Giriş yapmadınız.

• "slowcu" bir erkek
  • Konuyu başlatan "slowcu"

• Özel mesaj gönder

1

Thursday, 25.09.2008, 23:42

Vista pack yükledikten sonra bilgisayarim cok yavasladi

Arkadaslar bundan tam 2 ay önce bir forum sitesinden bilgisayarima vista pack yükledim
Benim pc aslinda Xp pro.
Tüm iconlar ve bir cok görünüm düzeni degisti
Cokta hosuma gitti ama gel gör pc cok yavasladi işlem yapamaz oldum...
Simdi bu vista packi pc den silemiyorum Ne yaptiysam silemedim
bu konuda yardimi dokunacak arkadas ariyorum...
Ben eski pc mi özledim dogruyu söylemek gerekirse
Not...
format demeyin 7000 Mp3 + bir cok resim + bircok programim var kiyamam :S
Sistem geri alinma en fazla agustos ayina kadar alabiliyorum
oysaki ben temmuzda yükledim Vista packi ...

i-rem

Profesyonel

• "i-rem" bir kadın

• Özel mesaj gönder

2

Thursday, 25.09.2008, 23:48

slowcu, böyle "tehlikeli" seyler yapmadan Acronis True Image gibi bir programla o anki pc'ni "emniyete" alman gerek, sonra yapilan degisikligi geriye cevirebilirsin kolaylikla..

Yüklemeden sorsaydin, sorununu cözerdik emniyete alarak ama simdi benim bildigim bir cözüm yolu yok sistemi geri yüklemekten baska (yani format) :bilmem:

• "slowcu" bir erkek

• Özel mesaj gönder

3

Thursday, 25.09.2008, 23:49

Alıntı

Sistem geri alinma en fazla agustos ayina kadar alabiliyorum
oysaki ben temmuzda yükledim Vista packi

Gitse keske :(

i-rem

Profesyonel

• "i-rem" bir kadın

• Özel mesaj gönder

4

Thursday, 25.09.2008, 23:52

Sistemi geri almaktan bahsetmedim, yüklemekten bahsettim ;)

Muratcik demek istedigim xp'yi yeniden yüklemen gerekiyor, saglikli bir silme veya sistemi geri alma mümkün degil kanimca *ben o yüzden hic yüklemedim cünkü pc yeterince agir zaten..

Böyle seyler yüklemeden Acronis gibi bir programla bilgisayarinin o anki halini kaydet, sonra geri dönüsü kolay olur, sistemi geri almak calismaz maalesef...

5

Friday, 26.09.2008, 00:03

tekrar yükle ondan sonra kaldırmayı dene yüklerken hata olmuştur ondan dolayı kaldırılmıyodur olmassa başka çözüm bulalım

genellikle o tür programlarda tekrar yükleme yaparken uninstall yapabilme seçeneği çıkar

ama ilk önce programı pasif hale getir (sağ alt köşede ikonu olması lazım

• "slowcu" bir erkek

• Özel mesaj gönder

6

Friday, 26.09.2008, 00:09

denedim onu beratcan abi sonuc olumsuz

7

Friday, 26.09.2008, 00:22

tam olarak sistemden kaldırılması mümkün değil Kurulum esnasında seçenekler var,onlar çok dikkatlice seçilmeli Şöyle bir yol söyliyim Görsel temayı öncelikle klasik veya windows orjinal temaya çevir

Sonra başlat>çalıştır>msconfig yaz Açılan pencerede "başlangıç" kısmına gir Bu pack'le ilgili ne kadar başlangış dosyası varsa,yanlarındaki tikleri kaldır Makineni restart et Sonra ekle/kaldır veya başka bir uninstall programın varsa -ki your uninstall öneririm- çalıştırarak ilgili pack programını sil Tamamen silermi hayır silmez,birkaç artık kalacaktır mutlaka (sistem dosyaları vs)

