Selamlar değerli Allaturkaa Forumu Üyeleri ve Ziyaretçiler,

Sizler için hazırladığım (İSİM ÖRNEKTİR)
"Ayışığı FM" temasını paylaşıyorum. "Ben bu işlerden anlamam, kodlar karışık gelir" diyenlerin bile zorlanmadan kurabilmesi için her adımı tane tane yazdım.
Bu tema hem şık durur hem de radyonuzu profesyonel gösterir.
1. Adım: Blogspot Sitesini Hazırlama (En Önemli Kısım)
Radyonuzu Blogspot üzerinden ilk defa yayınlayacaksanız, şu adımları eksiksiz yapın:
Sol taraftan yeni bir blog açın radyonuzun ismini yazın sonra linkteki ismini Türkçe karakter olamadan yazın yeni bir blog oluşturun
- Klasik Temaya Geçiş: Blog panelinizde sol menüden Tema kısmına tıklayın. Sayfayı en aşağı kaydırın ve "Klasik Temaya Dön" seçeneğine tıklayın. (Bu işlem temanın içinde gereksiz hiçbir kodun kalmamasını sağlar).
- İçindekileri Silin: Temayı düzenle dediğinizde karşınıza çıkan tüm kodları seçip tamamen silin. Sayfa bomboş, beyaz olsun.
- Kodu Yapıştırın: Size verdiğim ay_isigi_fm.html dosyasındaki tüm kodları kopyalayıp o boş sayfaya yapıştırın ve Kaydet deyin.
Blogspot Üst Bandını (Navbar) Kaldırma
Sadece kodları yapıştırmak bazen yetmez; o üstteki çirkin bandı da silmek gerekir. İşte "en kolay" yöntem:
A. Klasik Temada Bandı Kapatma
Eğer tarif ettiğim gibi
Klasik Temaya geçtiyseniz, aslında kodları yapıştırdığınızda bu bant çoğu zaman otomatik olarak kalkar. Ancak hala görünüyorsa şu adımı izleyin:
- Blog panelinde sol menüden Yerleşim (Layout) sekmesine tıklayın.
- En üstte yer alan "Navbar" veya "Üst Bilgi" kutusundaki Düzenle butonuna basın.
- Açılan pencerede "Kapalı (Off)" seçeneğini işaretleyip kaydedin.
B. Kodla Tamamen Yok Etme (Kesin Çözüm)
Eğer üstteki boşluk bir türlü gitmiyorsa, verdiğim index kodlarının en üstüne (yani <style> etiketlerinin hemen altına) şu küçük sihirli satırı ekleyin:
CSS
</button>
#navbar-iframe { display: none !important; }
Bu kod, Blogspot’un zorla koyduğu o üst boşluğu ve bandı tamamen "görünmez" yapar. Böylece index resminiz ekranın en tepesinden başlar ve tam oturur.
2. Adım: Kendinize Göre Düzenleme (Basit Anlatım)
Kodların içinde kafanız karışmasın diye değiştireceğiniz yerleri şöyle tarif edeyim:
A) DJ İsimlerini ve Resimlerini Değiştirme:
- Kodların içinde DJ Mehmet, DJ Fatma gibi isimleri aratın. Kendi DJ'lerinizin ismini oraya yazın.
- Hemen yanındaki 08:00 - 10:00 saatlerini kendinize göre düzeltin.
- src="...webp" yazan yerdeki linkleri silip, DJ'lerinizin resim linklerini oraya yapıştırın. (Resimlerin kare olması daha güzel durmasını sağlar).
B) Kendi Radyonuzu Bağlama (Yayın Linki):
- 3. Yayın Bilgileri ve Player:
- Yayın Linki: <audio id="radioPlayer" src="https://eu4.fastcast4u.com/proxy/allaturka?mp=/1"></audio> satırındaki linki kendi yayın linkinizle değiştirin.
- Yayın Akışı Bilgisi: data-username="allaturka" yazan yerlere kendi Fastcast kullanıcı adınızı yazın.
C) Chat (Sohbet) Alanını Ayarlama:
- Chatango İsteyenler: Kodun içinde st.chatango.com yazan yeri bulun. Burası chat kısmıdır. Kendi Chatango kullanıcı adınızı oradaki testschat yazan yerle değiştirin.
