benim yayınımdada cızırtı var suan o kadar çokki şarkılar hiç duyulmuyor bile ne yapmam lasım ???
Burayi okuyabilirsin mesela:
Windows 7 de dj mixer dışına çıkmak ve cızırtı problemi
Mixer'deki ses ayari ibresi orta veya daha altta olmasina dikkat edin. Equalizer yani audio cubugu sürekli kirmizi kisimlardaysa, ses ayari ibresini daha'da asagiya cekerek ses düzeyinin sari olan bölgede kalmasini saglayin:
Equalizer/Audio Cubuğu:
kırmızı=cızırtı yapabilir
sarı =orta ses düzeyi
yeşil =düşük ses düzeyi
sadece 64 kb/s olan bi radyo yu 128 kb/s çevirir isek radyo versiyon olarak 5.2 de problem çıkarırmı
Eger baglantiniz ve dinleyicilerinizin baglantisi/sayisi uygun ise, 128 kb ile yayin yapmanizda sorun olmaz. F5.2 veya F5.3 farketmez.
Unutmayin ki Flatcast Peer-to-Peer sistemi ile yayin yapiyor/yaptiriyor. Bu demek oluyor ki, sizin adsl baglantiniz güclu (Upload) olsa bile ve 128 kb ile yayin yapiyorsaniz, gelen dinleyicilerin portlari kapali ve baglanti gücleri zayif ise sorun yasarsiniz. Eger gelen misafirlerinde baglantilari (adsl) yüksek ise ve portlarida 40123 icin izinli (acik) ise, en kaliteli düzeyde yayin yapabilirsiniz.
Yayin ayarlarinizi 128 kb yaptiysaniz, yayin esnasinda Audio kalitesini 40 kbps olarak ayarlayin (en iyi sonucu ben böyle elde ediyorum):
Eger genel dinleyici Türkiye'den ise en iyisi 64kbit/s ,
128 ile 64 ün arasindaki ses kalite farki pek anlasilmiyor, onun yerine portu acik olan bir kisiye/dj'e daha cok kisi/dinleyici baglanabiliyor, ve adsl'i olmayan dinleyicilerde yayina katilabiliyor.
128 in tek avantaji : eger yayin yaparken cam'i acacak olursan dahat net görünür ve video görüntüsü birazdaha hizli akim olur!
128 türkiyeden baglananlar icin pek uygun degil,
Almanyada DSL baglantilari 6000, 16000, 32000 kbit/s yüksekliginde, Türkiyede yanilmiyorsam standart suan 1000 kbit/s.
*Mp3'lerin 128 kbit/s olmalariyla ilgilisi yok, flatcast dj mixer veya herhangi baska bir programla (winamp/sam vs.) yayin yapabilirsin.