Mesela başlat menüsündeki ikonlar veya windows başlıyor ekranı büyük ihtimalle kalacaktır(tabi kurulumda bunları seçmişsen)Başıma geldiğinde ancak bu şekilde temizleyebilmiştim Sonuçta formata gider Uzun süreli kullanacaksanız bu tarz pack'leri kullanabilirsiniz Ama bi deniyim olmadı silerim derseniz,sonuç formatla biter

yukardakilerini uyguladıktan sonra

Tamamen silme = Kaldırdığımız programın ismi hala görünüyorsa:başlat/ çalıştır /regedit yaz enterle açılan ekranda alttaki sırayı takip et

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Mi crosoft\Windows\Curr entVersion \Uninstall... yanındaki + işaretli yere tıklayıp açtığımızda hepsini görebilirsiniz.Sağ tıkla ve sil…

programın ismi genelde VTP diye görünür

kayıt defteri düzenleyicisinde en üstte bilgisayar yazan bölüme tıkla sonra düzen yazısına tıkla açılan ekranda bul yazısına tıka ve o programın ismi VTP dir ekrana VTP yaz sonrakini bul yazısına tıkla bulduğu dosyaları sil vtp ile ilgili taki arama bitenekadar

not: her yeni arama için klavyde f3 tuşuna bas tekrar arayıp bulcaktır o programla ilgili dosyaları

• "slowcu" bir erkek

• Özel mesaj gönder

8

Friday, 26.09.2008, 00:39

En iyis format ama c ye Tüm verilerimi D diskine alip c ye format attircam ;)
Sagolun yinede
Edit ben onlari silmistim beratcan abi

deniz_zined

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

9

Friday, 26.09.2008, 01:40

I have uninstalled VTP but some aspects of it still remain.

To remove the Vista icons:
Download TweakUI. This is a Microsoft certified program that will allow you to revert all of your icons back to XP default.

Um die Vista-Icons zu entfernen TWEAK-UI downloaden. Mit diesem Programm lassen sich alle Icons in den XP-Modus umwandeln. :burda:

http://www.chip.de/downloads/c1_downloads_hs_getfile_v1_16092767.html?t=1222383109&v=3600&s=6db8aa8ad133605d2c989f2172761e0d

To remove the Vista boot screen:
Download BootSkin and change to the default XP skin.

Um den Vista - Startbildschirm zu entfernen BootSkin downloaden und dort die XP-Oberfläche markieren (als standart festlegen). :burda:

http://www.chip.de/downloads/c1_downloads_hs_getfile_v1_21185752.html?t=1222384064&v=3600&s=0dcfc35e0c18fa93acd9bccae999aaaf

To remove the Vista logon screen:
Download Logon Studio and change to the default XP screen.

Um die Vista Anmeldung zu entfernen Logon-Studio downloaden und darin XP als standart festlegen.
:burda:

http://www.chip.de/downloads/LogonStudio_31950050.html

To remove Vista cursors:
Navigate to C:\Windows\Cursors and delete the Vista cursors. Next, go to Control Panel and find mouse properties. In the pointers tab, change back to the desired cursors.

Um die Vista-Zeiger (Cursor) zu entfernen gehen sie zu c:/windows/cursors und lösche die Vista-Cursor. Anschließend in der Systemsteuerung die Mauseigenschaften (standart zeigegerät) auf die gewohnten cursor umstellen.

To remove Vista sounds:
Navigate to C:\Windows\Media and delete the Vista sound files.
Then go to Control Panel and find Sounds. In the sounds tab, go to the list and select the sound you wish to change. Find the sound you wish to change to in the drop down list

Um die Vista-Sounds zu entfernen, gehe zu c:/windows/media und lösche die Vista sound dateien. Danach wieder in die Systemsteuerung / Soundeinstellungen und im drop-down menu die passenden sounds auswählen.

If any of the above do not help with returning your system to its original state you can use the sfc /scannow feature.
Note that this command will copy original files from you XP disc and replace the modified ones on your system. You will need a XP disc.
To use this, go to Run and type sfc /scannow and press enter. Follow all instructions carefully. When prompted, insert your Windows XP disc.

Wenn das alles nicht hilft, kann amn nur noch eine windows-reparatur fahren. hierzu geht man auf start -> ausführen und tippt in das feld folgenden befehl: sfc /scannow (schreibweise klein:sfc-leertaste-schrägstrich-scannow) danach auf ausführen. den dann erscheinenden anweisungen aufmerksam folgen und im anschluss, nach aufforderung die windows XP- CD in das laufwerk geben. Windows repariert sich dann selbst und es wird der ursprungszustand wiederhergestellt.

