You are not logged in.

stella

Professional

• "stella" started this thread

Date of registration: Sep 24th 2006

• Send private message

1

Sunday, January 14th 2007, 1:38pm

Push`tan Irak itirafi

Bush'tan Irak itirafı 14 Ocak 2007

ABD Başkanı George W. Bush, vermiş olduğu kararların Irak'a daha fazla istikrarsızlık getirdiğini ilk defa açıkça kabul etti. Ancak Bush'un geri adım atmaya niyeti yok. Geçen hafta açıkladığı yeni Irak planına göre ülkeye 21 bin 500 ek asker gönderilecek.

Amerikan CBS televizyonundan gazeteci Scott Pelley'e, devlet konukevi Camp David'de özel bir demeç veren Bush, Irak'ta şu anda yaşanan mezhep savaşının, istikrarı bozucu bir faktör olduğunu belirterek, ABD'de saldırılara yol açabileceğini ve bir an önce kontrol altına alınması gerektiğini söyledi.

Bush, CBS televizyonundaki “60 Dakika” programında yayınlanan demecinde, Irak'ı işgal etme kararını ise savundu ve Irak'ın idam edilen eski lideri Saddam Hüseyin'in, bölgenin istikrarını bozacak nükleer silah elde etmede İran ile yarıştığını öne sürdü.

Ancak Pelley'nin ısrarlı soruları üzerine Bush, Irak'ta şu andaki koşulların, savaş öncesine oranla çok daha kötü olduğunu kabul etti. Bush, ”Sizin yönetiminiz Irak'taki istikrarsızlığı yaratmadı mı?” şeklindeki soruyu, ”Bizim yönetimimiz, Irak'taki istikrarsızlık kaynağıyla başa çıkıyor. İran ile nükleer silahlar için yarışan Saddam Hüseyin'in içinde olduğu bir dünya düşünün. Saddam, önemli bir istikrarsızlık kaynağıydı” diye yanıtladı.

Pelley'nin, “Ancak şu anda Irak çok daha istikrarsız” demesi üzerine Bush, ”Evet, bunun sorgulanır bir tarafı yok. Aldığımız kararlar işleri daha istikrarsız yaptı” yanıtını verdi. Bush sözlerini, “Sanırım tarih dönüp geriye baktığında, bazı şeyleri çok daha iyi yapabileceğimizi görecek. Buna şüphe yok” diye sürdürdü.

Saddam'ın devrilmesinin hata olmadığını söyleyen Bush, “Benim muhakememe göre Saddam Hüseyin'in devrilmesi yönündeki kararım, doğru bir karardı. Bulacağımızı düşündüğümüz silahları bulmadık veya sahip olduklarını düşündüğümüz silahları bulmadık. Ancak Saddam Irak'ta önemli bir istikrarsızlık kaynağıydı. Biz o ülkeyi bir diktatörden özgürleştirdik. Irak halkının, Amerikan halkına çok büyük bir minnet borcu olduğunu düşünüyorum ve birçok Iraklı'nın da bunu ifade ettiğine inanıyorum” dedi.

Saddam Hüseyin'in idamına ilişkin görüşü sorulan Bush, idamın sadece bazı bölümlerini internetten gördüğünü ancak asıldığı anı seyretmek istemediğini söyledi. Iraklıların, idamı daha uygun koşullarda gerçekleştirmesi gerektiğini düşündüğünü söyleyen Bush, “Irak'ın tarihinde bu sayfanın kapanması önemli” diye konuştu.

stella

Professional

• "stella" started this thread

• Send private message

2

Sunday, January 14th 2007, 1:43pm

Ya bu adam hangi akla hizmet ediyor cok merak ediyorum. Verdigi demece bakarmisiniz, inanilmaz. Bu ne küstahlik :x

Quoted

Saddam'ın devrilmesinin hata olmadığını söyleyen Bush, “Benim muhakememe göre Saddam Hüseyin'in devrilmesi yönündeki kararım, doğru bir karardı. Bulacağımızı düşündüğümüz silahları bulmadık veya sahip olduklarını düşündüğümüz silahları bulmadık. Ancak Saddam Irak'ta önemli bir istikrarsızlık kaynağıydı. Biz o ülkeyi bir diktatörden özgürleştirdik. Irak halkının, Amerikan halkına çok büyük bir minnet borcu olduğunu düşünüyorum ve birçok Iraklı'nın da bunu ifade ettiğine inanıyorum” dedi.

