You are not logged in.

Dear visitor, welcome to AllaTurkaa. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

TurkEce

[Forum Ablası]

• "TurkEce" is female
  • "TurkEce" started this thread

Date of registration: Sep 16th 2010

• Send private message

341

Friday, June 3rd 2011, 10:02am

Yaklaş, Tanış, Konuş, Uzaklaş ama UŞAKLAŞMA..!

Doğrul, Sayrıl, Evril, Devril ama EĞİLME..!

Hislen, Seslen, Tasalan, Uslan ama Paslanma..!

İtil, Kakıl, Ütül ama SATILMA..!

Hz. MEVLANA

TurkEce

[Forum Ablası]

• "TurkEce" is female

• Send private message

342

Friday, June 3rd 2011, 10:03am

Bize; iyi de kötü de söyleseler biz memnunuz. Bize; sizin sonunuz yok diyorlar, Biz ''SONSUZ'' olmaktan'da memnunuz.. (Hz.Mevlana)

TurkEce

[Forum Ablası]

• "TurkEce" is female

• Send private message

343

Friday, June 3rd 2011, 10:04am

Ne aradıysam, Bil ki sende bulmuşum.. Senden öncesi yok..! Seninle varolmuşum.. Sende bütün özlemler, Sende bütün gelecek.. Beni bende arama, Ben artık sen olmuşum.. (Hz.Mevlana)

TurkEce

[Forum Ablası]

• "TurkEce" is female

• Send private message

344

Friday, June 3rd 2011, 10:05am

Ben seni sevmek için değil..! Ben seni sevmenin ne demek olduğunu bil diye sevdim..! (Şems'i Tebriz)

345

Friday, June 3rd 2011, 10:05am

Fakirlik, hâline şükredip kimseye şikâyet etmeyerek ihtiyacını gizlemektir.* İbrahim Havvâs (Rahmetullahi aleyh)
ÜÇ KURUŞLUK BİR İNSANA BEŞ KURUŞLUK DEĞER VERİRSEN GERİ KALAN İKİ KURUŞLA SENİ SATAR

TurkEce

[Forum Ablası]

• "TurkEce" is female

• Send private message

346

Friday, June 3rd 2011, 10:06am

İnsan, yaratılışı üzerine yaşasa, sıkıntı yok. Bak hayvanlara, fıtratının dışına çıkıyorlar mı? Sen hiç miyavlamaya çalışan bir köpek gördün mü? ''Şems-i Tebrizi''

347

Friday, June 3rd 2011, 10:06am

Meşhur olmak sevdası ile yanıp tutuşana, doğruluk nasip olmaz.* İbrâhim bin Edhem (Rahmetullahi aleyh)
ÜÇ KURUŞLUK BİR İNSANA BEŞ KURUŞLUK DEĞER VERİRSEN GERİ KALAN İKİ KURUŞLA SENİ SATAR

TurkEce

[Forum Ablası]

• "TurkEce" is female

• Send private message

348

Friday, June 3rd 2011, 10:07am

Ey gönlümün sol yarısı. Aklıma koydum seni, AKLIM almadı. Yüreğime bıraktım, Sana doymadı.! Hz Mevlana

349

Friday, June 3rd 2011, 10:08am

Gençliğin kıymetini ihtiyarlar, huzûrun kıymetini huzûrsuzlar, sıhhatin kıymetini hastalar, hayatın kıymetini ölüler bilir.* Hatim-i Esam (Rahmetullahi aleyh)

TurkEce

[Forum Ablası]

• "TurkEce" is female

• Send private message

350

Friday, June 3rd 2011, 10:17am

Allâhu Teâlâ bir gün ve gecede yetmiş iki kere kullarının kalbine nazar eder. O hâlde, kalbinizi temiz tutunuz, güzel ve parlak kılınız. Çünkü orası, Rabbinizin nazargâhıdır. (Desuki)

TurkEce

[Forum Ablası]

• "TurkEce" is female

• Send private message

351

Friday, June 3rd 2011, 10:18am

“Kuzunun kurttan kaçmasına şaşılmaz. Zîrâ kurt, kuzunun düşmanı ve avcısıdır. Asıl hayret edilecek şey; kuzunun kurda gönül kaptırmasıdır!..” (Hz.Mevlana)

352

Friday, June 3rd 2011, 10:24am

Nefsin aldanmasına, dünyanın yalancı ve geçici tadına kapılan, hayrın tadını alamaz.* *Öyle bir kimseyle arkadaşlık edin ki; onda dünya malı hırsı bulunmasın.* Dâvûd-i İskenderî (Rahmetullahi aleyh)

353

Friday, June 3rd 2011, 10:26am

İnsanların sıkıntılarına katlanmak, Allahü teâlânın beğendiği, Resûlullahın sevdiği ve evliyânın özendiği bir ahlâktır.* Mevlânâ Hâlid-i Bağdâdî (Rahmetullahi aleyh)

354

Friday, June 3rd 2011, 10:27am

Temiz ve helâl ye de, ister sabaha kadar ibâdet et, ister uyu!* İbrâhim bin Edhem (Rahmetullahi aleyh

355

Friday, June 3rd 2011, 10:28am

İyi komşuluk, yalnız komşuya eziyet etmemek değil, komşunun eziyetlerine de katlanmak demektir.* Hasan-ı Basrî (Rahmetullahi aleyh)

356

Friday, June 3rd 2011, 10:29am

Malı olanın aç sabahlaması, olmayanın tok sabahlamasından evladır.* Bişr-i Hafi (Rahmetullahi Aleyh)

357

Friday, June 3rd 2011, 10:31am

Kalb dünyâ arzularından birine bağlı kaldığı ve geçici lezzetlerden birinin peşine takılıp gittiği müddetçe, imkânı yok, âhireti sevmiş olamaz.* Abdülkâdir Geylâni (Rahmetullahi aleyh)

358

Friday, June 3rd 2011, 10:32am

İstediklerini vermediğiniz zaman kızan ve küsen hakiki dost değildir.* İmam-ı Ahmed bin Hanbel (Rahmetullahi Yûsuf bin Hüseyin Râzî Rahmetullahi aleyh )

TurkEce

[Forum Ablası]

• "TurkEce" is female

• Send private message

359

Friday, June 3rd 2011, 1:57pm

Asim ve Fuatist , Allah razı olsun paylaşımlarınız çok güzel :rolleyes:

İnsanlar senin kalbini kırmışsa üzülme.. ! RAHMAN ; "Ben kırık kalpLerdeyim" buyurmadı mı...?

TurkEce

[Forum Ablası]

• "TurkEce" is female

• Send private message

360

Friday, June 3rd 2011, 1:58pm

İnsan Olmanın Yolu Allah'a İnanmaktır. Elden Alemden Önce Kendinden Utanmaktır. Hayatın Tek Aynası Yaptığına Bakmaktır.!!!