Dear visitor, welcome to AllaTurkaa.
If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works.
To use all features of this page, you should consider registering.
Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process.
If you are already registered, please login here.
Elbette , 'ayrıldık' dedikten sonra gidecek..
Cesedi teşhis ettikten sonra kimse morg'da beklemez..
Unutmak zaman ister demiştim, yanılmışım.. Zaman değil yürek istiyormuş.. Oda sende kaldı
Cok cekiciyimdir. Özellikle aci konusunda..
'Acının ödülü deneyimdir'
GOETHE
'Seni seviyorsam bundan sana ne?'
"...benim meşrebim zordur. Toprağım kıraç yerden alınmıştır, her bitki büyümez üzerimde, suyum ekşimiş şarap gibi tatsızdır, soluğum yalçın kayaları parçalayan rüzgarlar gibi delidir.
Umuttan çok kuşku vardır yüreğimde, hoşgörüden çok öfke vardır, nedensiz düşmanlık gütmesem de, olur olmaz şeye sevgi beslemem ben. Haktan yanayımdır ve de hakikatten. Bu yüzden sevginin hak edenin hakkı olduğuna inanırım. Hak etmeyene sunulmayacak kadar değerlidir sevgi."...MEVLANA
Cahillik engelinden atlayamayan, bilgi yükünü taşıyamaz......MEVLANA
karakter ağaç ise, şan ve şeref de o ağacın gölgesi gibidir. biz hep gölgeyi düşünürüz oysa karakter ağacın kendisidir.
sevinç kapısının anahtarı sabırdır.
"iki alem vardır: İlki varlık alemi, ikincisi mana alemi. Varlık alemi gündüz gibidir, olanı biteni açıkça görürsün, kendini kolayca ele verir. Mana alemi ise gece gibidir, onu bulmak için mutlaka gönül ışığını yakman gerekir."
sevdiklerimizden gelen kötülük, sevmediklerimizden gelen iyilik kadar acıdır.
şu benlikten kurtul herkesle anlaş herkesle hoş geçin.
Sen kendine kaldıkça bir habbesin bir zerresin fakat herkesle birleştin
kaynaştın mı bir ummansın bir madensin!
(Hz. Mevlana)
"Ben 'Gidiyorum' dediğimde; 'Gitme' diyen birini değil,
'Ben de geliyorum, yalnız gidemezsin' diyen birini istiyorum..."
Can YÜCEL
güzel bir kadın göze, iyi bir kadın kalbe hitap eder. birincisi pırlanta, ikincisi hazinedir.
kadının tahmin ettiği şey, erkeğin emin olduğu şeyden daha doğrudur.
Önüne geçemediğin tek şey kaderdir, Seni yaşama bağlayan herşey aslında bir mucizedir. Bugün yaşadığın herşey, dünden kalma sebeplerdir. Ve aslında hayat dediğin; "Yaşayabildiğin kadar güzeldir".
"Aşk nedir biliyormusun? Bir kız için dünyadaki bütün kızlardan vazgeçmek ve bundan zerre kadar pişmanlık duymamak."
Mutluluğumu Sahte Kelimelere Satmıyorum Ben,Hak Edenlere Armağan ediyorum; Kırdığım Her İnsanın Gönlünü Almayı Biliyorum,Gönlü Bile Olmayanlardansa Artık Özür Dilemiyorum.Sadece TEŞEKKÜR EDİYORUM. Siyahın Yanında Beyazın Nasıl Durduğunu Bana Gösterdikleri İçin Vaktimi Harcamak İstemiyorum...BAĞIŞLAYICI YÖNÜMÜ MEŞGULE VERDİM...!!!
İnsanı ateş değil, kendi gafleti yakar; Herkeste kusur görür, kendisine kör bakar.. Neye nasıl bakarsan, o sana öyle bakar..unutma...!!!!
Kapalı bir sandığın içinde günışığına çıkmayı bekleyen kıymeti bilinmemiş bir define değilim ben.hakkımda soracağın her sorunun cevabı üç aşağı beş yukarı sende saklı zaten.beni kendine sor...!!!!