Viel Glück.

(Computer helfen uns, probleme zu lösen, die wir ohne sie NICHT hätten!!!)

Cogu Kelimelerin Türkcesini Bilmedigim Icin Ingilizce Ve Almanca Olarak Yardimci Olmaya Calistim Umarim Ceviri Gücü Yüksek Olan Bir Arkadasimiz Cevire Bilir Ve Yardimi Olur Ablacim ....

MeRaL

Jüri

• "MeRaL" bir kadın

• Özel mesaj gönder

10

Friday, 26.09.2008, 02:49

software bölümüne girdigin zaman vista pac listede görünüyormu?
eger göründügü halde silemiyorsan!!

bilgisayarini kapat >> tekrar acarken [F8] tusuna basarak ac,
secenekler Abgesicherter Modus u secerek devam et.

bu durumda software bölümüne gir ve vista packi sil!
genelde windows calisan programi silemez ve senin vista pack windowsun acilisiyla calisiyor.
bu yüzden sade güvenlik modunda silebilirsin

* Abgesicherter Modus, türkcesi ne olabilir? güvenli mod ?!

deniz_zined

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

11

Friday, 26.09.2008, 07:28

bana sorma bilmiyorum

Anti Biotic

Her Derde Deva

• Özel mesaj gönder

12

Friday, 26.09.2008, 07:51

Evet güvenli demek.

Bir yerde bu yorum yapılmış dene slowcu belki de olur.

Alıntı

ARKADAŞLAR BEN BUNU YÜKLEDİM VE RAHATLIKLA KULLANIYORDUM Kİ BİR MÜDDET SONRA PC GEÇ AÇILMAYA BAŞLADI.BENDE PROGRAMI KALDIRMAK İSTEDİM ANCAK NASIL KALDIRILACAĞINI YAPAMADIM BİR TÜRLÜ.DAHA SONRA BİLFİĞİM BİR YÖNTEMİ UYGULADIM VE SORUNUM ÇÖZÜLDÜ.YÖNTEM: XP CD NİZİ TAKIN.DAHA SONRA BİR EKRAN GELECEK XP Yİ YÜKLE GİBİ ONU KAPATIN.SONRA BAŞLAT —> ÇALIŞTIR —->
sfc /scannow yazın .(arada sfc den sonra bir boşluk var)DAHA SONRASINI BİLGİSAYARA BIRAKIN 20 DK SÜREYLE SİSTEM DOSYALARINIZI ONARIR VE ESKİ XP NİZE KAVUŞURSUNUZ.ANCAK BAZI İKONLAR KALIYOR.ONLARDA GÜZELLİK(ÖRNEK: BİLGİSAYARIM İKONU BELGELERİM İKONU GİBİ. :D.TAMAMEN DENENMİŞTİR.

Bunu yaptıktan sonra Xp yi yeniden kuracağı için belgelerinde kaybolma olabilir. Yedeğini almanı tavsiye ederim

Ayrıca SDN forumlarında da bunla ilgili bolca bilgi var. Baştan bir oku bence Tıkla

• "slowcu" bir erkek

• Özel mesaj gönder

13

Friday, 26.09.2008, 21:26

MeRaL,

Alıntı

software bölümüne girdigin zaman vista pac listede görünüyormu?

Malesef görünmüyor
Ama yinede f8 basip adminasratör yani güvenli modda pc yi açicam
Umarim vista packi bulup silerim Tsk ederim yardimlar için
En kısa zamanda bilgi verecegim sizlere
Tskler arkadaslar

14

Saturday, 27.09.2008, 09:12

slowcu, Anti biotic in dediklerini bir uygula bakalım ne olacak.

Ben de şunu tavsiye ediyorum: Program ekle kaldır da solda windows bileşenlerini kaldır diye bir seçenek daha var.

Onu kullanarak windowsunu ilk kurdugun hale getirmem mümkün olabilir sanırım. Madem güvenli moddan açmaya karar verdin önerileri bir dene derim. ;)