Sie sind nicht angemeldet.

Lieber Besucher, herzlich willkommen bei: AllaTurkaa. Falls dies Ihr erster Besuch auf dieser Seite ist, lesen Sie sich bitte die Hilfe durch. Dort wird Ihnen die Bedienung dieser Seite näher erläutert. Darüber hinaus sollten Sie sich registrieren, um alle Funktionen dieser Seite nutzen zu können. Benutzen Sie das Registrierungsformular, um sich zu registrieren oder informieren Sie sich ausführlich über den Registrierungsvorgang. Falls Sie sich bereits zu einem früheren Zeitpunkt registriert haben, können Sie sich hier anmelden.

• »REKLAM YAZARI« ist der Autor dieses Themas

Registrierungsdatum: 23. Juli 2008

• Nachricht senden

1

Sonntag, 11. Oktober 2009, 12:23

Word Dosyalarımı Kaybettim. Yardımcı Olur musunuz?

Word Dosyalarımı Kaybettim. Yardımcı Olur musunuz?
Oğlum bilgisayarıma format attığı zaman şiir sayfalarımı kaybettim.5 tane program kullandık. Yazılar hep bozuk çıkıyor. Word sayfalarını geri getiren iyi bir program var mı?

Saygılarımla.

HASAN SANCAK
ALAÇAMLI HALK ŞAİRİ
REKLÂM YAZARI
(EĞİTİMCİ-GAZETECİ)

beratcan

Erleuchteter

• »beratcan« ist männlich

Registrierungsdatum: 6. Juli 2007

• Nachricht senden

2

Sonntag, 11. Oktober 2009, 19:27

REKLAM YAZARI,

format attığınız bilgisayarda program kurtarmak çok zor bir işlem olmakla beraber

nette verilen programlarla bunu yapmak biraz zor
formattan sonra veri kurtarmak pahalı bir işlem

sadece komple sildiğiniz programları format atmadan kurtarabilceğiniz programları nette bulabilme şansınız mevcut

buna örnek olarak eniyi yazılımlardan biri olan ve bazan formatlanmış bilgisayardan da veri kurtaran bir yazılım olmakla beraber herzaman kesin sonuç elde edliemeyebilir

denemkte yafda var

Program İsmi

EasyRecover

1) sildiğiniz dosyalarınızın veya formatladığınız diskinize hiç bir şekilde başka bir veri kopyalamayın.

2) eger windowsun kurulu olduğu diskten silinmiş ise başka bir hard disk takıp windowsu yeni hard diske kurun ve silinen diskinizi yedek sürücü olarak gösterin.

3)programın açılışında (Data Recover) ile başlıyoruz

4) buradaki 6 seçenek 1:advanced=ileri eleted=silinen 3:format
4:Raw=çiğ 5:resume (bu önemli olan) 6 Disket

5) formata tıklıyoruz program sizin hard disklerinizi görüyorsiz hangi diskinizden veriyi kurtarmak istiyorsanız onu seçiyorsunuz.
program sizin diskinizi dört buçuk saat tarıyor.

6)eger olurya işiniz makine ile arama yaparken aramayı iptal edebilirsinizsize soracak kaydetmek istiyor musunuz diyeyes deyip kaydediyoruzkendi ismini veriyor (ersave) siz isim vermenize gerek yok.

7) sonra tekrar programı açtığımızda bu sefer resume seçeneginden başlıyoruzsizin kaydettiğiniz (ersave) dosyasını gösterip program kaldığı yerden armaya başlıyor.

8) arama bitti ve size LostFile dosyasının içinde hard dikte bulunan bütün verilerinizi gösteriyorsiz hangisini geri alacaksanız üstüne tıklayıp işaretliyorsunuz.

9) ondan sonra (Use Filter) kutucuğunu işaretleyip next diyoruz.

10) karşımıza gelecek sayfadan Recover to Local Drive seçeneğinden Browse kutusunu işaretleyin geri kazanmak istediğiniz dosyalarınızın kaydelileceği yeri gösteriyorsunuz
DİKKAT!!!!! gösterilen yer kurtarmaya çalışılan hard diskinden başka bir disk olacakyani tekrar aynı diski göstermeyeceksiniz zaten program kabul etmez.

11) kurtarılmaya çalışılan verilerin büyüklüğü total sizede gösterir
sizin kaydedeceğiniz diskinizin bu kapasitede olduğuna dikkat edin.

12) isterseniz parça parçada kurtarabilirsiniz.programı kapatırken
yine size soracak kaydetmek istiyor musunuz diye.bu kaydedecğiniz (ersave) dosyası tekrar arama yapmadan direk olarak Lost File sayfasından başlayacak.

program çalışırken pc ile başka bir iş yapmayın makine kilitleme yapıyor

Üreticinin açıklaması:

Ontrack firmasinin Easy Recovery yazilimi 1999 yilindan beri ev kullanicilarinin veri kurtarma problemlerini çözmelerine yardimci olmaya çalisiyor. En son sürümün yaptigi da farkli degil. Bunun için Easy Recovery ilk etapta sürücüleri tarayarak buldugu bölümlerin bir listesini çikartiyor.Daha sonra istediginiz bölümü seçerek bulunan dosyalarin listelenmesini saglayabiliyor.Ancak ne yazik ki teoride dogru olan sey pratikte gerçeklesmiyor ve örnegin Windows ME gibi bir sistem altinda yazilim her seferinde sabitdisk bölümlerini dogru bulamayabiliyor. Diger taraftan Easy Recovery ile yaratilmis acil durum disketi de sistemi kilitleyebiliyor. Windows XP isletim sistemine sahip bir baska bilgisayarda ise, sabitdisk bölümleri dogru olarak bulunmasina ragmen Easy Recovery silinen ufak bir metin dosyasini bulmakta bile sorunlar yasiyor.Üstelik çesitli formatlarda yaratilan ve silinen dosyalarin da herhangi birinin izine rastlamak mümkün olmuyor.

NASIL ÇALIŞTIRACAĞIZ?

NOT: anlatım ile ilgili resimler alıntıdır...