Merhaba değerli Allaturkaa ailesi ve radyo dostları!
Sizler için modern çizgilerle klasik radyo ruhunu birleştiren, görsel kalitesi yüksek ve tamamen fonksiyonel yeni (İSİM ÖRNEKTİR)
Radyo Ege Rüzgarı indexini paylaşıyorum.
Bu index, özellikle bronz tonlarındaki ağır duruşu, şeffaf cam efektleri ve teknik özellikleriyle radyo sitenize bambaşka bir hava katacak.
Öne Çıkan Teknik Özellikler
- Gelişmiş Bronz & Cam Player: Saf koyu zemin üzerinde #DAB789 (Bronz/Gold) geçişli, metalik parlama efektli özel tasarım. Yayının donmasını önleyen ve "Durdur" komutuyla bağlantıyı anında resetleyen özel JavaScript mantığıyla donatılmıştır.
- Resimli DJ Mini-Marquee: Index'in orta kısmında yer alan, 1117x46px ölçülerinde, fare üzerine gelince duran (hover pause) akıcı DJ tanıtım bandı. DJ profil resimleri ve yayın saatleri için özel oval alanlar mevcuttur.
- Transparan Chatango Entegrasyonu: Sohbet alanı sıradan bir beyaz arka plan yerine, index temasına uygun özel bir görselin üzerine %85 opaklıkla oturtulmuştur. Bu sayede sohbet ederken tema derinliği kaybolmaz.
- Canlı Bilgi Paneli: Dinleyici sayısı ve anlık çalan şarkı bilgisi Fastcast4u sisteminden anlık olarak çekilir.
- SEO ve Hız Optimizasyonu: Google Fonts (Roboto) desteği ve hafifletilmiş CSS yapısı sayesinde her tarayıcıda stabil çalışır.
Görsel Detaylar
- Tema: Koyu asalet ve bronz enerjinin kusursuz birleşimi.
- Arka Plan: 1200x1500px yüksek çözünürlüklü, Denizli manzaralı ve profesyonel stüdyo grafik çalışması.
- Hızlı Linkler: Forum, SID Gönder, İfadeler ve MP3 Dönüştürücü butonları (Shape1-4) üst kısımda hazır tanımlıdır.
- Güvenlik & Hoş Geldin Notu: Alt kısımda yer alan dinamik metin alanı ile profesyonel bir karşılama sunar.
Kurulum Rehberi & Özelleştirme
1. Radyo Linki & Yayın Bilgisi: Kod içerisindeki audio id="radioPlayer" kısmındaki linki kendi yayın linkinizle değiştirin. Şarkı isimlerinin akması için data-username="allaturka" yazan yerdeki kullanıcı adını kendi Fastcast isminizle güncelleyin.
2. DJ Bilgileri & Resimler: id="html2" alanındaki resim linklerini ve isimleri kendi ekibinize göre güncelleyebilirsiniz. Resimler 32x32px boyutuna otomatik optimize edilir.
İpucu: Listenin takılmadan dönmesi için ilk iki DJ'i listenin sonuna kopya olarak ekleyin.
3. Alternatif Sohbet (Chameleon Chat) Entegrasyonu: Eğer Chatango yerine Chameleon kullanmak isterseniz; id="html3" içindeki scripti silip kendi <iframe> kodunuzu yapıştırın. Boyutların tam oturması için genişliği
1141px, yüksekliği ise
629px olarak ayarlamanız yeterlidir.
4. Kendi Player'ınızı Eklemek (Flatcast vb.): Mevcut player yerine farklı bir kod kullanacaksanız; id="html4" alanındaki player bölümlerini temizleyip kendi iframe kodunuzu yerleştirin. Tasarımın bozulmaması için genişliği
630px ile
887px arasında tutmanızı öneririm.
Blogspot’a İndex Kurulumu (Adım Adım)
- Blogger panelinden Tema (Theme) sekmesine tıklayın.
- "Özelleştir" yanındaki ok simgesine basıp HTML'i Düzenle deyin.
- İçerideki tüm kodları (CTRL+A ile seçip) silin ve size verdiğim kodları yapıştırıp Kaydet deyin.
- Mobil Ayarlar kısmından görünümü "Masaüstü" olarak işaretleyin ki tasarım telefonlarda da hazırladığımız bu şık formda görünsün.
Önemli Uyarı: Resim Güvenliği
İndex içerisindeki resimlerin zamanla silinmemesi için; kod içindeki .jpg, .webp ve .gif linklerini bilgisayarınıza indirin.
Bu resimleri
kendi Blogspot (Blogger) hesabınıza veya güvenilir bir sunucuya yükleyip kodlardaki linkleri güncelleyin.
Önemli Not: Paylaştığım bu index kodlarını ve görsellerini dilediğiniz gibi kesip biçebilir, kendi radyo konseptinize göre modifiye edebilirsiniz.
Teknik konularda takıldığınız bir yer olursa radyo kurucularınızdan destek alabilir, eğer kodlamadan anlıyorsanız kendiniz dokunuşlar yapabilir ya da forumumuzun bilge üstadlarından yardım isteyebilirsiniz.
Paylaşmak güzeldir, güle güle kullanın!
Demo Adres:
BURADAN BUYRUN
*Kelimelerin sustuğu, notaların konuştuğu yer... Radyo Ege Rüzgarı'nda efkârınıza ortak olmaya geldik.*