- Başka Chat (Chamelon vb.) İsteyenler: Eğer Chatango yerine başka bir sistem (Chamelon gibi) kullanıyorsanız, size verilen iframe kodunu kopyalayın ve kod içindeki id="html3" yazan bölümün içine eski chat kodunu silip yapıştırın.
3. Adım: Resim ve Ölçü Bilgileri
- Unutmayın: Ölçüler ve Yerleşim
- Ana Tema: 1201x1550px.
- Sohbet (Chat) Arkası: 956x606px.
- DJ Resimleri: Kare (Örn: 100x100px) olması daha düzenli durur.
ÖNEMLİ: Chat (Sohbet) Alanı Arka Plan Resmi
Arkadaşlar, bu konu çok karıştırılıyor, lütfen buraya dikkat edin:
İndexin ana resmi ayrıdır, sohbet panelinin (Chatango vb.) tam arkasında duran resim ayrıdır.
Sohbet alanının arkasındaki resim, yazışmaların daha estetik görünmesini ve temanın bütünlüğünü sağlar. Bunu değiştirmek için kodun içindeki şu bölüme bakmalısınız:
- Kodun İçindeki Yeri: CSS kodları arasında #chat-frame-container yazan yeri bulun.
- Resmi Değiştirme: background-image: url("...") yazan kısımdaki linki silip, sohbet panelinin arkasında görünmesini istediğiniz resmin linkini oraya yapıştırın.
- Saydamlık (Opacity) Ayarı: Yazıların okunması için sohbet panelini biraz şeffaf yaptım. Eğer resim çok parlıyorsa veya yazılar okunmuyorsa, .allaturkaa-chat kısmındaki opacity: 0.85; değerini (0.70 gibi) düşürerek resmi daha net veya daha silik yapabilirsiniz.
Resim Yükleme ve Kodlara Yerleştirme Rehberi
İndexin düzgün görünmesi için hazırladığınız resimlerin (Ana Tema, Chat Arkası, DJ Resimleri) internet üzerinde bir adresi olması gerekir. Bunu iki şekilde yapabilirsiniz:
1. Yöntem: Blogspot Kütüphanesini Kullanmak (En Sağlıklısı)
Kendi blogunuzu kullanıyorsanız resimlerin silinme riski olmaz.
- Adım: Blog panelinizde yeni bir Yayın (Post) veya Sayfa açın.
- Yükle: Resim ekle butonuna basarak bilgisayarınızdaki resmi seçip yükleyin.
- Link Al: Resim yüklendikten sonra üzerine sağ tıklayıp "Resim Adresini Kopyala" deyin. İşte bu kopyaladığınız link, kodun içine yapıştıracağınız linktir.
2. Yöntem: Hızlı Resim Yükleme Siteleri
Eğer kendi sunucunuz yoksa Directupload, Hizliresim gibi siteleri kullanabilirsiniz.
- Dikkat: Resmi yükledikten sonra size verilen birçok link arasından mutlaka "Doğrudan Link" veya "Resim Adresi" olanı (sonu .jpg veya .png ile biten) seçmelisiniz.
3. Yöntem: Kendi Sunucunuz (FTP) Varsa
Kendi hostingini kullanan profesyonel arkadaşlarımız, resimleri FTP üzerinden images klasörüne atıp radyositeniz.com/images/tema.jpg şeklinde direkt yollarını kullanabilirler.
Kullanım Notu
Bu kodlar ve tasarım hepimizindir.
İstediğiniz gibi parçalayın, bozun, yeniden yapın. Radyo kurucularınıza veya forumdaki Bilge dostlarınıza dilediğiniz gibi tarif ederek beğeneceğiniz şekilde ayarlatabilirsiniz.
Boş index resmini ve kodları ekteki dosyalarda bulabilirsiniz.
DJ Değiştirme kodu eklenmemiştir. Dileyen ayrıca kodları ekler Dileyen tek tema ile kullanır.
DEMO ADRES:
BURADAN BUYRUN
“Bazı sesler vardır, sadece kulakla değil, ruhla dinlenir. Ay ışığının sükuneti, bir radyo yayınının samimiyetiyle birleştiğinde; mesafeler biter, gönüller konuşur. Sesiniz daim, dostluğunuz baki olsun.”