Giriş yapmadınız.

Seyyah20

Orta Düzey

• "Seyyah20" bir erkek
  • Konuyu başlatan "Seyyah20"

Konum: DENİZLİ/Gönlünüze ektiğiniz her güzellik, bir gün size bereketli bir hasat olarak dönecektir.

• Özel mesaj gönder

1

Friday, 30.01.2026, 23:36

Minimalist & Modern Masaüstü Radyo Allaturkaa Widget (Python - PySide6)

Selamlar Değerli arkadaşlar,

Masaüstünde çalışırken hem göz yormayacak hem de tek tıkla canlı radyo dinleyebileceğim şık bir araç arayışındaydım.
Piyasadaki hantal uygulamalar yerine, kendi ihtiyacıma yönelik minimalist, neon dokunuşlu ve modern bir radyo widget'ı geliştirdim.
Python kullanarak hazırladığım bu projeyi sizlerle de paylaşmak istedim.

Öne Çıkan Özellikler:
  • Minimal Tasarım: Masaüstünde yer kaplamaz, sağ alt köşeye (saat yanına) otomatik yerleşir.
  • Modern Arayüz: Antrasit üzerine zümrüt yeşili neon vurgular ve bombeli buton tasarımı.
  • Kullanıcı Dostu: Sürükle-bırak ile ekranda istediğiniz yere taşıyabilirsiniz.
  • Hafif: Sistem kaynaklarını neredeyse hiç tüketmez.
  • Akıllı Kapatma: Tek tıkla tamamen kapanır, arka planda hayalet işlem veya ses bırakmaz.
  • Ses Kontrolü: İster slider üzerinden, ister widget üzerindeyken mouse tekerleğiyle hızlı ses ayarı.
???? Teknik Detaylar:
  • Dil: Python
  • Kütüphane: PySide6 (Qt)
  • Motor: Qt Multimedia (Düşük gecikmeli akış)
Nasıl Kullanılır?
Hazırladığım EXE dosyasını indirip çift tıklamanız yeterli. Herhangi bir kurulum gerektirmez, Python yüklü olmasına ihtiyaç duymaz. Tamamen taşınabilir (portable) yapıdadır.

NOT: Örnek Olarak 3 Radyo eklidir. Bu proje geliştirilmeye devam ediyor! Bir sonraki sürümde YouTube üzerinden anlık müzik arama ve dinleme özelliğini eklemeyi planlıyorum.

Sizce nasıl olmuş? Önerilerinize ve eleştirilerinize açığım. İyi dinlemeler!

Doğrudan İndirme Linki:: BURDAN BUYRUN

'Kodlar sadece komutları değil, hayatın ritmini de taşır. Müziğin sesini kısmayın, hayatın akışını yakalayın'

Seyyah20 belirtilen resmi ekledi:
  • Resim-3.png
  • Resim-0.png