Giriş yapmadınız.

TurkEce/GnL

[Forum Ablası]

• "TurkEce/GnL" bir kadın
  • Konuyu başlatan "TurkEce/GnL"

• Özel mesaj gönder

121

Thursday, 17.05.2012, 21:19

"Küçücük gözbebeğimden, hayatıma girdin de kocaman kalbimin neresine sığmadın da gittin?"

TurkEce/GnL

[Forum Ablası]

• Özel mesaj gönder

122

Thursday, 17.05.2012, 21:25

"İnsanlar birbirlerini tanımanın ne kadar güç olduğunu bildikleri için bu zahmetli işe teşebbüs etmektense, körler gibi rastgele dolaşmayı ve ancak çarpıştıkça birbirlerinin mevcudiyetinden haberdar olmayı tercih ediyorlar."

TurkEce/GnL

[Forum Ablası]

• Özel mesaj gönder

123

Monday, 21.05.2012, 09:45

''Kimse mutluluğun sahibi değildir; bazen şansımız yaver giderse bir kira sözleşmesi yapıp mutluluğun kiracısı oluruz.''

Marc LEVY, Keşke Gerçek Olsa
(Sf.83)

TurkEce/GnL

[Forum Ablası]

• Özel mesaj gönder

124

Monday, 21.05.2012, 10:00

"Bu yolu seçtin. Olabildiğince az hissetmek, duygularını olabildiğince önemsememek. Ne sevgiyi ne de nefreti ciddiye almak. Pürüzsüz bir düşünce ağı kurabilmek adına duygularının boğazını sıktın. Bazıları kangren olup öldü, bazıları cılız hayatlarını sürdürdü. Zihin sınırları içinde düşüncenin duygudan başka düşmanı yoktu ve sen bunun farkındaydın."

Hakan Günday / Azil

TurkEce/GnL

[Forum Ablası]

• Özel mesaj gönder

125

Monday, 21.05.2012, 10:10

''İnsan olamıyorsunuz demedim, değilsiniz dedim...''

Özdemir Asaf, Yuvarlağın Köşeleri
Syf:22

TurkEce/GnL

[Forum Ablası]

• Özel mesaj gönder

126

Monday, 21.05.2012, 12:55

KÖKLEŞEN YANILMALAR

'' Bir kişinin yanılması bütün halkın yanılmasına yol açar, bütün halkın yanılması da sonradan teklerin yanılmasına. Böylece yanlışlık elden ele geliştikçe gelişir, biçimden biçime girer; o kadar ki işin en uzağındaki tanık, en yakınındakinden daha çok şeyler bilir; olayı son öğrenen ilk öğrenenden daha inançlı olur. Bunda da şaşılacak bir şey yok; çünkü insan bir şeye inandı mı ona başkasını da inandırmayı bir borç sayar, kolay inandırmak için de anlattığına dilediği gibi çeki düzen vermekten, bir şeyler katmaktan çekinmez: Karşısındakinin karşı koyma gücünü kırmak, onun kafasının alabileceğini sandığı gibi konuşmak ister...''

Denemeler - (Kitap 2, bölüm 14) Montaigne

TurkEce/GnL

[Forum Ablası]

• Özel mesaj gönder

127

Monday, 21.05.2012, 21:35

‎"Yoksa her şey ben olmadığım zaman, benim olmadığım yerlerde mi oluyordu?"

-Yusuf Atılgan // Aylak Adam-

TurkEce/GnL

[Forum Ablası]

• Özel mesaj gönder

128

Monday, 21.05.2012, 21:36

“Kalplerimiz ve ruhlarımız birbirine değdiğinde, yollarımız sabahçı kahvelerinde kesiştiğinde, her birimizin acısını müşterek acımız bildiğimizde, umut şehri büyüyecek. Ne zaman yorulsak hayattan, karşımızdakinin gözlerine bakmak yetecek.
“Haydi!” diyecek o gözlerdeki ışıltı, ”hayallerimizi birbirine ekleyerek umut şehrini kuralım.”

- Kemal Sayar // Kalbin Direnişi-

TurkEce/GnL

[Forum Ablası]

• Özel mesaj gönder

129

Monday, 21.05.2012, 21:39

‎"Sevginin hedefi istediğiniz birşeyi elde etmek değil,sevdiğiniz insanın mutluluğu için birşey yapmaktır."

