Gercekden ibret alinacak bir hikaye uzun ama okumaya deger

1967´de babam,beni ve üc kardesimi de almanya´ya almisti.Ailemizin bir arada olmasindan cok mutluidik.Geldigimiz sehir güzel ve büyük bir kentti.Almanya´nin 4 cü büyük sehri olmasi itibari ile kalabalik bir sehirdi.Cocuklugumu yasadigim bu sehirde 20 yasima kadar kaldim.Anne ve babam Türkiye´ye temelli döndüklerinde bir yilik evliydim.Esimin arzusu ile Almanya´nin asagi sehirlerinden birine yerlestik.Oglum Taha orada dogdu;bu ismi ona babam vermisti.Cok mutluyduk.Ay parcasi gibi oglumuz dünyadaki bütün acilari bize adeta unutturmustu.Sonra ardi,ardina 3 oglum daha dünyaya geldi.4 oglumla cok iyi ilgileniyorduk.Herseyimiz onlardi onlar icin yasiyorduk okulda cocuklarim Almanlardan asagi kalir bir yanlari olmamasi icin ne istiyorlarsa aldik giydirdik.Her isdedikleri marka ayakkabiyi ve kiyafeti ilk giyen büyük olma itibari ile TAHA´di.Bu arada ben de calisiyordum.Temiz düzenli mütevazi bir yasntimiz vardi.O güne kadar her sey garantideymis gibi rahat yasiyordum.Oglumun bir gece dizlerimin dibine oturup annecigim simdiye kadar seninle her seyimi paylastim. Sen benim hem annem hem arkadasim hemde can sirdasimsin ne olur "annecigim" beni kurtar....!Ben düstügüm cukurdan yanliz cikamiyorum diye feryad ediyordu.19 yasinda dört dörtlük bir delikanlinin yakisikli oldugu icinpesini birakmadigi bir kizdan,asktan,isten bahsedecegini düsünerek rahattim."Dur hele bu telasin neden,neden kurtulmak istiyorsun"diye sordugumda UYUSTURUCU diye sessizce cevap verdi.Aman ALLAHím canimin tirnaklarimdan ciktigini hissettim,kanim donmustu,gözlerimden kucagima düsen göz yaslari ile irkildim.Oglum sen neler söylüyorsun?Ben seni evden okula okuldan eve takip etmedimmi?Simdi ise isten eve evden ise hic dizimin dibinden ayrilmadin.Cukulatayla basladim anne o iki arkadasim varya arkadaslik kurmama ailelerini tanidigin icin müsade etmistin.Iste onlar ilk hamleyi bir cukulataya enjekte ettikleri uyusturucu ile ikram ettiler,ertesi gün yine,yine istedim.Dünyam degismisti.Her seyi unutmak istiyordum.Derken artik teknisyen olarak calistigimfabrikadan aldigim maas yetmez oldu 3 kisiyi alistirana madde bedava bastakiler böyle istiyor öyle planlanmis.Zengin gördükleri ailesinin parayi kisitlamadigi genclere atiyorlarmis oltayi.Simdi neler yapabiliriz.Dün gecti ben ben yarinimi tertemiz yapmak istiyorum.Haydi ikimiz birseyler yapalim kurtar beni.Sabaha kadar agladim dua ettim.Hayatim yikilmisti her seyim ama her seyim yok olmustu gözümden.Sabah konuyu ev Doktotumuza acmak icin yola ciktik bir hafta sonra üc ayligina baska bir kente ,kur evine yazmisti oglumu.Bir hafta nasil gecti bilmiyorum ama ben on yil gibi cökmüstüm.Onu kur yerine teslim ettigimiz de bir bebek gibi aglamis ama her seye razi oldugunu bu illetten kurtulma pahasina da olsa hücrede bile kalmaya kararli oldugunu söylüyordu.Ailesi haricinde görüs yasakti disardan hic bir yiyecek alinmiyordu.Her an bir hemsire tarafindan gözetim altindaydi.Cevredekilerine saglik icin orada oldugunu söyledik.Geri geldiginde cok mutluydu.Ilk firsatta ev tutup mutlu bir yuva kurmak istedigini söyleyince sevinmistik.Is yeride ondan memnun oldugu icin tekrar ise aldi.Bu arada evlenecegi kizi beraber ariyorduk.Yaz tatiline kisa bir süre kalmisti.Türkiyeden olabilirdi.Sonucta kaybeden o oldu yine basladi mikrop arkadaslari rahat birakmamislardi.Ne yapip edip kervana geri cevirdiler.Bu sefer cok kizdim oglumu kurtarmaliydim o bunu benden daha fazla istiyordu.Hemen onunla konusup Türkiye´ye izine gittik orada da