You are not logged in.

Dilber

Trainee

• "Dilber" is female
  • "Dilber" started this thread

Date of registration: Sep 10th 2022

• 1002
  • Send private message

1

Yesterday, 5:09am

Index Konusu Hakkında Kısa Bir Açıklama ve Paylaşım

Arkadaşlar, küçük bir açıklama yapma gereği duydum.

Allaturka forumda radyo kurulumu ve bazı kodlar konusunda yardımcı olmaya çalıştım. Paylaştığım indexlerde alt resim konusu “unutulmuş” gibi algılandı ama açıkçası o dönem zamanım olmadığı için ekleyemedim. Yani kasıtlı bir eksiklik söz konusu değildi.

Son 2–3 gündür bazı radyocu arkadaşların indexlerinin silindiğini ve bu indexlerin alt resimlerini yapan kişinin URL’leri kaldırdığını fark ettik. Bu durum, emek veren herkes için can sıkıcı bir tablo oluşturuyor.

Şunu özellikle belirtmek isterim: Sağ olsun seyyah (Mehmet) arkadaşımın desteği oldu. Bununla birlikte paylaşımlarımızı dikkatle inceleyen, az buçuk Photoscape ya da Photoshop kullanan herkes, kimseye ihtiyaç duymadan kendi radyosunu kurabilir ve dilediği gibi süsleyebilir. Kimse kimseye mecbur değil.

Eskiden Flatcast kullanıcılarının o şen şakrak cıvıltısını duymak isterdik. Şimdi ise bazı index alt resimlerini yapan kişiler, iki buton eklemeyi bile düşünmeden tek butonla ya da tamamen kilitleyerek, “olmazsa silerim” mantığıyla hareket ediyor. Açık konuşmak gerekirse bu bana biraz bencillik gibi geliyor.

Ben bu yüzden iki farklı model paylaşacağım:
Chatango sohbet kutusu + Centova sistem <-- önizleme
– Chameleon sohbet kutusu + Centova sistem <-- önizleme

Paylaşım amacım net: Kullanılsın, geliştirilsin, kimse başkasının insafına kalmasın. Alıp isteyen düzenlesin, değiştirsin, kendine göre uyarlasın.

Chameleon indexinin hazırlanmasında emeği geçen Kral Akın’a,
Chatango indexinin hazırlanmasında emeği geçen Bozoklu Mustafa’ya teşekkür ederim.

Eski paylaşım ruhunu yaşatmak isteyen herkes için buradayım. :iyi:
Dilber has attached the following files:

This post has been edited 2 times, last edit by "Dilber" (Yesterday, 5:51am)

Seyyah20

Intermediate

• "Seyyah20" is male

Date of registration: Jan 26th 2014

Location: DENİZLİ/Gönlünüze ektiğiniz her güzellik, bir gün size bereketli bir hasat olarak dönecektir.

• Send private message

2

Yesterday, 6:09am

Merhaba Usta, Flatcast kapanınca pek çok index ve temalardaki bilgilerin değişmesi gerekiyor.
Photoshop ve benzeri programları kullanabilenler Resim Bölümüne, kodlama ve WebPageMaker kullanabilenler de kodlama bölümüne yardımcı olsalar sorun düzelecek.

Bilenler uzak durunca birkaç kişiye yük biniyor, dolayısıyla her yere yetişmesi zor oluyor maalesef,

Dilber

Trainee

• "Dilber" is female
  • "Dilber" started this thread

Date of registration: Sep 10th 2022

• 1002
  • Send private message

3

Yesterday, 6:33am

Merhaba mehmet,
Şahsen bu konunun kişisel polemiklere çekilmesini doğru bulmuyorum. Flatcast sonrası dönemde yaşanan sorunlar teknik olduğu kadar paylaşım kültürüyle de ilgilidir. Kimse kimseye mecbur değil; bilen bildiğini paylaşır, paylaşmak istemeyen de buna zorlanamaz. Ancak paylaşılan bir çalışmanın sonradan silinmesi ya da başkalarını zor durumda bırakacak şekilde kilitlenmesi de doğal olarak tepki doğurur.

Benim durduğum yer net:
Kullanılan, geliştirilen ve herkesin kendi imkânlarıyla ayakta tutabileceği paylaşımlardan yanayım. Kimseye yük bindirmeden, kimseyi de bağımlı kılmadan. Bu yüzden katkı sunan, emeğini ortaya koyan herkese saygım var; ama bilgi üzerinden güç kurma anlayışına da mesafeliyim. :oklava:

Bu başlık altında daha fazla gerilim üretmenin kimseye faydası yok. İsteyen bildiğini paylaşır, isteyen kendi yoluna bakar. Ben kendi adıma paylaşım ve üretim tarafında kalmayı tercih ediyorum.

hüseyin06

Trainee

• "hüseyin06" is male

Date of registration: Dec 1st 2021

• 1042
  • Send private message

4

Yesterday, 10:27pm

Güç başkalarını kendine bağlamak için kullanıldığında paylaşım olmakdan çıkar.
bilgiyi zamanla silerek kontrol etmeye çalışmak ise paylaşım deyil TAHAKKÜM DÜR :sapka: