Kahreder,''kar'' amacı güden ''anlık'' duygular ve kahroluşla yok olur gölgesi sırtımdan
Katliamlar şehri olur kalemimin çizdiği yollar,gözyaşları ardına saklanır mürekkebin
Ve ''anlar'' dün gibi güzel yarın gibi cehennem duygunun katili olur,
Resmi tören geçitleri iptal edilen bir acının hemen ertesinde.
Ve ayrılığın tesirinde kalınmış bir hayat doğurur yanmaktan eriyen mumun dibinde kalan son nefes
Kibriti yanmaktan usanmış , ateşi tütmekten sıkılmış bir adam avucundan düşen gözyaşlarının ardından ağlardı.
Ve kokusu kalırdı son sevdanın ellerine işlenmişliğinde , kız susardı..
Ölmek üzere uyuduğum son uykunun uyanışında,kalp sızıntımın iç kanamamı tetiklediğini biliyordum.
Yok olan ten sıcaklığımın can acıtan son nüshasını,toprağın beni senin gibi çağırdığı yerde pay ettim.
Paydan nasibini alan karanlık,sen korkma diye aydınlık süsü verdi kendine,
Ve ben bunun üzerine anılarla bezenmiş şehri gün doğarken terk ettim.
Yağmur yağan sokaklarda kaldırımlar dolusu ''yalnızlık şarapları'' içen bir adam oldu kişiliğim,
Bağırtılarımın sesinden usanmış insanlığımın beni terk etmesiyle saldırganlaştım,
Sokak itleriyle bir yudum sıcak ses için çarpışır oldum,
Aferin oğlum diyen kansızların çift kişilikleriyle arkadaşlık kurdum
Dikişleri patlamış kadın denilen mahlukların sırtıma attıkları bıçaklar yüzünden sırt üstü yatamaz hale geldim,mahfoldum.
Yoruldum
Canımı anlayan tek varlığın beni eş güdümlü bomba ilan etmesiyle,tek olduğumu sandığım rüyadan göz yaşı gibi aktım..
Ve biliyordum aslında,
Aktığım anda kaybolacaktım..
Yinede gitmeyi şereften saydı yüreğim
Kalmaya sebep bırakmayan bir sevgili
Nefretimin en ağırıyla yüzleşecek cesarete sahip değildi,
Ve ben korkmasın diye gittim.
- Senin kadar bir başkasını sevemem mi ? diyebilen bir şerefliyi(!) terk ettim !
O.Çakır // Oku ve Unut