Dear visitor, welcome to AllaTurkaa.
If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works.
To use all features of this page, you should consider registering.
Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process.
If you are already registered, please login here.
Artık kim, sana nasıl ulaşır? Öyle bir serüven ki hayat Karanlıkta Polyanna'lar, ışıklarda palyaçolar dolaşır.
yılmaz odabaşı...
Hoştur bana senden gelen.Ya gonca gül,yahut diken.Ya hayattır,yahut kefen. Nârın da hoş,nurun da hoş.Kahrın da hoş,lütfun da hoş.
Yunus Emre
Kalem eğri dilli, mürekkep siyah yüzlü, kağıt iki yüzlü! Şimdi kalkıp arzuhalimi yazmaya kimi mahrem kılayım?
Yunus Emre
Hiç hata yapmayan insan, hiçbir şey yapmayan insandır. Ve hayatta en büyük hata, kendini hatasız sanmaktır.
Yunus Emre
Bu zamana kadar başımıza ne geldiyse,
şaşırtıldığımız, bezdirildiğimiz ve yıldırıldığımız için geldi.
Şaşırmayacağız, bezmiyeceğiz, yılmayacağız.
Şaşırtırlar; şaşırmamanın devâsı zekâdır.
Bezdirirler; bezmemenin ilâcı aşktır.
Yıldırırlar; yılmamanın merhemi imandır.
- Necip Fazıl Kısakürek
Hz.Mevlana der ki:
Yorulacaksan şikayetçi olacaksan keşkelere sığınacaksan söze ama diye başlayacaksan girme aşk yoluna, Aşk yolunda" U" dönüşü yoktur. Aşk der ki; sana yolumdaysan başım feda yoluna ama bil ki senin de başını isterim yoluma! Kahır kapris gelecekse senden amenna! Ama ayağına diken batarsa yolumda ah edip vahlanma! Aşk bilek gücü değil yürek işidir! Yüreğin yetmiyorsa düşme yollara!!!
Çocuklarınızı kuzu gibi büyütmeyiniz ki, ileride kuzu gibi güdülmesinler.
| Sadi Sirazi
“yanlışların ve eksiklerin yüzüne yüzüne vurulmuyorsa, bu senin mükemmel olduğunu değil, dostsuz olduğunu gösterir. Ben duymak istediğin yalanları veremem sana. Onlar sadece günü kurtarır. Işık sandığın ve tutunduğun karanlıkları sana göstermek zorundayım. Unutma; karanlığı aydınlatmazsan, zamanla o karanlığa alışır gözlerin.”
BAMBAŞKA'dan..
KAHRAMAN TAZEOĞLU
Okuduğun herşeye inanacaksan, hiç bir şey okuma.. 
Kendimi senin bildiklerinle doldurmuş olsaydım,
bilmediklerini hangi odama yerleştirirdim?
Halil Cibran
İnsanın kürsüsü
suskun yüreğindedir;
geveze aklında değil
.
Halil Cibran
Öyle bir kapı olmalı ki çalınca, insana hiçbirşey sormadan açsalar. Kapının ortasındaki küçük pencereden bakıpda kim o demeseler.
Sonra hemen içeri alsalar beni.
Ben anlatmak istesem bile, hemen sustursalar; biz herşeyi biliyoruz. Herşeyi biliyor musunuz gerçekten ?
Hayır, Hayal İle Yoktur Benim Alışverişim, İnan ki, Her Ne Demişsem Görüp de Söylemişim..
Mehmet Akif Ersoy
Ne İbrettir Kızarmak Bilmeyen Çehren, Bırak Kardeşim Tahsili ; Git Önce Edep, Haya Öğren.
Mehmet Akif Ersoy
Aslını gizleyemez insan, giydiği kaftanlarla. Bilmez ama kendini kandırır, söylediği yalanlarla!
Mehmet Akif Ersoy
Bazen susmak gerekiyormuş, bazen bomboş bakmak gerekiyormuş hayatın yalanlarına.
Anlamaya çalışmak saçmalık! Anlamadan yaşamak gerekiyormuş.
Ama bazen unutmak gerekiyormuş, unutulma pahasına.
Zaman değilmiş gideni getiren, aslında zamanmış var olanı götüren.
Hayatına fazla gün katmak elinde değildir!
Ancak gününe fazla hayat katmak senin elindedir.
Hayatından gün çalanlara değil, gününe hayat katanlara değer ver..
"Bir insan en çok kimin yanında susuyorsa,
aslında en çok onunla konuşmak istiyordur."
Chuck Palahniuk
Bil ki; Yaşadıklarınla değil, yaşattıklarınla anılırsın.
Ve unutma; Ne yaşattıysan elbet birgün onu yaşarsın..!'
-toLstoy-
Kural basit..
Herkesin kendin gibi olmasını beklersen YALNIZ kalırsın...
Herkesi kendin gibi görürsen ALDANIRSIN!..
J. Christophe