iki kere cok kötü krize girdi.Ikinci kez dozu fazlalastirmis.Doktorlar gözetim altinda olmasini söylediler.Istanbulda 4 ay boyunca bir klinikte tüm cabalar la bu lanete veda ettmisti.Bütün aile onu gözlem altina almistik.Evde tek bir konu vardi TAHA.Oglumla almanya´ya geldigimizde oturdugumuz sehirden 300 km uzakta teyzesinin yaninda bir ev tutup Türkiyede klinikte onu uyusturucudan uzaklastirip hayata yeniden kazandiran aylin hemsire ile evlenecekti,ona asik olmustu o yaninda oldugu sürece uyusturucuyu düsünmesi olasi degildi.Babasi her seye raziydi evini tuttuk meslegi cok gecerliydi isi bile bulmustuk.Onu evine yerlestirdik burada gözcüsü teyzesiydi.Taha sadece aylini düsünüyordu ona göre uyusturucu sayfasi hayatindan tamamen kapanmisti.Ileride ben de onun yanina yerlesirim diye düsünüyordum.geride 3 kardes yetisiyordu.Belki cevre onlari da aga düsürür diye korku ile yasiyordum.Tahayi nisanlamistik iki ay sonra dügünü olacakti.Ani bir kararla kiz evi dügünü yilbasina birakmalari beni tedirgin etti.Bir hayli zaman vardi.Tahaya ne yapabilirim? Aklima hemen IGMG Genclik kollari´nin o yil düzenlemis olduklari kudüs baglantili umre seyahati aklima yatti.O mekanlarin manevi havasini teneffüs eder kani zemzem suyu ile yikanirsa daha iyi olur.Hemen hacc brosundan kayit yaptirdim.Taha´nin buana itiraz etmiyecegini biliyordum.Kontrole gittigimizde her sey normaldi.Artik ben uyusturucu kullandiginda nasil oldugunu biliyordum.Babasiyla umre sürprizini anlattigimizda cok sevindi.Agliyordu ben Rasulullah´in huzuruna bu yüzle nasil cikarim diyordu.Sizden önce haci olmak ayip olmazmi dedi.Bunun bir gezi oldugunu sonra hep beraber hacca gidecegimizi söyledik.Cok sevindi üc gün kalip döndük yanindan.Islemleri yaptirmak icinbu tarafa gelmesi gerekiyordu.Geldi tüm islemleri yaptirdik,kayitlari gönderdik.Aksam üzeri biraz gezinmek istedigini söyledi.Eve geldiginde rengi sapsari kesilmisti anne yolumu kestiler.Bizi ihbarami geldin?dediler.Can dostu görünen arkadaslarim suratima yilan gibi bakiyorlardi.Cok üzgündü ertesi günü evine dönmesini söyledik.Ve gitti icimi bir seylerin kemirdigini hissttim.Her gün teyzesini ariyip soruyordum.Umre hazirliklari yaptigini söyledi.Meger mikrop cete bir arabaya dolmus isten cikinca yolunu kesmis götürmüsler is arkadasi anlatiyor adece konusmak istiyoruz demisler.O sabah bir otel odasinda yalniz ölüsü bulunmus haberi geldi.Kaninda cok yüksek oranda uyusturucu bulunmus.Enjekte ettirmemek icin cok cirpinmisizleri belliydi.O yilanlar simdi hapiste Taha ise mezarda.Umre kaydini geri iptal ettik.....
IGMG nin hazirladigi UYUSTURUCU adli kitapciktan alinmistir,hikaye degil gercegin kendisi.
ALLAHIM sana emanet ediyoruz yavrularimiz sen koru seytanlasmis insanlarin serrinden amin amin amin... Bir muslumanin guler yuzlu ve tatli dilli olmasi sahsiyetinin geregi olmali. Allah bir insana her seyin tatlisini yalniz dilin acisini verdi mi, ne yapsa kar etmez.Dil yarasi yaralarin en derinidir.""derler. Bicak yarasi kapanir ama dil yarasi kapanmak bilemz. Nice insanlar vardir ki, dilleri yuzunden sevilmezler. Ama tatli dil oylemi? "Tatli dil yilani bile deliginden cikarir."Tatli dil neler yapmaya kadir degil ki? Bazi insanlar yapacagimiz isleri bile tatli dil ve guler yuzle bize yaptirirlar.Bazilarini dinlerken, konusurken zevk aliriz.Dunyada ilk ogrenilmesi gereken bir dil varsa, o da tatli dildir..................AMIN AMIN AMIN DIYORUM SADECE
ALINTIDIR..
Saygilarimla DJ_DiL@N
Aminnn

Çok duygulandım gerçekten çok zor bir durum Allaha emanetiz hepimiz zaman çok kötü