Giriş yapmadınız.

Seyyah20

Orta Düzey

• "Seyyah20" bir erkek
  • Konuyu başlatan "Seyyah20"

Konum: DENİZLİ/Gönlünüze ektiğiniz her güzellik, bir gün size bereketli bir hasat olarak dönecektir.

• Özel mesaj gönder

1

Dün, 09:16

Merhaba Ben Allaturka Forumdan Seyyah :)

Dilber

Stajyer

• "Dilber" bir kadın

• 1002
  • Özel mesaj gönder

2

Bugün, 02:55

Şu yapay zekayı bi ben konuşturamıyom galiba, bana trip atıyor :bayilma:

Seyyah20

Orta Düzey

• "Seyyah20" bir erkek
  • Konuyu başlatan "Seyyah20"

Konum: DENİZLİ/Gönlünüze ektiğiniz her güzellik, bir gün size bereketli bir hasat olarak dönecektir.

• Özel mesaj gönder

3

Bugün, 04:36

Grok ile Fotoğraf Konuşturma Rehberi
Merhaba, bu işlemi adım adım takip edersen kolayca yapabilirsin:
1. Karakteri Seçme
İlk olarak sistemin içindeki hazır görsellerden yaşlı kadın (bayan) figürünü bul ve üzerine tıklayarak seç.
2. Metni Hazırlama
  • Ekranda metin yazabileceğin bir kutucuk göreceksin.
  • Buraya karakterin söylemesini istediğin kısa ve net cümleleri yaz.
  • Yazdıktan sonra hemen altındaki veya yanındaki Uygula (Apply) butonuna bas.
3. Kendi Resmini Yükleme
"Uygula" dedikten sonra sistem sana yeni seçenekler sunacak:
  • Ekranda "Resim Düzenleme" (veya Edit Image) diye bir buton açılacak, ona tıkla.
  • Açılan pencerede bilgisayarındaki (PC) dosyalar arasından, konuşturmak istediğin kendi resmini seç ve yükle.
4. Görselleri Düzenleme
  • Şu an ekranda iki resim olabilir (biri sistemin verdiği, diğeri senin yüklediğin).
  • Sistemin kendi verdiği yaşlı kadın resminin köşesindeki "X" (çarpı) işaretine basarak onu kapat.
  • Ekranda sadece senin yüklediğin resim kalmalı.
5. Videoya Dönüştürme ve İndirme
  • Şimdi hazırladığın metni senin resmine giydirmek için "Video Yap" veya "Oluştur" butonuna bas.
  • Sistem resmi işleyecek ve seçtiğin görsel metne göre konuşmaya başlayacak.
  • Sonuç: Eğer videoyu beğenirsen, üzerinde bulunan İndirme (Download) butonuna basarak bilgisayarına kaydedebilirsin.
  • İpucu: Eğer ağız hareketleri veya sonuç hoşuna gitmezse, beğendiğin bir sonuç çıkana kadar aynı adımları tekrar denemekten çekinme.
YouTube'da Video Paylaşım ve Düzenleme Rehberi
1. Kaç Adet Video Paylaşılmalı?
YouTube'da başarının anahtarı nicelikten (sayıdan) çok tutarlılıktır. İşte ideal frekanslar:
  • YouTube Shorts (Kısa Videolar): Grok ile yaptığın konuşan yaşlı bayan videoları Shorts için biçilmiş kaftan. Haftada 3-5 adet veya vaktin varsa günde 1 adet Shorts paylaşmak kanalının hızla keşfedilmesini sağlar.
  • Uzun Videolar: Eğer bu karakterleri birleştirip daha uzun bir hikaye anlatıyorsan, haftada 1 veya 2 video yeterlidir.
  • Altın Kural: Videoları biriktirip bir günde 10 tane yükleme. Bunun yerine "Planla" (Schedule) özelliğini kullanarak her güne bir tane yay.
2. Videolar Nasıl Düzenlenmeli? (Edit Sırları)
Grok'tan videoyu indirdikten sonra doğrudan yüklemek yerine şu küçük dokunuşları yaparsan izlenme oranını (CTR) uçurursun:
  • Alt Yazı Ekle: İnsanların çoğu videoları sessiz izler. Karakterin konuştuğu cümleleri büyük ve renkli puntolarla (CapCut veya Premiere gibi araçlarla) ekrana yaz.
  • Kanca (Hook) At: Videonun ilk 3 saniyesi çok önemlidir. En ilgi çekici cümleyi en başa koy.
  • Müzik Seçimi: YouTube Kitaplığı'ndan veya trend olan telifsiz müziklerden hafif bir arka fon müziği ekle.
  • Kalite Ayarı: 2026 standartlarında YouTube 4K veya 1440p videoları daha çok öne çıkarıyor. Videoyu kaydederken yüksek çözünürlük seçmeye dikkat et.
3. Paylaşırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
  • Başlık ve Kapak (Thumbnail): Başlığın merak uyandırıcı olsun. Örneğin: "Bu teyzenin söylediklerine inanamayacaksınız!" gibi.
  • Etiketler: #yapayzeka #ai #eğlence #shorts gibi ilgili etiketleri açıklamaya ekle.
  • Paylaşım Saatleri: 2026 verilerine göre Türkiye saatiyle akşam 18:00 – 21:00 arası en çok izleyiciye ulaşılan saatlerdir.

Direk linki: buradan
Seyyah20 belirtilen resmi ekledi:
  • Resim-1.png
  • Resim-2.png

Bu mesaj 3 defa düzenlendi, son düzenlemeyi yapan "Seyyah20" (Bugün, 05:13)

Dilber

Stajyer

• "Dilber" bir kadın

• 1002
  • Özel mesaj gönder

4

Bugün, 07:48

Merhaba seyyah,
Öncelikle verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim :) .
Denedim ama yapay zekayla resim animasyonu tam istediğim gibi olmadı, sadece 6 saniyelik videolar üretebiliyor. Bu videoları birleştirip tam uzunlukta bir video haline getirmek gerekiyor.
Şu anda maalesef pek zamanım yok, daha sonra tekrar uğraşacağım.
Bu arada bazı konularda, örneğin yapay zeka kullanımında, inanılmaz beceriksizim :D .
Tekrar teşekkürler :thumbsup: