Giriş yapmadınız.

By_Ati

Orta Düzey

• Konuyu başlatan "By_Ati"

• Özel mesaj gönder

1

Friday, 11.04.2008, 20:54

YAYINI DEVIR ALIRKEN HERKES DUSUYOR :(:(

arkadaslar 4.16 kulanan bır radyoda djlık ypıorum onceden bu sorun yoktu ne olduysa son 1 ayda yayın alamaz oldum yayın baska bır arkadasımda ben alırlıyorum aldıgımda radyodakı butun kısıler dusuyorr 4.15 cevırdık acaba turkıyedenmı kaynaklanyıo sorun dıye bır arkadasda daha aynı sorun yasamaya basladı modemden desem baglantı ıyı ama yayın alınca bellı bı sure sonra baglantım kesılıor bunun bır cozum yolu varsa eger soylersenız bılıyorsanız bır yardımcı olun arkadaslar kackere format attım yok duzelmıyorr

not :FORMAT COZUM GETIRMIYORR YANI

ACABA TEKNIKSEL BIR SORUNMU YOKSA AYARLARDA DEGISTIRMEM GEREKEN BISEY DAHAMI VAR XP ORGINAL DEGIL ONUDA BELIRTIYIM AMA ONCEDEN BIR SORUNUM YOKTU HIC BIR SEKILDE DUSME FALAN OLMUYORDU :cry: :cry:

i-rem

Profesyonel

• "i-rem" bir kadın

• Özel mesaj gönder

2

Friday, 11.04.2008, 22:18

atalay_66, 4.16'da maalesef yayin devrinde bazen sorunlar cikabiliyor, yanliz daha önce oluyordu diyorsun akla modem ayarlarinda bir degisikliye gidildimi geliyor..

öncelikle port'larin acikmi bu bilgiyi verirsen seviniriz, gerekli yardimi bu basliktan alabilirsin: http://www.allaturkaa.de/forum/index.php…tID=19453#19453

By_Ati

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

3

Saturday, 12.04.2008, 10:47

turkıyede sabıt ıp adresı kulanılmıyor statık oldugu ıcın burdakı acıklamayla nasıl yapacam yanı her ay turkıyedekı ıp adreslerı otamatık degısıyor msn adresımı verıyım uzakdan yardımla yardımcı olacak bır arkadas var ısee cok makbule gecer eskıden olmuyordu son 1 aydır yayın alamıyorum mıletı dusuruyorum dıye :(

• "Masum Masum" bir kadın

• Özel mesaj gönder

4

Saturday, 12.04.2008, 10:57

atalay_66, msn adresi verip isin kolayina kaciyorsunuz, i-rem, arkadasimizin verdigi linke baktinmi, size soylenilenleri uygulayin oncelikle..

By_Ati

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

5

Saturday, 12.04.2008, 12:13

kardes isin kolayina kacmak degil turkiye ayarlari farkli ordaki almanyaya gore yapilmiss

• Özel mesaj gönder

6

Saturday, 12.04.2008, 14:50

atalay_66, sadece sen degil yuzlerce binlerde kullanici var turkiyeden, senin dedigin gibi olsa hic kimse yayin alamazdi,
sen port acikmi ona baktinmi, ve eger formattan sonra bu olduysa port da sorun olabilir, bi kere olsun buna bakarmisin..

By_Ati

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

7

Saturday, 12.04.2008, 16:42

portu acıncada heck olayı oluyo dıyolar ondan dedım baska bır yolu yokmu dıyee ama denıycem saolun acıklma ıcın tsk ederım

• Özel mesaj gönder

8

Saturday, 12.04.2008, 16:58

atalay_66, oyle birsey olmaz, flatcast guvenilir bir serverdir, port acmazsan yayin alamazsin, limewire yada benzeri programlarda port acinca evet risk var ama virus icin bu,
kimse hackleyemez, hem neden korkuyorsunuz neyi hackleyecek, devlet belgesimi, hazinesimi sakliyorsunuz, yok yayin almak istemiyorsaniz acmayin tabiki, baska yapabilecegimiz yok malesef..

i-rem

Profesyonel

• "i-rem" bir kadın

• Özel mesaj gönder

9

Saturday, 12.04.2008, 17:18

Alıntı

her ay turkıyedekı ıp adreslerı otamatık degısıyor

atalay_66, ip adresi derken 1. modemin ip adresi vardir birde internet ip'si olarak bildigimiz ip vardir.
Sadece Türkiyede degil, her normal baglantida internet IP'si degisir, günlük olabilir, haftalik olabilir, aylik olabilir. Bu agini kullandigimiz sirkete bagli, ücretli olarak sabit ip bile yaptirilabilir (daha cok web sayfasi bulunan ve burdan baglanti alisverisi yapan sirketler sabit internet ip'si kullaniyor).
Modemin ip'sini sabitlemek ise bununla alakasi yoktur, sadece bilgisayarin kullanmasi gerektigi modemdeki giris cikisi sabitlemis olursunuz.

