Sanat, din, felsefe, edebiyat, ve düşünce alanında dünyaya yön vermiş insanlar hayattayken söyledikleri kadar ölmeden önceki son sözleriyle de fark yaratmışlardır. İşte meşhurların ölmeden önceki son sözleri;
Buna bir çare yokmu ya Rabbil alemin? - Yahya Kemal Beyatlı
Bir imparator ayakta ölmeli. - Vespasien (Roma İmparatoru, 79)
Herşey canımı sıkıyor. - Winston Churchill
Ya duvar kâğıdı gidiyor ya da ben. Ölmek kaderde var;yaşayıp köhnemek hazin...-Oscar Wilde
Siyah bir ışık görüyorum. - Victor Hugo
Ölümün tadı, dilimin ucunda. Bu dünyadan olmayan bir şey hissediyorum. - Wolfgang Amadeus Mozart
Kimse bana inanmayacağı için, gördüklerimin yarısını bile anlatmadım. - Marco Polo
Merak etmeyin, daha ölmedim - Oğuz Atay (Arkadaşının evinde, kapıyı çalanlara banyoda söylediği sözler)
Çalışmalarım olması gereken kaliteye erişmediği için Tanrıyı ve insanlığı gücendirdim. - Leonardo da Vinci
Hadi oradan. Son sözler yeterince doğru söz söylememiş aptallar içindir. - Karl Marx
Lanet olsun! Bir kurşun! - Antonio José de Sucre (Bu güne kadar hiç küfretmeyen bir centilmen olduğu söylenir.)
Biraz daha ışık. - Johann Wolfgang von Goethe
Yaşasın tam bağımsız Türkiye! Yaşasın Marksizm-Leninizm! Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği!! Yaşasın işçiler, köylüler! Kahrolsun Emperyalizm! - Deniz Gezmiş
Bir merdiven çabuk bir merdiven getirin. - Nikolay Gogol
Beni bir antika olarak saklamaya çalışıyorsun ama işim bitti, öleceğim. - George Bernard Shaw (Ingiliz yazar, 1950, hemşireye)
Beni göğsümden vurun. - Benito Mussolini
Komedi Bitti. - Ludwig van Beethoven
Biraz dinleneyim. - Namık Kemal
Vur, korkak herif, sonuçta sadece bir adam öldüreceksin. - Ernesto Che Guevara
Ben görevimi burada bitiriyorum. - Albert Einstein
Vealeykümmesselam...-Mustafa Kemal Atatürk.
Allah memleketi korusun, millete zeval vermesin, haydi Allah'a ısmarladık. - Fatin Rüştü Zorlu
Sen de mi Brütüs? - Julius Caesar (Roma İmparatoru, M.Ö. 44)
Demek böyle ölünürmüş...-Necip Fazıl Kısakürek
Ah iyi olsam, terliklerimi giysem, şu odada dolaşsam, şu köşeye geçsem, resimlerimi yapsam. - Cemal Nadir
Ölüyorum tanrım/Bu da oldu işte./Her ölüm erken ölümdür/Biliyorum tanrım./Ama, ayrıca, aldığın şu hayat/Fena değildir.../Üstü kalsın... - Cemal Süreya
Haşa ben ölümden korkmuyorum. Çünkü ben Müslümanım. Her Müslümana yakışan da ölümü tebessümle karşılamaktır. Hakikaten ölüm ebediyet âlemine açılan ilk perdedir. - Muhammed İkbal
("Tanrı ruhunu affetsin" diyen papaza karşılık olarak) Neden olmasın? Ne de olsa kendi malı. - Charlie Chaplin
Asıl ölüm, ilimden payını almayanlaradır. Faydalı ile faydasızı bilenler bilgi sâhipleridir. - Şeyh Edebali
Rabbimiz, beni kendi hazretine dâvet ediyor. Artık gitmek zamânıdır. Yâ Azrâil! Çabuk ol! Beni Rabbime çabuk kavuştur!-Hazreti Mevlana
Allahumme Er-Refik el-Ala (Allah'ım Yüce Dosta!) - Hz. Peygamber