Giriş yapmadınız.

huntertr

Stajyer

• Konuyu başlatan "huntertr"

• Özel mesaj gönder

1

Sunday, 7.06.2009, 19:21

ram alıcam ama mhzsini falan bilmiyorum

ram alicamda uyumlu olması lazım ama ben neye bakarak alacagımı bilmiyorum yani alcagım ramin bilgisayarlar nelerinin uyumlu olması lazım yardım ltfen

*Deniz*

Bilge

• "*Deniz*" bir kadın

• Özel mesaj gönder

2

Sunday, 7.06.2009, 19:26

Rami alıcağınız bilgisayar firması sizi yönlendirir zaten herhangi bir yere gidip sorsanız detaylı olarak anlatırlar size.

Ayrıca herhangi bir arama motoruna sorunuzu yazsanız çoktan sorunuza cevap bulmuştunuz ;)

@PC ve Internet Teknik Sorunlar ve Yardım bölümüne başlık açmalıydınız!

AllaTurkaa.de=flatcast yardım forumu!

*Deniz*

Bilge

• "*Deniz*" bir kadın

• Özel mesaj gönder

3

Sunday, 7.06.2009, 19:30

Kendimize bir bilgisayar toplamaya karar verdik ve bileşenleri tek tek özenle seçtik; ve sıra geldi “Ram” Seçimine; bu yazımızda ram alırken dikkat etmemiz gereken önemli husulardan bahsedeceğiz.

-Öncelikle seçeceğimiz ram biçimi anakartımızın desteklediği özellikte olmalıdır. Örneğin; Eğer anakartımız ram slot’u olarak “ddr” ya da “ddr2″ kullanıyorsa bu slotlara uygun ram’leri seçmeliyiz.

-Diğer bir önemli husus ise ram’lerimizin “Mhz” cinsinden hızlarını anakartımızın destekleyip desteklemediğidir. Örnegin; Anakartımız 667 ya da 800 Mhz veriyolu hızını destekliyorsa ram lerimizi de bu hızlardan birisine uygun şekilde almalıyız … Ayrıca bu konuda şuna da değinmek istiyorum; eğer birden fazla ram kullanacaksak tüm ram’lerimizin “Mhz” cinsinden hızlarının aynı olması sistemimizin yararına olacaktır. ( Mhz ne kadar yüksek olursa, o kadar performans artışı demektir)

- Ve geldik en önemli özelliklerinden birisine ; Ram alırken marka unsuru’da çok önemlidir marka incelemesini genel olarak kendi sistemimizde gerçekleştirdikten sonra sizlere önerebileceğimizi iki marka aklımızda kaldı, bunlardan birincisi; “CorsAir” Marka Kit halinde satılan Ram’ler, İkinciside Hepimizin duyduğu ve en önemli özelliği; Ürettiği Ram’lere ömür boyu garanti veren “Kingston”dur.

@Ram alırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında burda bilgi verilmiş!

huntertr

Stajyer

• Özel mesaj gönder

4

Sunday, 7.06.2009, 19:33

peki bu anakartın neleri kaldırcagını falan nasıl bilcez yadi ddr mi ddr2 mi mhz si kac onları falan

Findik

Jüri

• "Findik" bir kadın

• Özel mesaj gönder

5

Sunday, 7.06.2009, 19:36

Önce mainbord'un hangi ramlari destekliyor onu bilmelisin

DDR, DDR2 veya DDR3 ?

suan en uygun olanlar DDR2 ler, dikkat etmen gereken nokta eskisiyle yenisinin MHZ i ayni olmali, bazen eskiyi kullanmamak daha iyi bir cözüm oluyor.

eger mainbordun 4 seneden eski degilse 2GB 800MHZ DDR2 ram en ugunu olur

EDIT
Ne oldugunu ögrenmek icin ya söküp bakacan yada everesthome programini indirip tüm detayiyla bilgi edinebilirsin

huntertr

Stajyer

• Özel mesaj gönder

6

Sunday, 7.06.2009, 19:39

ya benim bilgisayar cift cekirdek 2 tane 256lık ram wardı ama biri arıza yapmıs onu cıkardılar o yüzden sadece bi ram kaldı 256lık bende simdi bi tane daha alıyım diyorum cok kasıyo cunku pc o yuzden internetten buldum baya program wardı arstırdım bilgisayarımın özelliklerini ama hangisi mhz hangisi ddr cinsi onu bilmiyorum

Findik

Jüri

• "Findik" bir kadın

• Özel mesaj gönder

7

Sunday, 7.06.2009, 19:43

EVEREST HOME google aramasi

huntertr

Stajyer

• Özel mesaj gönder

8

Sunday, 7.06.2009, 19:45

yaptım indirdim onu baktım hatta ama hangi secenekte mhzsi yazıyo hangi secenkte ddrsi yazıyo onu bilmiyom bu konularda hiç bilgim yokta k bakmayın

Findik

Jüri

• "Findik" bir kadın

• Özel mesaj gönder

9

Sunday, 7.06.2009, 19:51

Eger ram bölümünde tam olarak yazmiyorsa, senin ramini desteklemiyor demektir..

ozaman rammi bilgisayarindan cikarman lazim, 256MB ram oldugundan muhtemelen DDR ramdir, bazi mainbordlar DDR ve DDR2 yi destekliyor, eger seninkide DDr2 yi destekliyorsa 256yi cöpe atardim 1 DDR2 | 2GB senin eskisinden ucuzdur

huntertr

Stajyer

• Özel mesaj gönder

10

Sunday, 7.06.2009, 20:15

hımmm yani benim diger ramide cıkarmam ve direk 2 gb almammı mı söylüyorsun

11

Sunday, 7.06.2009, 20:38

Alıntı sahibi ""huntertr""

ya benim bilgisayar cift cekirdek 2 tane 256lık ram wardı ama biri arıza yapmıs onu cıkardılar o yüzden sadece bi ram kaldı 256lık bende simdi bi tane daha alıyım diyorum cok kasıyo cunku pc o yuzden internetten buldum baya program wardı arstırdım bilgisayarımın özelliklerini ama hangisi mhz hangisi ddr cinsi onu bilmiyorum

EVEREST Home Edition 2.20 kurduktan sonra sizdeki ram özelliklerine altaki resimde gösterdiğim yerden bakabilirsiniz

ama iki ram kullanmaktansa tek ram kullanmak daha sağlıklı performans açısından

işletim sisteminiz vista ise enaz 2gb ddr 533 mhz kullanmanızı tavsiye ederim