-Beş Sevgi Dili // Gary Chapman-

• "DeRiNLiK SaRHoŞu" bir erkek

• Özel mesaj gönder

130

Wednesday, 30.05.2012, 23:25

Gevşek olanı kesmek…

İnsanların hiç kimsenin işaretli kağıtlarla oynamadığını anlaması gerekiyor; bazen kazanırız ve bazen de kaybederiz. Hiçbir şeyi geri almayı bekleme, yaptıkların için takdir edilmeyi bekleme, ne kadar zeki olduğunun keşfedilmesini bekleme ya da aşkının anlaşılmasını. Daireyi tamamla. Gururlu, yetersiz ya da kibirli olduğun için değil, sadece artık onun senin yaşamında yeri olmadığı için. Kapıyı kapat, plağı değiştir, evi temizle, tozdan kurtul. Geçmişte olduğun kişiyi bırak ve şu anda kimsen o ol.

Zahir - Paulo Coelho

DALGIC

Bilge

• "DALGIC" bir erkek

• Özel mesaj gönder

131

Thursday, 31.05.2012, 01:10

buda benden olsun

Beğendiğimiz kitaplardan kısa çok uzun olmayan alıntıları paylaşalım mı?

Belki beğenip,kitap reyonlarına bir uğrayanımız olur...

Ben başlıyorum,hepinizide paylaşıma bekliyorum...

‎"Küçük bir kızken hep evin tepesinde uçmak isterdim.
Geceleri gözlerimi kapatıp çatıda olduğumu ve annemle babamı yatakta seyrettiğimi hayal ederdim.
Sonra çatıdan sıçrayıp uçardım..Bütün komşular uyurken ben havada süzülerek camlarından içeriye bakardım.

Uçardım ve...ağaçlarda dinlenirdim.Yapabileceğimi biliyordum ama onlara hiç söylemedim.
Birileri bir kez öğrenince...Seni düşürebilirler...."
Elaine Stalker (Faye Dunaway)Arizona Dream 1993 Emir Kusturica

buda benden olsun konu icin teşekkür ederim

Bu mesaj 1 defa düzenlendi, son düzenlemeyi yapan "DALGIC" (31.05.2012, 01:24)

132

Thursday, 31.05.2012, 11:25

Yabani bir ot gibi ruhumu sarip sarmalayan öfke ve kiskançlik duygulariyla benligimden uzaklasmayi kendime yakistirmamak, sıkışıp kaldigim bu karanlik dehlizde, kendi kalbimde, yalnizligimda, sensizligimde, kendi askimla delirmek oldu artik seni sevmek...

Simdi, bu aciya bir son vermesi, kendisini terketmesi, sonsuzluga birakip gitmesi için birbirine yalvaran iki yüregiz artik... "Ayazda Iki Yürek" gibiyiz...

Sen benim sizofren askimsin... Bense senin kanayan vicdaninim...

Affet beni sevgilim... Verdigim sözleri tutamadim...

Cezmi ERSÖZ

Yolculuk anında okumuştum yol nasıl bitmisti anlamamıştım.

Cezmi Ersöz -Şizofren-Aska-Mektuplar.

Bu mesaj 1 defa düzenlendi, son düzenlemeyi yapan "Çöp Adam" (31.05.2012, 12:40)

133

Tuesday, 3.07.2012, 16:41

Elif Şafak'ın ''Aşk'' adlı kitabıyla hayatıma giren Tebrizli Şems'in 40 kuralından birkaçı ;

Hayatta tek başına inzivada kalarak, sadece kendi sesinin yankısını duyarak, hakikati keşfedemezsin. Kendini ancak bir başka insanın aynasında tam olarak görebilirsin.

Kusursuzdur ya Allah, onu sevmek kolaydır. Zor olan hatasıyla sevabıyla fani insanları sevmektir. Unutma ki kişi bir şeyi ancak sevdiği ölçüde belebilir. Demek ki hakikaten kucaklamadan ötekini, Yaradan’dan ötürü yaratılanı sevmeden, ne layıkıyla bilebilir , ne layıkıyla sevebilirsin.

Yolun ucunun nereye varacağını düşünmek beyhude bir çabadan ibarettir. Sen sadece atacağın ilk adımı düşünmekle yükümlüsün. Gerisi zaten kendiliğinden gelir.

Yaşadığım hayatı değiştirmeye, kendimi dönüştürmeye hazır mıyım ? Diye sormak için hiçbir zaman geç değil. Kaç yaşında olursak olalım, başımızdan ne geçmiş olursa olsun, tamamen yenilenmek mümkün.
Tek bir gün bile öncekinin tıpatıp tekrarıysa,yazık !
Her an her nefeste yenilenmeli. Yepyeni bir yaşama doğmak için ölmeden önce ölmeli.

