Giriş yapmadınız.

Seyyah20

Orta Düzey

• "Seyyah20" bir erkek
  • Konuyu başlatan "Seyyah20"

Konum: DENİZLİ/Gönlünüze ektiğiniz her güzellik, bir gün size bereketli bir hasat olarak dönecektir.

• 1023
  • Özel mesaj gönder

1

Monday, 2.03.2026, 23:48

Şehirleşen Dünyada Komşuluk Hukuku ve Yalnızlık

Beton binaların yükseldiği, kapıların ardına kadar kilitlendiği modern şehirlerde, en büyük kaybımız komşuluk ilişkilerimiz oldu.
Yan dairemizde kimin yaşadığını bilmeden, onun sevincine veya kederine ortak olmadan geçen ömürler, toplumsal ruhumuzu zayıflatıyor.

Ateşi Komşuda Aramak
Efendimiz (sav), "Cebrail bana komşuyu o kadar tavsiye etti ki, onu bana mirasçı kılacak sandım" buyurmuştur.
Bugün bir selamı esirgemek, komşunun ihtiyacından habersiz yaşamak manevi bir eksikliktir.
Dijital dünyadaki binlerce "takipçi" yerine, kapısını çalabileceğimiz bir komşunun varlığı çok daha kıymetlidir.

Gönül Seferberliği: Kapı Komşusuyla Başlayan Kardeşlik
İslam medeniyeti "komşusu açken tok yatan bizden değildir" esası üzerine kuruludur.
Bu açlık sadece mide ile ilgili değil, bazen bir güler yüze, bir hal hatır sormaya duyulan ruhsal bir açlıktır.
Modern yalnızlıktan kurtulmanın yolu, asansörde karşılaştığımız komşumuza içten bir selam vermek ve pişirdiğimiz aştan bir tabak ikram etmektir.
Küçük bir adım, koca bir mahallenin huzurunu inşa edebilir.

Dost Yurdu