.2011, 15:37

"Siz devam edin ama ben yanıt vermeyeceğim sizin doldurulmuş görüşlerinize..Kolay gelsin! "

işte buna gerçekten gülerim... :) tartışma yaratmak için bundan daha iyi bir cümle olamaz...tebrik ederim...
yaşınızı başınızı almışsınız ama hala tartışmak için bahane yaratıyorsunuz...
ben sizden açıkyürekli olmanızı beklerdim...evet demenizi...o yazdıklarımın sizlerin söylediği gibi olduğunu demenizi beklerdim...
açık yürekli değilsiniz...korkaksınız...mertçe gelin konuşalım dedim o yazıyı yazmanızdaki amacı açık açık yazın dedim ki onu ben iyi biliyorum...yazamadınız...
burdaki bütün üyeler neyin ne olduğunu gayet iyi biliyor...görüyor...
tartışmayı yaratan da ben değilim bu sizin her zaman yaptığınız şey...ortaya bişi atarsınız sonra da çekilirsiniz...masumcuğu oynarsınız...
iyi forumlar dilerim size...teşekkür ederim...ben ne anlayacağımı çok iyi anlaım zaten...

TurkEce/GnL

[Forum Ablası]

• Özel mesaj gönder

17

Monday, 17.10.2011, 15:43

Biliyormusunuz yazdıktan sonra aklıma geldi.Herşey iyi güzelde asıl siz bana söylesenize neden benim hiçbir temama yazmadınız alkışlamadınız bak şimdi düşündüm işte..
Neden korkayım evliyim,sevgilim yok,bir beklentim, arayışım yok...Valla bunlar korkaklıksa evet öyleyim...Ve tek başınayım kimsenin lafıyla hareket etmeyen duruşu olan biriyim.
Korkacak hiçbirşeyim yok Rabbime şükür.Mertlikte sanalda klavyeyle olmaz gerçek yaşamda mert olmakla olur gene saygıyla saymayayım boşver anladınız..!
Öyle bir kanıtlama ihtiyacımda yok.Aileme karşı çok mertimdir şükür...
Sizede evet gülüyorum diyorumki ayna kirlenmiş silinde birde dönüpte siz bakın isterseniz...Pardon teşekkür etmeyi unutmuşum ama size değil Canana, yazı güzeldi :1alkis:

18

Monday, 17.10.2011, 23:17

sizin temalarınıza yada herhangi birinin temasına yazma zorunluluğum mu var???
ne sizin ne başkasının ne de kimsenin zorunluluğu yok..ama yazı yazanlara yorum yapanlara alkışlayanlara da sizin gibi yalakasınız demiyorum...
he açık açık demediniz doğru...buna ancak çocuklar kanar...
gelelim yazınıza...yine eveleyip gevelemişsiniz...konuyu çarpıtmışsınız...neden acaba???
yok evliyim sevgilim yok aileme karşı mertim arayışım yok...bunların konuyla alakası ne söylermisiniz...
nerden nereye getirdiniz konuyu...bumu sizin tartışmak istemiyorum anlayışınız...
güldürmeyin beni Allahaşkınıza...ayna kirlenmiş evet onu kirleten sizsiniz...
küçüğünüz olarak size tavsiyelerde bulunmam ağırınıza gidebilir ama
lütfen ona buna çamur atmaktan artık vazgeçin yakışmıyor yaşınıza...
yaşınıza hürmetlerimle... :)

TurkEce/GnL

[Forum Ablası]

• Özel mesaj gönder

19

Tuesday, 18.10.2011, 00:07

Baktım,okudum,gülümsedim "Hey Allah'ım sen bilirsin" dedim noktaladım bende olay bundan ibaret sizlere kolay gelsin ^^

20

Tuesday, 18.10.2011, 00:12

melis arkadaşımın dediği gibi
melis der ki...
yeter ki gülümse...