Sie sind nicht angemeldet.

Lieber Besucher, herzlich willkommen bei: AllaTurkaa. Falls dies Ihr erster Besuch auf dieser Seite ist, lesen Sie sich bitte die Hilfe durch. Dort wird Ihnen die Bedienung dieser Seite näher erläutert. Darüber hinaus sollten Sie sich registrieren, um alle Funktionen dieser Seite nutzen zu können. Benutzen Sie das Registrierungsformular, um sich zu registrieren oder informieren Sie sich ausführlich über den Registrierungsvorgang. Falls Sie sich bereits zu einem früheren Zeitpunkt registriert haben, können Sie sich hier anmelden.

lazkızı_

Schüler

• »lazkızı_« ist weiblich

Registrierungsdatum: 2. November 2009

• Nachricht senden

21

Donnerstag, 2. Juni 2011, 02:42

hayırlı kandiller kandiliniz mubarek olsun hayırlara vesile olur inşlh amin...
HaYaTa KüSTüGüM YoK KüSTüReN COK.....

TurkEce

[Forum Ablası]

• »TurkEce« ist weiblich

Registrierungsdatum: 16. September 2010

• Nachricht senden

22

Donnerstag, 2. Juni 2011, 08:20

23

Donnerstag, 2. Juni 2011, 09:16

[align=center][img]http://s1.directupload.net/images/110701/vy77gp2c.gif[/img][/align]

24

Donnerstag, 2. Juni 2011, 09:19

regaip kandiliniz mübarek olsun hayırlara vesile olsun bütün dualarınız kabul olur inşallah
ÜÇ KURUŞLUK BİR İNSANA BEŞ KURUŞLUK DEĞER VERİRSEN GERİ KALAN İKİ KURUŞLA SENİ SATAR

25

Donnerstag, 2. Juni 2011, 09:20

Saygım adabımı aştı bu gece.

melye

Moderator

• »melye« ist weiblich

Registrierungsdatum: 6. Februar 2010

• 990289
  • Nachricht senden

26

Donnerstag, 2. Juni 2011, 09:27

• »яєαℓ ℓovє« ist weiblich

Registrierungsdatum: 13. Januar 2009

• 1098722
  • Nachricht senden

27

Donnerstag, 2. Juni 2011, 10:38

яєαℓ ℓovє

Beyaz_Gelıncık

Erleuchteter

• »Beyaz_Gelıncık« ist weiblich

Registrierungsdatum: 23. Dezember 2009

• Nachricht senden

28

Donnerstag, 2. Juni 2011, 11:31

[align=center]
[img]http://dl10.glitter-graphics.net/pub/1152/1152970d6l03kh6be.gif[/img]

[color=#0000ff][b][color=#000000]Kişinin güzelliği yüz ile, yüzün güzelliği göz ile, Aklın güzelliği dil ile, dilin güzelliği söz ile belli olur[/color].[/b][/color]

VeR@

Profi

• »VeR@« ist weiblich

Registrierungsdatum: 27. November 2009

• Nachricht senden

29

Donnerstag, 2. Juni 2011, 12:57

aslında bu konuya biraz açıklık getirmek gerekirse arkadaşlar ne kuranda nede hadislerde kadir gecesinden başka bir bilgi yoktur..
kandil dediğimiz ve gelenek haline getirilen ananevi bi metod gibi uygulanan ve kutlanan bu kavram aslında padişahlık zamanında minarelerde kandil yakılarak fermanla duyrularak kutlanan bi kavram..
sahabe zamanına ve rasullah zamanına gittiğimizde ( Siyer yani Peygamber efendimiz s.a.v hayatını okuyan bilir )...böyle birşey kutlandığına dair bilgi bulamassınız kaldıki kuranda hiç geçmez yine ( okuyan bilir )..
sadece ve sadece ramazan ayı içinde kutladığımız ve kuranda da kadir suresinde geçen kadir gecesi vardır ve elbetteki bu esastır...
diğer Kandil geceleri diye bilinen geceler: Mevlid , Regaib, Mirac, Beraat kandilleri diye bilinen ve tamamen gelenek haline getirilen sanki dinin bir bütünüymüş ve kesin bir emir gibi kutlanan bilinen geceler dine sonradan sokulmuştur.

