Arkadaşlar,
Forumda web sitelerimden copy/paste ile alıntı anlatımlar yapılmış. Bence sorun değil.
Ama size kolaylık olsun;
www.edit.net sitesine girin, uygulama olarak program-FalatCast seçin.
Site sizi yönlendirecektir. Pek çok modem için Türkçe ve resimli anlatım bulacaksınız.
www.edit net diye link değişikliği yapılmış, sen mi yaptım yoksa başka birşey mi oldu bilemiyorum. Ama www.portacma.net sitesinde FlatCast uygulaması için pek çok modemde nasıl port açılacağını Türkçe ve resimli olarak anlattım. Arkadaşlar yararlanabilirler.
slm bu yazdiklarinizi yapamiyorum cünkü benim modem in aynisi yok ve ben modem in sidresini bilmiyorum bu konuda yardimci olurmusunuz (Arris CM450B) bunda bu yazilanlari nasil uygulayabilirim yardimci olursaniz sevinirim tsklerr
slm arkadslar ben almanyadan mustafa,benim port kapali acmak istioyrum,yazilanlari okudum ama benim modem SPHAIRON TURBOLINK IAD WLAN ama bu modemin icinde fazla ayar yok,firewall port ayarlari falan yok benim onceki modemde vardi soylenenleri yaptim oldu,ama bu alice nin verdgi modem,ben vista kullaniyorum,baska nasil port acabilirm flatcast icin,yardimci olursanniz sevinirim
uzun80,
Aşağıdaki linke Allice box var, belki işine yarar ama ingilizce;
http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/AliceBox/AH4021/Flatcast.htm
Flatcast radyo için ıp adresi almama yardım edermisiniz,sonu
flatcast radyo kurmak sizin yardım sayfanızdaki resimli anlatımda TCP/IP bölümünden ip adresimi yazdım sitemde görünen ıp adresini.Alt ağ maskesinede 255.255.255.0 yazdım.Varsayılan ağ geçidi ile yeğlenen DNS sunucusu yerine ne yazmam gerekiyor anlayamadım ,yardım edermisiniz.
Başlat>>Tüm programlar>>Donatımlar>> Komut Sistemi >> Açılan siyah pencereye ipconfig/all yaz ve enter e bas Açılan komutlardan ip adresini görebilirsin
Teşekkürler arkadaşlar resimli anlatımlardan flatcast la ilgili bütün kurulumları,enson port açmakta dahil hepsini yaptım.Yayın yapabiliyormuyum diye bilmiyorum. Sitatik bölümüne baktım artı eksi diye birşey yok.Yalnız alt tarafında mappinkveya takeover diye küçük kare içerisindeki yerlerde kırmızı renkli olarak iki taraftada eksi işareti gözüküyor.Ne yapmam lazım.Bir eksikmi oldu. Flatcast radyonun açıldığı yerde üstte bu yazı görünüyor." Stream is not available"
öncelikle port konusunda 4.16 sürümündeki bir radyoda statistics'de Mapping yazan bölümde + olmali, dinleyici olarak girdiginde My PC + olmali
Take over yayin devri izinlimi diye gösterir (Allow Take Over tiklanmali yayin devri icin o zaman + gösterir)
eger ip no'nu dogru girdiysen ve modeminde dogru bölümde UDP PORT 40123 actigina eminsen (tekrar kontrol etmeni öneriyorum) o halde virüs programindada port'lari acmalisin, her virüs programinin menüsü farkli, bu konuda biraz arastirmaci olmalisin
hata mesaji ise (stream is not available), radyonun kapali veya ulasilamaz oldugunu gösteriyor:
1. radyonu siteye dogru sid ile yerlestirdinmi ?
2. baska birine rica edip siteni ziyaret ettirdinmi ? (kendi sitene yayinciyken dinleyici olarak giremezsin, tek flatcast sayfasi/radyosu acik olabilir)
3. flatcast üyeliginde dogru site adresi verdinmi ?