Dear visitor, welcome to AllaTurkaa.
If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works.
To use all features of this page, you should consider registering.
Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process.
If you are already registered, please login here.

Yaa işte ben AllaTurkaa'yım Google bile öyle söylemiş.
Nisa Nisa
Nisa Kuran'da bir sure ismi, aynı zamanda Kadın anlamına geliyormuş. 2 kere Nisa Nisa yazılması ise Kadın Kadın olarak açıklanabilir
Tahmin etmek gerekiyorsa oguzdan oqus olmuş, ama pokusu bulamadım muhtemelen kuçukken arkadaslar arasında oquz denınce birileri yani yaramaz çocuklar pokus dediler ve öyle kaldı...
İnceleme istenirse: oqus pokus HOKUS POKUS dan türemiştir ve Google bana söyle dedi :
Aslında söz sadece "hocus pocus, toutous talontus, vade celerita jubes" sözcüklerinden oluşuyor ve hiçbir anlamı olmayan bir "Latince" (!) 17. yüzyılda Protestanlar (ya da reformcu kiliseler) tarafından Katoliklerle dalga geçmek amacıyla uydurulmuş ve sihirbazlık gösterilerinde kullanılmaya başlanmış. Katolik rahiplerin "şarap ve ekmeği" İsa'nın "kan ve beden"ine "dönüştürürken" kullandıkları "Hoc est corpus," ile başlayan tümcelere (Hoc est enim corpus meum - Bu benim bedenim) benzetilerek oluşturulmuş. Ancak, "hokus pokus" sözcüğünün kökeni ile ilgili başka görüşler de var. Örneğin, bir görüşe göre de İskandinav şeytan ve büyücü "Ochus Bochus"un adından türemiş
valla arastırdım çingene demekmiş
Atlas Okyanusu
ses, sada.
This post has been edited 2 times, last edit by "atilla_ky" (Sep 24th 2013, 1:24am)
nam-ı diğer sağlam insanlardır.sırrınızı hep saklayacak olan insanlardır.
bu konu yörüngesinden cıkmış gibi nickinin anlamı yerine '' üstteki üyenin, nickinin anlamı nedir'e dönmüş'' gibi
Ama doğrusuda bu oyunun başlangıcına bakarsanız, üsttekini tahmin etmek yada araştırmak
Harbi kız bence yüzüne konuşan söylen mert doğru kız
Aslen ANTEPLİ...ikamet ADANA...
Annelerin cocuklarina cok kizdiklarinda tercih ettikleri bir hitap $ekli.
Pek çok anlamı var aslında ... Arkadaş , Ulu , Kraliçe , Güzel Kadın v.s...
AVMlerin bujiteri bölümünde kendini kaybedercesine,her gördüğüne sarılıp bunu almalıyım deyip, takıp takıştıran
"Kendiliğinden isterse, içinden gelirse" anlamındaki cancağzı isterse
Mara=GÜNEŞ...
Ay'ın Lila rengini alması Lila AY
Mara=GÜNEŞ...
süsüne düşkün
Çekicilik, biçim, görünüş, durum, konuşma ve davranışlarıyla hoşa giden, beğenilen, zarafetli.
GÜNEŞ demek