You are not logged in.

Seyyah20

Intermediate

• "Seyyah20" is male
  • "Seyyah20" started this thread

Date of registration: Jan 26th 2014

Location: DENİZLİ/Gönlünüze ektiğiniz her güzellik, bir gün size bereketli bir hasat olarak dönecektir.

• 1023
  • Send private message

1

Tuesday, March 3rd 2026, 6:26am

Kendi Müzik Arşivinizi Oluşturun: Archive.org Üzerinden Kesintisiz MP3 Paylaşımı

1. Adım: Archive.org Giriş ve Yükleme Paneli
· Siteye Giriş: Archive.org sitesine kullanıcı adınızla giriş yapın.
· Upload: Sağ üst köşedeki "UPLOAD" butonuna (mavi ok) tıklayarak yükleme sayfasına geçin.
· Dosya Seçimi: Sayfanın ortasındaki "Choose files to upload" butonuna basın. Bu işlem bilgisayarınızda dosya seçmeniz için bir pencere açacaktır.

2. Adım: Bilgisayardan Müzik Seçimi (Tekli)
· Klasör Erişimi: Bilgisayarınızda mp3 dosyalarınızın olduğu klasöre gidin.
· Seçim ve Onay: Yüklemek istediğiniz müziği seçip sağ alttaki "Aç" butonuna tıklayarak yükleme alanına aktarın.

3. Adım: Toplu Müzik Seçimi (Hızlı Yükleme)
· Pratik Yöntem: Birden fazla şarkı ekleyecekseniz, dosyaları farenizle tarayarak veya klavyeden seçim yaparak toplu olarak belirleyebilirsiniz.
· Toplu Aktarım: Seçim bittikten sonra "Aç" butonuna tıkladığınızda tüm liste sisteme aktarılacaktır.

4. Adım: Arşiv Listesinden Seçim Yapma
· Geniş Arşivler: Kendi arşivinizdeki büyük listelerden player içine eklemek istediğiniz tüm parçaları eksiksiz belirleyin.
· Yükleme Sırasına Al: Seçtiğiniz tüm mp3 dosyalarını "Aç" butonuyla ayar sayfasına taşıyın.

5. Adım: Dosya Bilgileri ve Kritik Ayarlar
Burası müziklerin yükleneceği ve teknik ayarların yapılacağı bölümdür:
· Item Title: Müzik dosyanız için bir isim verin; link yapısının bozulmaması için Türkçe karakter kullanmamaya özen gösterin.
· Page URL: Dosya isminin otomatik olarak temiz bir link yapısında oluştuğunu teyit edin.
· Description & Tags: Kısa bir tanıtım yazısı yazın ve müzik türüyle ilgili etiketler (Örn: damar muzikler) ekleyin.
· Dil Seçimi: "Language" kısmından dil seçeneğini mutlaka Turkish (Türkçe) olarak işaretleyin.
· Yüklemeyi Başlat: Ayarlar bitince en alttaki mavi "Upload and Create Your Item" butonuna tıklayın.

6. Adım: Yükleme Süreci
· Aktarım Başladı: Dosyalarınızın Archive.org sunucularına yüklendiği bölümdür.
· Bekleyiniz: Yükleme tamamlanana kadar lütfen pencereyi kapatmadan bekleyin.

7. Adım: Sayfanın İşlenmesi
· Oluşturma: Yükleme bittikten sonra sistem sayfanızı hazırlar.
· Son Aşama: "Finishing upload..." uyarısını gördüğünüzde işlemin tamamen bitmesini bekleyin.

8. Adım: Yüklenen Parçayı Kontrol Etme
· Dinleme Paneli: Yükleme bittikten sonra müziklerinizin Archive.org dinleme sayfasına eklendiğini göreceksiniz.
· Test: Parçanın üzerine tıklayarak düzgün çalıp çalmadığını buradan test edebilirsiniz.

9. Adım: MP3 Linklerine Ulaşma
· Download Options: Sayfanın sağ alt tarafındaki indirme seçeneklerine gelin.
· VBR MP3: Burada yer alan "VBR MP3" yazısının yanındaki indirme simgesine tıklayarak dosya listesine ulaşın.

10. Adım: Bağlantı Adresini Kopyalama
· Sağ Tık: Listelenen mp3 dosyalarından istediğiniz parçanın üzerine gelin ve sağ tıklayın.
· Linki Al: Açılan menüden "Bağlantı adresini kopyala" seçeneğini seçin.

11. Adım: Alternatif Link Alma (Adres Çubuğu)
· Doğrudan Link: Eğer parçayı tek başına dinlediğiniz sayfada açarsanız, tarayıcınızın adres çubuğundaki .mp3 ile biten linki de doğrudan kopyalayabilirsiniz.

12. Adım: Sanatçı Resimlerini Hazırlama
· Resim Klasörü: Player'da görünecek sanatçı resimlerini images klasöründe topluyoruz.
· Link Hazırlığı: Resimleri kendi sunucunuza veya bir resim sitesine yüklüyorsanız, koda eklemek için doğrudan resim linklerini not alın.

13. Adım: Kodları Düzenleme
· Veri Girişi: Hazırladığımız resim ve müzik linklerini Player'ın kodları içindeki ilgili alanlara ekliyoruz.
· Yerleşim: Kod içerisinde resim linki kısmına hazırladığınız görselin yolunu, müzik linki kısmına ise Archive.org'dan aldığınız mp3 linkini yapıştırın.

14. Adım: Mp3 Player'ın Son Görünümü
· Sonuç: Tüm adımları doğru tamamladığınızda, sanatçı resmi ve müzik dosyası player içerisinde sorunsuz bir şekilde görüntülenecek ve çalacaktır.

Keyifli paylaşımlar dilerim...