Alıntı

portu acıncada heck

port acmadan msn gibi servisler kullanilmiyor, flatcast'ta karsilasabilecegin hacklenme riskin msn'dekinden kat kat daha azdir.. her modemde zaten acik bulunan portlar vardir, ek olarak sadece UDP 40123 flatcast icin acilmasi gerekiyor..

By_Ati

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

10

Saturday, 12.04.2008, 21:01

bana online olarak yardimci olabilecek bir arkadas varmi acaba msn adresimi verdim simdi her programi kulanirim zorlanmadan ama iste butur sorunlarda bilgim az kas yaparken goz cikartmayim dedim ordakine gore port actim ama yine olmadi :( online olarak yardimci oalcak bir arkadas varsa cok makbule gecerr benim demek istedigim ilk defa boyle bir sorun yasiyorum tamam cozum var ama cozum yolunu tam olarak yapmazsam daha beter olmasin diye dedim ama yorumlariniz icin cok tsk edeim yineliyorum online yardime debilecek bir arkadas varsa cok sevinirim

i-rem

Profesyonel

• "i-rem" bir kadın

• Özel mesaj gönder

11

Saturday, 12.04.2008, 21:35

Alıntı

bir sorun yasiyorum tamam cozum var ama cozum yolunu tam olarak yapmazsam daha beter olmasin

atalay_66, öncelikle karsindaki kumdan kale bile olsa bozulan hersey yapiladabilir, kaldiki bozacak ne var ? en fazla düzeltilebilir bir yanlis yaparsin ;)

Online olarak sana adim adim anlatan biri bile olsa, burdakinden farkli bir yardim yapamaz cünkü burdada hersey adim adim anlatiliyor.

Sen öncelikle sorununu halletmeye baslamissin burda sorunu sorarak, simdi daha detayli yardim istiyorsan sorununu daha detayli anlat,
[list]mesela modem/router markasi nedir ?[/list]
ona göre belki bir resimli aciklama vardir, linki verilir veya bulunabilir..

Herseyden önce yapman gereken ip sabitlemektir, bunda sana online'da olsa nasil yardim edilebilir bilmiyorum, pc basinda olan sensin, yanlis ip yazsan bile yine otomatik ayara alirsin.
Bozabilecegin birsey yok, anca yanlis yaptiginda internetin kesilir onuda ayarlari eski haline getirerek düzeltirsin ;)

Benden sana öneri:
[list]-önce modeminin ip'sini ögren (yukarda verdigim link'i tiklayip okumalisin)
-sabit ip ver bilgisayarina
-modeminin markasini buraya yaz, resimli anlatimlar sunalim[/list]

By_Ati

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

12

Sunday, 13.04.2008, 10:22

resimli anlatimi buldum zycell benim modemim fakat ilk defa karsima boyle bisey cikti pc arizalarina tek basima cozum buluyorum ama iste bu ilk defa basima geldi konuyu acmadan once denedim beceremedim hatta bi port actim baglantiyla hic bisey yapamz oldum geri kapattim portu denemeden bir yola cikmam denedim beceremedim online bir yardimla sorunu cozebilecemi dusundum burda sorunlari cozebiliyozz tamamda dedimya denedim beceremedim online birr yardimlaa sorunumun ortadan kalacagina inaniyorum ama neyse bakalimda olmazsa telekomdan tekniker cagiracam

i-rem

Profesyonel

• "i-rem" bir kadın

• Özel mesaj gönder

13

Sunday, 13.04.2008, 16:50

atalay_66, yürümesini ögrenmeden kosamayiz..

tavsiyelerimizi uygulayip adim adim baslasan bir sonuc elde edebilirsin sanki ;)

By_Ati

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

14

Sunday, 13.04.2008, 17:27

saolun arkadaslar sorunu cozdum port acaya gerek kalmadan pccı bır arkadasım yardım ettı yorumlarınız ıcın cok tsk ederım sızıde yordum saolasınız

DJ_RÜZGAR

Orta Düzey

• Özel mesaj gönder

15

Monday, 14.04.2008, 09:35

port acmadanmı hallettınız :roll: o arkasın benım profilden msn adresimi alsında banada yardım etsın yaww ozaman :lol: ne güzel bende bidaha port acmam : )) saygılar yinede