TurkEce/GnL

[Forum Ablası]

• Özel mesaj gönder

134

Friday, 31.08.2012, 23:04

Oqus Pokus

Moderatör

• "Oqus Pokus" bir erkek

• Özel mesaj gönder

135

Friday, 31.08.2012, 23:25

Sen en çok bana sustun; ben en çok sana konuştum. Sana benzemeye başladığımdaysa, ben de içimi susarak döktüm. Yoksa içim dökülecekti. Susacak hiçbir şeyin kalmadığında ise içindeki sessiz diyaloglarla benden çekip gittin.

Meğer susmak, insanın içiyle konuşmasıymış. Geç fark ettim.

Oqus Pokus

Moderatör

• "Oqus Pokus" bir erkek

• Özel mesaj gönder

136

Friday, 31.08.2012, 23:27

Sizin hiç, varlığı yokluğunuz olan bir aşkınız oldu mu? Ve içinde "kal" saklayan bir "git"iniz? benin oldu...
...ya sizin hayalleriniz sevdiğinize bir beden büyük gelir, ya da sevdiğinizin aşkı size dar...sıkar...boğar... vazgeçmezsiniz. Vazgeçmedikçe de boğulmaya devam edersiniz. Varlığı, sizi yok edecekmiş gibi yaşatır, yokluğu ölür gibi... Dedim ya işte...ne yapsanız olmaz. Donarak ölmek üzere olan iki kirpi gibisinizdir. Isınmak için ne kadar birbirinize yaklaşırsanız, o kadar birbirinizi yaralayacaksınızdır; uzaklaşsanız soğuktan öleceksinizdir.

Melye

Yönetici

• "Melye" bir kadın

• Özel mesaj gönder

137

Monday, 10.09.2012, 10:47

Melye

Yönetici

• "Melye" bir kadın

• Özel mesaj gönder

138

Monday, 10.09.2012, 10:48

Soru: Aşk bir duygu diyorsunuz ve gelip geçeceğini söylüyorsunuz. Peki, aşk bitecek ise nasıl evleneceğiz, kime güvenerek çocuklar yapacağız?

Cevap: Siz zihinsel bir olgudan söz ediyorsunuz, benim söz ettiğim aşk gerçekçidir; o var oluşsaldır, hiçbir duyguya bağlı değildir. Gelip geçen ise sizin duygularda gördüğünüz aşktır, siz aşkı zihinde yaşadığınız için gelip geçmektedir; yoksa varlığın temeli olan bir şey nasıl geçip gitsin? Siz zamana bağımlı yaşıyorsunuz ve zaman geçmeye müsaittir, o kaybolacaktır. Aşk şimdiki anın içinde çiçeklerini verir o, gelecek yahut geçmişte açan bir çiçek değildir.

""Tanrı'nın Rüyasından""

Melye

Yönetici

• "Melye" bir kadın

• Özel mesaj gönder

139

Monday, 10.09.2012, 10:53

Melye

Yönetici

• "Melye" bir kadın

• Özel mesaj gönder

140

Monday, 17.09.2012, 23:11

Çok fakir bir adam Yas Ustası UK’nın yanına gelerek ona “ Ben senin gibi farkındalık dolu ve bilge olmak istiyorum, senin ayrı bir güzelliğin var, gözlerine baktığımda ışığını çok net görebiliyorum. Senin yanında kendimi çok enerji dolu hissediyorum, lütfen bana bunun sırrını anlat, bana tüm bildiklerini anlat, bu nasıl gerçekleşiyor?” diye sordu.

Yas Ustası o sırada bambu evinde güneşi izliyordu ve adama güneşi gösterdikten sonra hava kararana kadar yanında beklemesini söyledi. Adam hiçbir şey anlamamıştı. Ama yapacağı başka bir şey de yoktu, beklemek zorundaydı. Ve sonunda akşam oldu, Güneş yerini Ay’a bırakmıştı.

Adam beklemekten çok sıkılmıştı ve dayanamayarak sordu: Akşam oldu ve ben hala cevabımı bekliyorum, sırrı ne zaman anlatacaksın?

Usta gülümsedi, ne sırrı? Güneşi gördün o tüm ihtişamı ile çok özeldi ve o yerini Ay’a bıraktı. Ay ve Güneş ben bildim bileli hep bir ebeleme oyunu içindedir, biri diğerini kovalar; şimdiye dek ne Ay’ın Güneşin yerine geçmek istediğine, ne de Güneşin Ay’ın yerine geçmek istediğine şahit oldum!

Sır falan yok, her şey olduğu haliyle güzeldir!

UĞUR KOŞAR// TANRININ RÜYASI KİTABINDAN