Tüm Dünya bu küstah piskopat adamin yaptiklarina seyirci kalmasi beni iyice delirtiyo. Demokrasiyi bir ülkeye savas ile getirenden ne beklersiniz. Ordaki insanlar demokrasi ile savasla tanisti, cocuklar öksüz yetim kaldilar...hangi diktatörlükten kurtadi .....hangi demokrasiyi getirdi :x

nihosh

Intermediate

Date of registration: Sep 21st 2006

• Send private message

3

Sunday, January 14th 2007, 4:11pm

bende okumustum bunu sali gunu gastede!
ben bu demecle ne amacliyor cidden bilmiyorum??!!!! yanlis yaptim diyor, amerikanin ve onun amacladigi sonuc bu degildi diyor, ama bunu bastan beri cok ortadaydi! simid demis yada dememis hic fark etmior bence.

Quoted

Bulacağımızı düşündüğümüz silahları bulmadık veya sahip olduklarını düşündüğümüz silahları bulmadık

hic birzaman boyle bi silahlarin irakta bulunduguna dair bi kanit yoktu, hele Al-qaida ve taliban irakin iliskisi oldugu ve bu terrorgrubuna irak "sahip" oldugu bu silahlari verdigine dair ayni sekilde hic kanit olmadan, sadece kendilerini zor durumda oldugunu dusununup ( also hat bush sein Präemtivkrieg gegen den irak legitimiert, welches er mit dem bush-doktrin herbeigerufen hat, der aussagt, das die USA das recht besitz ein land anzugreife, sobald die us-regierung die ansicht hat diesem bedroht zu werden) savasa bas vurdular! bu aciklamalarla belki kendini geri cekmek istiyor ama bence cok gec ve anlamsiz!

@stella: ablacim haklisin, teröre karsi kendi tarafindan Legitimiert olan terürünü kullaniyor! ve sonuc bekliyor! bütün dünyada, demokrasi ve güven vaad edip böye harekette bulunan bi adamandan ne bekliyoruz kI?

Easymail

Intermediate

• Send private message

4

Sunday, January 14th 2007, 4:34pm

aslinda bunun dünyada cok örnekleri vardir.
Tarihten birkac örnek gösterecek olursam
Almanya ikinci dünya savasini böyle bir oyunla baslatti. Güya polonya almanya sinirlari icerisinde bir radyo kurumuna önce saldirmisti, olay auschwitzte gerceklesiyor. Fakat o radyoya asil saldiranlar almanlarin kendileriydi savas ilan edebilmek icin.
Öte yandan bir baska söylentide, amerika ikinci dünya savasinda japonyaya savas ilan edebilmek icin, japonlarin pearl harbor'a saldirma planlari oldugunu önceden bilmelerine ragmen sessiz kalmayi tercih etmisler. Ve bu saldirinin önüne gecmemisler. Savas ilan edebilmek icin (Bu söylentiler kesinlik kazanmamis olsada, söylentiler hep olmustur, ve günümüze baktigimizda ayni senaryo sanki kisa gecmisimizdede var gibi)
Amerikanin soguk savas dönemindede küba ve rusyaya birkac girisimi olabilecegini düsünüyorum, ama düsman rusya olunca biraz daha tedirgin olabilirde olabilirler.
Fakat bu örneklerden bitaneside 11 eylül saldirilari, buda sanki afganistana asker gönderebilmek icin düzenlenmis bir komplo olabilir (Daha dogrusu islam dünyasina savas acabilmek icin) Cünkü ben halen amerikayi tam uyurken vurduklarini göz önüne getiremiyorum. Fahrenheit 9/11 bu konuda cok ilginc bir film.
Simdide iraga saldirabilmek icin yalan dosyalar hazirlanip, bir neden daha buldu amerika kendisine savas acabilmek icin

cotanak28

Beginner

Date of registration: Feb 4th 2007

• Send private message

5

Sunday, February 4th 2007, 1:43am

her sey petrol icin yapiliyor ama pek uzun sürmez bu saltanat