Biiidenem

Meister

• »Biiidenem« ist weiblich

Registrierungsdatum: 31. März 2008

• 813371
  • Nachricht senden

30

Donnerstag, 2. Juni 2011, 13:09

Kandiliniz mübarek olsun

31

Donnerstag, 2. Juni 2011, 13:31

tüm müslümanlara ve allaturkanin üyüleri icin <<<ISLAMIN NURLU GUNESI KALBINIZE DOGSUN, MEKANINIZ CENNET, HZ MUHAMMED KOMSUNUZ OLSUN, GUNLERINIZ MUTLULUK VE SAADETLE DOLSUN, DUALARINIZ KABUL OLSUN<<<

TurkEce

[Forum Ablası]

• »TurkEce« ist weiblich

Registrierungsdatum: 16. September 2010

• Nachricht senden

32

Donnerstag, 2. Juni 2011, 13:43

Ver@ haklısın ablam ancak birde şöyle düşünmek lazım.Kandil bahanesiyle bu gün müslümanlar oruç tutuyor,namaza dualara daha bir ciddi sarılıyor.Erkekler gece camiye gidip namaz kılıyor dualar dinliyor,evlerde mevlüt sesleri yükseliyor (Kasidede olsa neticede Peygamberimizi (SAV) anıyoruz) mesela içki içenler kandil diye içmiyor yani bir günlüğünede olsa İslamiyet hatırlanıyor.Bu durumda bence Kuranda var mı? Peygamberimizin hayatında var mı? Diye hiç bakmayalım.Varsın olmasın da biz bahaneyle Allah'ı anıp, Allah'a sığınalım ^^

33

Donnerstag, 2. Juni 2011, 13:45

Allah'ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun

Dieser Beitrag wurde bereits 3 mal editiert, zuletzt von »Y@smin« (2. Juni 2011, 14:23)

VeR@

Profi

• »VeR@« ist weiblich

Registrierungsdatum: 27. November 2009

• Nachricht senden

34

Donnerstag, 2. Juni 2011, 14:11

Ver@ haklısın ablam ancak birde şöyle düşünmek lazım.Kandil bahanesiyle bu gün müslümanlar oruç tutuyor,namaza dualara daha bir ciddi sarılıyor.Erkekler gece camiye gidip namaz kılıyor dualar dinliyor,evlerde mevlüt sesleri yükseliyor (Kasidede olsa neticede Peygamberimizi (SAV) anıyoruz) mesela içki içenler kandil diye içmiyor yani bir günlüğünede olsa İslamiyet hatırlanıyor.Bu durumda bence Kuranda var mı? Peygamberimizin hayatında var mı? Diye hiç bakmayalım.Varsın olmasın da biz bahaneyle Allah'ı anıp, Allah'a sığınalım ^^

tamamen iyi niyetle düşünmüş ve yazmışsın ablam Allah razı olsun fakat ben kutlanmasın bu haramdır vs demedim ki sadece gelenekselleştirilen bişeyin dinimizde aslen yeri olmadığını belirttim. belki biçok kişi bunu dinin bi parçasıymış gibi görüyor buna netlik getirdim ..elbetteki bu bahaneyle insanlar toplaşıp dua etsinler, içki vs kötü alışkanlıkları bıraksınlar,camiyi belki sadece tv ekranında görenler belki bu bahaneyle camiyle tanışsınlar, bunlar tabiki güzel şeyler ama bi müslüman olarak gönül isterki bunu 1 güne sığdırıp diğer günler sanki tatilmiş gibi tüm dini vecibelerini unutmasınlar. ^^

Masum Masum

Erleuchteter

• »Masum Masum« ist weiblich

Registrierungsdatum: 31. Januar 2008

• 1366852
  • Nachricht senden

35

Donnerstag, 2. Juni 2011, 14:11

Musluman olan, muslumanligi bilen, aldigi her nefese sukreden, olumun bir nefes kadar yakininda oldugunu bilen, Allah korkusu tasiyan her inancli kisinin Regaip kandili hayir olsun insallah..
Cogalirsin ×
Artarsin +
Bölünürsün ÷
Eksilirsin -
Sonra BEN kalirsin...

• »dusler_alemi07« ist männlich

Registrierungsdatum: 22. Mai 2010

• Nachricht senden

36

Donnerstag, 2. Juni 2011, 14:17

[b]SeNiN ÇeLMe TaKTıĞıN YeRDeN BaŞLıYoRuM HaYaTa..VaRSıN YaRa iÇiNDe KaLSıN DiZLeRiM,YüReĞiM KaDaR aCıMaZ NaSıLSa[/b]

efser

Schüler

• »efser« ist weiblich

Registrierungsdatum: 6. Juli 2009

• Nachricht senden

37

Donnerstag, 2. Juni 2011, 14:22

Dualarınız kabul Regaib Kandiliniz mübarek olsun

38

Donnerstag, 2. Juni 2011, 14:55

regaip kandili

Regaip kandiliniz mübarek olsun. şivliliginiz bolsekerli çukulatali olsun :D

• »DJ YAGMUR DAMLASI« ist weiblich

Registrierungsdatum: 10. Juli 2009

• Nachricht senden

39

Donnerstag, 2. Juni 2011, 14:57

Kandil

SLM TÜM İSLAM ALEMİNİN KANDİLİ MÜBAREK OLSUN MEVLAM NICE KANDİLLERE ERİŞMEYİ NASİP ETSİN CÜMLEMİZE..

40

Donnerstag, 2. Juni 2011, 15:02

Tik tik tikkkk... allaturkaa kapina geldimm şivliligimi isterimm :D