Sie sind nicht angemeldet.

Lieber Besucher, herzlich willkommen bei: AllaTurkaa. Falls dies Ihr erster Besuch auf dieser Seite ist, lesen Sie sich bitte die Hilfe durch. Dort wird Ihnen die Bedienung dieser Seite näher erläutert. Darüber hinaus sollten Sie sich registrieren, um alle Funktionen dieser Seite nutzen zu können. Benutzen Sie das Registrierungsformular, um sich zu registrieren oder informieren Sie sich ausführlich über den Registrierungsvorgang. Falls Sie sich bereits zu einem früheren Zeitpunkt registriert haben, können Sie sich hier anmelden.

_AISE_

Schüler

• »_AISE_« ist der Autor dieses Themas

Registrierungsdatum: 3. März 2007

• Nachricht senden

1

Montag, 20. August 2007, 16:54

Günah hastaliginin ilaci..

Allah dostlarindan Beyazid-i Bestami hazretleri bir gün timarhanenin önünden geçiyordu? Hekimlerden birisi de tokmakla havanda bir seyler dövüyordu. Beyazid-i Bestami hazretleri :

- Ne yapiyorsun Hekimbasi?
- Delilere ilaç hazirliyorum.
- Benim hastaligima da ilaç olurmu?
- Hastaligin nedir?
- Günah hastaligi. Bir ilaç biliyorsan tarif et.
- Hayir, ben günah hastaliginin ilacini bilmiyorum.

O sirada parmakligin arkasindan bir deli Beyazid-i Bestami'ye seslendi:

- Gel baba gel senin hastaliginin ilacini ben biliyorum.
- Söyle bakalim seni dinliyorum.
- On dirhem tevbe kökü ile on dirhem istigfar yapragi al. Bunlari kalb havanina koy. Tevhid tokmagi ile döv. Insaf eleginden geçir. Göz yaslariyla yogur. Ask firininda pisir. O macundan hergün bes kasik al. Senin hastaligindan eser kalmaz.

Beyazid-i Bestami bunlari dinledi. Içini çekti ve:

- Hey gidi dünya hey! Seni deli diye timarhanenin parmakliklari arkasina koyanlar utansin! dedi.

bundan güzel ilaç olurmu...

2

Montag, 20. August 2007, 18:36

cok güzel bir paylasımıs gercekten biliyormusunuz bence töbenin kapasite vedegerini pismanlıgın deresi belirler öfke krizine girenlerinde refleks olarak kizginliklarini ifade icin töbe töbe diyisleri gelir görürüz ilk icimden artis demek gecer un yag sekeri bir kaba koyarda bu helva derseniz bu helvamıdır helvayı bile kavurmak gerekir umarım Allahım hepimizi tübeleri kabul ve makbul olanlardan eyler güzel paylasımın icin tesekürler ayse

3

Montag, 20. August 2007, 18:39

Paylaşımın için Teşekkür ederim _AISE_, Bu insanlara deli değil (velî) demeliyiz aslında.
TAVİZ YOK !!!

slowcu

Meister

• »slowcu« ist männlich

Registrierungsdatum: 2. Juni 2007

• Nachricht senden

4

Montag, 20. August 2007, 22:08

paylaşım için tşk ederiz küçük Hanım ;)

Masum Masum

Erleuchteter

• »Masum Masum« ist weiblich

Registrierungsdatum: 31. Januar 2008

• 1366852
  • Nachricht senden

5

Freitag, 5. September 2008, 12:50

_AISE_, eline saglik paylasim icin tesekkurler..
Cogalirsin ×
Artarsin +
Bölünürsün ÷
Eksilirsin -
Sonra BEN kalirsin...